Çözüldü Redmi Note 13 sapphire custom Kaçak cihazına custom ROM kurmak istiyorum.

şagumugıralabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Galaxy C7
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 14.0.7
Telefon Modeli
Redmi Note 13 (sapphire)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Kaçak Redmi note 13 (sapphire) cihazı kullanıyorum, MIUI 14 sürümü yüklü, cihaz kaçak. Aldığım kişi kesinlikle güncelleme dedi, ama sanırsam IMEI işlemi yapılmamış cihazda recovery aynı mi unlock status unlocked diyor.
Zaten kapanınca hattı 2. Yuvaya tak yine kapanınca getir açacağım dedi.
Azıcık araştırdığımda evolotionX yükleyebileceğimi farkettim. Sorun şu ki pek Xiaomi tecrubem yok, Samsung ve Sony cihazlarla uğraştım daha çok. Baya once kaçak Redmi note 9 mtk islemcili bir cihazı brick olmuştu onu kurtardım, tecrubem bundan ibaret. Bana tarif edebilecek var mı. Şimdiden teşekkürler.

Başlıca sorularım:
-Brick olabilir mi, olursa telefon tamamen kullanılmaz hale mi gelir, uğraşıp açamaz miyim?

-Bir tanıdığım bana custom romlarin IMEI adresini özel işlem yapmadan değiştirebileceğini söyledi, dediğine göre oraya IMEI numarasını yaziyormusum ve değişiyormuş doğru mu?

flankes21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Omer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
Hemen maddeler halinde söyleyelim
-BL kilidi açılmadan custom rom atamazsın
-Cihazda fake rom yüklü güncelleme yaparsan cihaza şebeke gelmez
-Şu an çin cihazlarında bl kilidi açmak eziyet

Oyla:

şagumugıralabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Galaxy C7
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hemen maddeler halinde söyleyelim
-BL kilidi açılmadan custom rom atamazsın
-Cihazda fake rom yüklü güncelleme yaparsan cihaza şebeke gelmez
-Şu an çin cihazlarında bl kilidi açmak eziyet
Cihazda bootloader kapalı halihazirda, açmayı denedim de fastboot modunda mi unlock tool algılamadi, fastboot devices yazdığımda da görmediğini farkettim, driver falan kursam da nafile.

Fake romdan kastınız nedir hocam?

Bundan dolayı mı getiren Suriyeli OEM unlock seçeneğini açıp bl kilidini kapalı bırakmış?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+azıcık araştırdım fake rom yok sanırım cihaz kodu tngmixm

Son düzenleme:
Oyla:

flankes21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Omer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
Cihazda bootloader kapalı halihazirda, açmayı denedim de fastboot modunda mi unlock tool algılamadi, fastboot devices yazdığımda da görmediğini farkettim, driver falan kursam da nafile.

Fake romdan kastınız nedir hocam?

Bundan dolayı mı getiren Suriyeli OEM unlock seçeneğini açıp bl kilidini kapalı bırakmış?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+azıcık araştırdım fake rom yok sanırım cihaz kodu tngmixm
Cihazda Türkçe dil varsa çin romundan editlenmiş rom kullanılıyor demektir yani bizim tabirimizle fake rom. Bu rom güncelleme almaz. Alırsa da cihaza şebeke gelmez. Çin cihazlarının Türkiye'de ucuza satılabilmesi için uygulanan bir yöntem boşuna kurcalamayin derim benimde 13 pro cihazım vardi orijinal çin romunu attiktan sonra kardeşime verip global cihaz aldım

Oyla:

şagumugıralabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Galaxy C7
Konular
1
Cihazda Türkçe dil varsa çin romundan editlenmiş rom kullanılıyor demektir yani bizim tabirimizle fake rom. Bu rom güncelleme almaz. Alırsa da cihaza şebeke gelmez. Çin cihazlarının Türkiye'de ucuza satılabilmesi için uygulanan bir yöntem boşuna kurcalamayin derim benimde 13 pro cihazım vardi orijinal çin romunu attiktan sonra kardeşime verip global cihaz aldım
Bu cihaz benim için çöp o zaman, ileride dedikleriniz değişebilir mi, en azından rom değiştirebilir miyim sizce?

Oyla:

flankes21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Omer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
Bu cihaz benim için çöp o zaman, ileride dedikleriniz değişebilir mi, en azından rom değiştirebilir miyim sizce?
Şu an çin cihazlar için bootloader konusunda bir çalışma yok henüz. ilk haftalar uğraştık ama sonrası gelmedi. İleride bir geliştirici mutlaka çözüm bulabilir. Bekleyin derim

Oyla: Çözüm

şagumugıralabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Galaxy C7
Konular
1
Şu an çin cihazlar için bootloader konusunda bir çalışma yok henüz. ilk haftalar uğraştık ama sonrası gelmedi. İleride bir geliştirici mutlaka çözüm bulabilir. Bekleyin derim
Sağolun hocam hayırlı akşamlar.

Oyla:
Üst Alt