Yardım Redmi Note 12 Pro 5G Şebeke onarımı

• Konbuyu başlatan emrsty
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 24
  • Görüntüleme 504

emrsty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
4
Redmi Note 12 Pro 5G telefonumda 5G'yi kullanamıyorum açınca şebeke komple gidiyor. Telefon dirençli IMEI atıldı.

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
12
Bende aktif ama fake rom cust.bin yedeğini stock global roma yeniden yükledim diye mi bilmiyorum öncesinde 5g aktif olmuyordu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-04-03-10-06-45-962_com.android.phone.jpg
    Screenshot_2026-04-03-10-06-45-962_com.android.phone.jpg
    207,1 KB · Görüntüleme: 16

emrsty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
4

Hicwell

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre Yılmaz
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
0
Aynı sorunu yaşıyorum.Sinyal alsam bile hemen ya gidiyor.Ya testte sonuç az çıkıyor kopuyor.Aynı sim kartı Samsung a55 de denedik 750-800 mbps hız aldım aynı lokasyonda sorunun sebebini bir bulabilsek.

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
12
Aynı sorunu yaşıyorum.Sinyal alsam bile hemen ya gidiyor.Ya testte sonuç az çıkıyor kopuyor.Aynı sim kartı Samsung a55 de denedik 750-800 mbps hız aldım aynı lokasyonda sorunun sebebini bir bulabilsek.
Telefonun band desteklerine göre değişebilir ve direnç ile alakalıdır sonuçta global kayıtlı değil. Çin cihazı üstelik Çin dışında satılmıyor normalde Çin standartlarına uygun olarak üretilmiş bir cihaz.

emrsty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
4
Telefonun band desteklerine göre değişebilir ve direnç ile alakalıdır sonuçta global kayıtlı değil. Çin cihazı üstelik Çin dışında satılmıyor normalde Çin standartlarına uygun olarak üretilmiş bir cihaz.
Muhtemelen bandla alakalı telefonumun desteklediği bandları nasıl görebilirim

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
12
Yapay zekaya da sordum;

Redmi Note 12 Pro 5G modelinin Çin versiyonu, sadece Çin standartlarına göre üretilmiş ve optimize edilmiş bir cihazdır. Bu durum, cihazın donanım ve yazılım olarak Çin’de kullanılan 5G frekans bantlarına göre yapılandırıldığı anlamına gelir. Türkiye’de kullanılan 5G frekansları Çin’den farklı olduğu için, Çin versiyonu Redmi Note 12 Pro 5G cihazlarda Türkiye’de 5G bağlantı sorunları yaşanabilir.

Önemli Noktalar:

Frekans Uyumsuzluğu: Çin versiyonu Redmi Note 12 Pro 5G, Türkiye’deki 5G bantlarını tam desteklemeyebilir. Bu durumda cihaz 5G şebekesine bağlanamayabilir veya 4G/3G modunda kalabilir.
Global ROM Yükleme: Bypass ile global ROM yüklemek yazılım uyumluluğunu artırsa da, cihazın donanım olarak Türkiye 5G bantlarını desteklememesi durumunda 5G bağlantısı sınırlı kalabilir.
Donanım Kısıtlaması: 5G modem ve antenler cihazın Çin versiyonu için optimize edildiğinden, Türkiye’deki 5G performansı ve kapsama alanı düşük olabilir.
Kullanıcı Deneyimi: 5G bağlantı sorunu yaşanması durumunda, cihazın internet hızı ve bağlantı kalitesi etkilenir.

