Yardım Redmi Note 13 Pro 5G cihazımda fake global rom yüklü telefonuma güncel hyperos nasıl güncellerim

ahmetakatekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 13
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI GLOBAL 14.0.1.1 (TN0IMXM)
Telefon Modeli
Redmi Note 13 Prp 5G ( Garnet)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar. EPTTAVM üzerinde ithalatçı garantili olarak aldığım cihazda sürüm "MIUI GLOBAL 14.0.1.1 (TN0IMXM) olarak görünüyor. Muhtemelen Çin menşeli telefona global rom atıp sürüm ismini değiştirmişler. Cihaz güncelleme almıyor ve klasik yöntemler ile Bootloader kilidi açılamıyor. Mi PC Suite ve Mi Asistant gibi uygulamaları indirdim. USB driver yüklü olduğu halde Mi PC suite cihazı görmedi ancak RFLash kısmında update diyince miui_GARNETGlobal_OS1.0.17.0.UNRMIXM dosyasını indirmeye başladı her seferinde %50 de hata verdi. Mi Asistant ise telefon açık ve dosya aktarma modunda telefonu görürken Recovery modunda telefonu hiç bir şekilde görmüyor. Telefonda standart güncelleme hata veriyor. Paket olarak indirdim yine yüklenmedi. Telefon kısmında *# *#6484# * # * tuşlayınca gelen ekranda Hardware Versiyon: MP diyor yani dirençsiz kayıtlı. Bir çözüm bulamadım destek olacak var mıdır.

Ekli dosyalar

• miui3.jpeg
    miui3.jpeg
    158,4 KB · Görüntüleme: 80
  • miui2.jpeg
    miui2.jpeg
    192,5 KB · Görüntüleme: 11
  • muı1.jpeg
    muı1.jpeg
    185,1 KB · Görüntüleme: 18
  • WhatsApp Image 2026-06-17 at 17.44000.58.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-17 at 17.44000.58.jpeg
    215 KB · Görüntüleme: 19

ahmetakatekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 13
Konular
1
Mi PC Suite (MiAssistant) V4.2 ile Mi PC Suite – Xiaomi Tools ile hyperos güncellendi ama bu sefer de modem gitti ama ona ayrıca bakacağım. Bir kere soft brick oldu PC ye Windows 10 kurdum miasistant telefonu gördü ve Çince vs ile güncelleme yaptı. Bir çok vs denedim sadece bununla oldu. Şimdi os2 guncelliyorum ilerledikce paylaşmak isterim aynı sıkıntıya düşenler için.

Son düzenleme:
Oyla:

alibeyo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 12
Konular
14
Mi PC Suite (MiAssistant) V4.2 ile Mi PC Suite – Xiaomi Tools ile hyperos güncellendi ama bu sefer de modem gitti ama ona ayrıca bakacağım. Bir kere soft brick oldu PC ye Windows 10 kurdum miasistant telefonu gördü ve Çince vs ile güncelleme yaptı. Bir çok vs denedim sadece bununla oldu. Şimdi os2 guncelliyorum ilerledikce paylaşmak isterim aynı sıkıntıya düşenler için.
Ne oldu

Oyla:

ahmetakatekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 13
Konular
1
Şimdi OS3 e guncelliyorum sabah modem nvdata/efs her neyse ona bir bakacağım. Kontrol ettim imeiler duruyor ve resmi ithalatçı garantili şekilde e devlette görünüyor. Sorguda HW vs kısmı yeşil renkte MP yani kayıtlı ürün olarak görünüyor. Şebeke işi de çözülürse geriye bir şey kalmamış olur inşallah

Oyla:

alibeyo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 12
Konular
14
Şimdi OS3 e guncelliyorum sabah modem nvdata/efs her neyse ona bir bakacağım. Kontrol ettim imeiler duruyor ve resmi ithalatçı garantili şekilde e devlette görünüyor. Sorguda HW vs kısmı yeşil renkte MP yani kayıtlı ürün olarak görünüyor. Şebeke işi de çözülürse geriye bir şey kalmamış olur inşallah
Çin yada hindistan rom yüklemen gerekiyor şebeke için

Oyla:

hatakekakashim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
redmi note 13
Konular
1
Geçmiş olsun hocam tek çözüm jtag ile cihaza çin , endonezya ya da hindistan romu attırmak. Hindistan romunda nfc çalışmıyor. Endonezya romunu denemedim. Bazıları çalışıyor bazıları çalışmıyor demiş. Çin yüklettim ben. Gizli türkçe ayarı var ama ayarlar türkçe olmuyor. Uygulamalar türkçe oluyor sadece. Playstore vs de yükleniyor kolayca. Size tavsiyem çin romu yükletmeniz. Ayarlar dışında diğer uygulamaları nasıl türkçe yapacağınızı anlatabilirim jtagla çin romu attırırsanız.
İstanbul içi bulabildiğim en ucuz yer 1500 tlye yapıyor.

Oyla:

ahmetakatekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 13
Konular
1
Geçmiş olsun hocam tek çözüm jtag ile cihaza çin , endonezya ya da hindistan romu attırmak. Hindistan romunda nfc çalışmıyor. Endonezya romunu denemedim. Bazıları çalışıyor bazıları çalışmıyor demiş. Çin yüklettim ben. Gizli türkçe ayarı var ama ayarlar türkçe olmuyor. Uygulamalar türkçe oluyor sadece. Playstore vs de yükleniyor kolayca. Size tavsiyem çin romu yükletmeniz. Ayarlar dışında diğer uygulamaları nasıl türkçe yapacağınızı anlatabilirim jtagla çin romu attırırsanız.
İstanbul içi bulabildiğim en ucuz yer 1500 tlye yapıyor.
Hocam uzaktan erişim ile yapabiliyorlar mı acaba bunu

Oyla:

Eren Bulut

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
Açıkcası bu yöntemlerin az buçuk gelişmiş olması nispeten iyi bir durum 2024 yılının ilk çeyreğinde satın aldığım yd direnç kayıtlı 13 pro 5g yi bundan dolayı değiştirdim ben eğer bahsettiğiniz telefoncu 1500tlye güncel hindistan romu kurabiliyorsa sorunsuz şekilde çok iyi açıkcası düşünmezdim bile

Oyla:
Üst Alt