- Adım
- M. Mustafa
- Cihazım
- Xiaomi 13T
- Meslek
- Ofis Sorumlusu
- Konular
- 191
Android Go farklı bir olay hocam, o dandik AOSP. Düz AOSP, Pixel cihazlardaki Android gibi oluyor. Yağ gibi akıcı, sistemi hüç tüketmeyen, bol özellikli (bir kısmı) rom çeşididir. Kurunca cihaz sürekli hata vermez, bug olmaz çok fazla. Hele cihazınız F5'in Çin sürümü, çok iyi geliştiricileri var bu cihazın. Çok sorunsuz AOSP romlar vardır muhakkak.Yok şefim Android go tarzı ve mod rom kesinlikle sevmiyorum. Biraz resmi takılıyorum. Çünkü bug işi stres yapar bana. Hele ki kamera mod romlarda mutlaka sorun verir. Ve devriye atarken iş amaçlı sorun verir. Önce şu direnç yapan arkadaşlara bir iki sözüm var. İlanda çift hat yazıp tek hat yapıp ve o imei de tablet imeisi atmak nedir. Ve bilgi vermemek. Ticaret ahlakı gittikçe bir hal alıyor azizim. Sanıyorlar ki kullanıcı çok saf. Bizim ömrümüz Android ile geçti zamanımızda rom ile yatıp sabah başka rom ile uyanırdık şimdi global güvenlik yüzünden iş aç göz ekip eline geçmiş.
Mod rom dediğiniz EU rom da Çin romunun reklamlardan, gereksiz servislerden arındırılmış; Türkçe dil ve Google servisleri eklenmiş halidir. Ve bilginiz olsun stok romlardan çok çok çok daha güvenli romdur. Zira stok romda Xiaomi neredeyse her uygulama üzerinden verilerinizi sunucusuna çekiyor.
MIUI kullanmayı tercih ediyorsanız sizin için tavsiye edebileceğim 10 rom listesi yapsam ilk 5 Xiaomi.EU romu olur, öyle düşünün.