Sonuç:

Çin versiyonu Redmi Note 12 Pro 5G cihazlar, Türkiye’de 5G kullanımı için tam uyumlu değildir. Global ROM yüklemek yazılım sorunlarını çözer ancak donanım frekans uyumsuzluğu nedeniyle 5G performansı sınırlı kalabilir. Türkiye’de 5G deneyimi için global versiyon veya Türkiye pazarına özel modeller tercih edilmelidir.

emrsty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
4
Yapay zekaya da sordum;

Redmi Note 12 Pro 5G modelinin Çin versiyonu, sadece Çin standartlarına göre üretilmiş ve optimize edilmiş bir cihazdır. Bu durum, cihazın donanım ve yazılım olarak Çin’de kullanılan 5G frekans bantlarına göre yapılandırıldığı anlamına gelir. Türkiye’de kullanılan 5G frekansları Çin’den farklı olduğu için, Çin versiyonu Redmi Note 12 Pro 5G cihazlarda Türkiye’de 5G bağlantı sorunları yaşanabilir.

Önemli Noktalar:

Frekans Uyumsuzluğu: Çin versiyonu Redmi Note 12 Pro 5G, Türkiye’deki 5G bantlarını tam desteklemeyebilir. Bu durumda cihaz 5G şebekesine bağlanamayabilir veya 4G/3G modunda kalabilir.
Global ROM Yükleme: Bypass ile global ROM yüklemek yazılım uyumluluğunu artırsa da, cihazın donanım olarak Türkiye 5G bantlarını desteklememesi durumunda 5G bağlantısı sınırlı kalabilir.
Donanım Kısıtlaması: 5G modem ve antenler cihazın Çin versiyonu için optimize edildiğinden, Türkiye’deki 5G performansı ve kapsama alanı düşük olabilir.
Kullanıcı Deneyimi: 5G bağlantı sorunu yaşanması durumunda, cihazın internet hızı ve bağlantı kalitesi etkilenir.

Sonuç:

Çin versiyonu Redmi Note 12 Pro 5G cihazlar, Türkiye’de 5G kullanımı için tam uyumlu değildir. Global ROM yüklemek yazılım sorunlarını çözer ancak donanım frekans uyumsuzluğu nedeniyle 5G performansı sınırlı kalabilir. Türkiye’de 5G deneyimi için global versiyon veya Türkiye pazarına özel modeller tercih edilmelidir.
Yani telefonu kırıp atmak lazım :)

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
12
Redmi Note 12 Pro 5G, geniş bant desteğiyle 5G (n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78), 4G LTE (FDD/TDD), 3G ve 2G şebekelerini destekleyen kapsamlı bir cihazdır. MediaTek Dimensity 1080 işlemcisi sayesinde yüksek hızlı bağlantı (5G SA/NSA) sunarak global ve yerel ağlarda etkin kullanım sağlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Türkiye'deki 5G Bandı Detayları:
3.5 GHz (3400-3800 MHz - TDD): Yüksek hız ve düşük gecikme süresi (n78/n77) sunan temel 5G bandı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom bu frekanslarda yoğunlaşmıştır.
700 MHz (FDD): Kırsal alanlarda ve daha geniş kapsama sağlamak için kullanılan, 4G'den 5G'ye dönüştürülen frekans bandı.
Kapsama Durumu: İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Konya gibi illerde yoğunlaşan 5G, aşamalı olarak tüm Türkiye'ye yayılacaktır.
mmWave (Milimetrik Dalga): Çok yüksek hız sağlayan yüksek frekanslar (24 GHz ve üzeri) bu ilk aşamada kullanılmamaktadır.

Operatörlerin 3.5 GHz frekans dağılımı (TDD bandı):
Turkcell: 3660-3800 MHz aralığı.
Vodafone: 3580-3660 MHz aralığı.
Türk Telekom: 3460-3580 MHz aralığı.

emrsty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
4
Redmi Note 12 Pro 5G, geniş bant desteğiyle 5G (n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78), 4G LTE (FDD/TDD), 3G ve 2G şebekelerini destekleyen kapsamlı bir cihazdır. MediaTek Dimensity 1080 işlemcisi sayesinde yüksek hızlı bağlantı (5G SA/NSA) sunarak global ve yerel ağlarda etkin kullanım sağlar.
Band20 çalışmıyor hocam hiç bir şekilde. Yayınladığım rehberi ben yaptım ama rehbere uymayıp yedeği silmişim keşke silmeseydim.

Üst Alt