Çözüldü Redmi Note 14 Pro 5G Cihazıma Nasıl Root Atabilirim?

Mücahit Sarıer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mücahit
Cihazım
14 pro 5g
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 3.0.4.0.WOOTRXM
Telefon Modeli
Redmi Note 14 Pro 5G
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese selamlar, yaklaşık 2-3 gün önce çift sim server kayıtlı HyperOS 3.0.4.0.WOOTRXM yüklü bootloader kilidi açık bir Redmi Note 14 Pro 5G Çin cihazı satın aldım. Whatsapp uygulamasına girmeye çalıştığım zaman "Devam etmek için resmi Whatsapp uygulamasını indirin" hatası ile karşılaşıyorum. Sorunu araştırdığımda gerek forumda gerek de başka platformlarda aynı sorunu yaşayan insanlarla karşılaştım. Yazılım terimleri hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama genel olarak insanların cihaza Root atıp magisk uygulaması aracılığıyla bootloader kilidini kapalı gibi gösterip kullanabildiğini gördüm. Cihazıma Root checker araccılığı ila baktığımda herhangi bir rootun yüklü olmadığını gördüm. Root atıp sonrasında magiske gerekli eklentileri ekleyerek sorunumu çözmek istiyorum fakat nasıl root atarım vs. pek bir bilgim yok. Forumda bazı arkadaşlar tarif etmişler başka konularda ama fazla teknik olduğu için pek bir şey anlayamadım. Cahilliğimi mazur görün. Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilecek birisi var mı?

Çözüm
öncelikle kullandığınız romu bilgisayara indirip zip ile açın içindeki image klasöründeki init boot imaj dosyasını telefona aktarın chrome üzerinden magiski indirip açın kur kısmından bir dosya seçip yamalayın diyip init boot dosyasını seçin download klasörüne magisk init boot adında imaj dosyası oluşturacak onu bilgisayara aktarın bilgisayarda adb fastboot olması gerek onu internetten yükleyin ve imaj dosyasını adb klasörüne aktarın telefonu fastboot moda alıp adb ile bilgisayara aktardığınız dosyayı fastboot flash init_boot init_boot.img diyip flashlayın cihaz açıldığında rootlanmış olur ekte verdiğim dosyaları modüller kısmından yükleyip cihaz açıldığında tekrar modüller kısmından active diyin sonra whatsapp da oturum açabilirsiniz

Yuzarsf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Huawei
Konular
15
öncelikle kullandığınız romu bilgisayara indirip zip ile açın içindeki image klasöründeki init boot imaj dosyasını telefona aktarın chrome üzerinden magiski indirip açın kur kısmından bir dosya seçip yamalayın diyip init boot dosyasını seçin download klasörüne magisk init boot adında imaj dosyası oluşturacak onu bilgisayara aktarın bilgisayarda adb fastboot olması gerek onu internetten yükleyin ve imaj dosyasını adb klasörüne aktarın telefonu fastboot moda alıp adb ile bilgisayara aktardığınız dosyayı fastboot flash init_boot init_boot.img diyip flashlayın cihaz açıldığında rootlanmış olur ekte verdiğim dosyaları modüller kısmından yükleyip cihaz açıldığında tekrar modüller kısmından active diyin sonra whatsapp da oturum açabilirsiniz

Ekli dosyalar

• ReZygisk-v1.0.0-rc.1-release.zip
    283,4 KB · Görüntüleme: 0
  • Tricky-Store-v1.4.1-245-72b2e84-release.zip
    2,7 MB · Görüntüleme: 0
  • Play.Integrity.Fix.-.Strong.Integrity.-v10.0.20.zip
    291,7 KB · Görüntüleme: 0
Çözüm

uwentallos

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9S
Konular
9
roota gerek yok hindistan veya çin romu kurun hyperos 2.0.5 india ya da 2.0.10 çin. Zaten şuanki romda kamera çok kötü çalışır fotoğraflar çok kötü çıkar

Yuzarsf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Huawei
Konular
15
Hocam bende de kamera sorunu var anlık takılmalar video çekerken anlık kasmalar var çin cihazı Indiana 2.0.208.0 sürümü kullanıyorum hyperios 3.6.0 dan düştüm yine aynı çözümü varmı aceba

uwentallos

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9S
Konular
9
çözüm çin rom hocam. illa india olsun kamera sıkıntı değil diyosan india 2.0.5 daha stabil 2.0.208 den. çin romda da 2.0.10 öneririm
Hocam bende de kamera sorunu var anlık takılmalar video çekerken anlık kasmalar var çin cihazı Indiana 2.0.208.0 sürümü kullanıyorum hyperios 3.6.0 dan düştüm yine aynı çözümü varmı aceba

Yuzarsf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Huawei
Konular
15
2.0.208 de çin romu modül ile türkçe yapılıyor mu hocam hyperios 3 de denemiştim modüller vardı ama işe yarayan bulamamıştım

uwentallos

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9S
Konular
9
modüllerden pek anlamıyorum hocam rootsuz kullanıyorum şuan

Mücahit Sarıer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mücahit
Cihazım
14 pro 5g
Konular
1
Ayno sorun bende de var hocam gerçekten aşırı donuk çekiyor Gcam yükledim onda bu sorunu yapmıyor. Bu cihazdan önce note 13 pro 5g kullanıyordum ve aynı sorun onda da vardı. 1080p 30fps çekerken donmuyor ama 60fps veya 4k 30ps çekerken aşırı donuyor ve kasıyor kamera

Yuzarsf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Huawei
Konular
15
Ayno sorun bende de var hocam gerçekten aşırı donuk çekiyor Gcam yükledim onda bu sorunu yapmıyor. Bu cihazdan önce note 13 pro 5g kullanıyordum ve aynı sorun onda da vardı. 1080p 30fps çekerken donmuyor ama 60fps veya 4k 30ps çekerken aşırı donuyor ve kasıyor kamera
hangi roma geçerseniz geçin sorun çözülmeyecektir stabilizasyon çöp hocam video çekerken ki veri büyük olduğu için işlemci ois ve iesi işleyemiyor pro modda görüntü dengelemeye kapatırsanız sorun çözülür dışarıdan magisk modülü yada vb şeylerle tamamen kapatmayı denedim ama sistem izin vermedi

uwentallos

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9S
Konular
9
hyperos 2.0.10 çin romundan iki ota güncellemesi ard arda yaparak hyperos 3 sürümüne yükselttim çok daha akıcı hale geldi cihaz. ama güncelleme sonrasında format yapmayın