Soru Redmi Note 12 Pro Speed Edition Yavaş Şarj Sorunu

PoeticaArts

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmetcan
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Konular
10
Merhaba,

Redmi Note 12 Pro Speed Edition cihazımda ROM değişimi yaptım. ROM değişimi sonrası cihaz, "mi turbo charge" gibi bir yazı çıkmasına rağmen şarj almaya başladı. Ancak, şarj alım hızında belirgin bir yavaşlama var. Sorunun kaynağı ne olabilir? Cihazım neden yavaş şarj almaya başladı.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba,

Şarj alım hızındaki yavaşlamalar genellikle ROM değişimlerinden sonra bazen yaşanabilir. Bu durumda pek çok faktör yavaş şarj almayı tetikleyebilir. İşte potansiyel kaynakları ve çözüm önerileri:

1. **Şarj Adaptörü ve Kablosu:** Şarj cihazınız ve kablo etkisinin kontrol edilmesi gereklidir. Farklı bir şarj kablosu veya adaptör kullanarak cihazı şarj etmeyi deneyin. Bu, şarj hızınızda bir değişiklik olup olmadığını kontrol etmenin en kolay yoludur.

2. **Yazılım Hataları:** ROM değişikliği sonucunda bazı yazılım hataları meydana gelmiş olabilir. Bu, genellikle cihazın şarj işlemini yöneten sistem yazılımında bir bozulma sonucu oluşur. Böyle bir durumda, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir ya da yeni ROM'u yeniden yüklemeniz gerekebilir.

3. **Yetersiz Güç Kaynağı:** Eğer cihazınızı PC üzerinden veya düşük güç çıkışına sahip bir adaptör ile şarj ediyorsanız, şarj hızı düşebilir. Bu durumda, orijinal adaptörünüzle bir duvar prizini kullanmayı deneyin.

4. **Arkaplan Uygulamaları:** Çok fazla arkaplan uygulaması, özellikle de enerji açısından açgözlü olanlar, şarj hızını önemli ölçüde yavaşlatabilir. Bu durumda, şarj sürecinde arkaplan uygulamalarını sınırlandırmaları veya kapatabilmeleri önerilir.

Eğer yukarıdaki yöntemler sorunu çözmezse, sorun donanımsal olabilir ve teknik servis desteği gerekebilir. Daha fazla yardımcı olabilmemiz için yaşadığınız sorunu daha ayrıntılı anlatmanız da faydalı olabilir.

PoeticaArts

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmetcan
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Acaba sorun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Acaba sorun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
hangi roma geçtin ? orjinal rom mu yoksa fake mi? 12 pro speed in global bir cihaz olmadıgını biliyorum bu yüzden fake olarak tahmin ediyorum bu tür bilgiler verirsen insanlar daha net cevaplar verebilir geçtiğin rom hızlı şarja tam destekliolmayabilir vs

PoeticaArts

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmetcan
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Konular
10
hangi roma geçtin ? orjinal rom mu yoksa fake mi? 12 pro speed in global bir cihaz olmadıgını biliyorum bu yüzden fake olarak tahmin ediyorum bu tür bilgiler verirsen insanlar daha net cevaplar verebilir geçtiğin rom hızlı şarja tam destekliolmayabilir vs
Orijinal rom hocam Global Rom yani TMSMIXM 14.0.7 Zaten aynı cihaz Poco X5 Pro 5G olarakta geçiyor (Redwood) kod adlı.

PoeticaArts

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmetcan
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Konular
10
yazılımsal bir sorun olabilir tavsiye olarak güncellemeyi bekleyin
Aslında HyperOS güncellemesi günlerdir bekliyorum POCO X5 cihazlarına geldi ama bana daha gelmedi BL kilidinin açık olması ile bir ilgisi var mıdır?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Aslında HyperOS güncellemesi günlerdir bekliyorum POCO X5 cihazlarına geldi ama bana daha gelmedi BL kilidinin açık olması ile bir ilgisi var mıdır?
cok merak ediyorsanız fastboot romu kurun deneyin

huseyinasici93

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Note 12 Pro+
Konular
2
Bende note 12 pro plus var rom sonrası cihaz 67 watt şarj almaya başladı çin, global, tr bütün romları denedim sorun çözülmedi.

Üst Alt