Yardım Redmi Note 12 Pro 5G (MT6877) - AOSP ROM Sonrası "NV Data is Corrupt" / Baseband ve IMEI Sorunu

yoknigga

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bune aw
Cihazım
SM-T113
Konular
3
Merhaba arkadaşlar,
Yardımınıza ihtiyacım olan bir konu var.

Detayları aşağıda paylaşıyorum:
Cihaz Bilgileri ve Mevcut Durum
Cihaz: Redmi Note 12 Pro 5G
İşlemci: Dimensity 1080 (MT6877)
Durum: Cihazımda bulunan SLA/DAA açıklarını kullanarak BROM mod üzerinden MTKClient ile bootloader kilidini açtım (İşlemci v5 olduğu için başarılı oldu).
Mevcut ROM: Xiaomi.eu ROM yüklü. Stok ROM ile aynı firmware, Android sürümü ve çekirdeğe sahip ve sorunsuz, akıcı bir şekilde çalışıyor.

Yaşadığım Sorun

Cihazım çoğu AOSP projesinde resmi olarak destekleniyor ve ben de AOSP tabanlı ROM'lara geçiş yapmak istiyorum. Sorun tam olarak burada başlıyor:
Herhangi bir (Official veya Unofficial) AOSP ROM kurduğumda, ROM açılıyor fakat BASEBAND ve IMEI gelmiyor.
Eğer ROM kurulumunu doğrudan sunulan metotla (Fastboot üzerinden) yaparsam, açılışta "NV Data is Corrupt" hatası alıyorum.
İlginç bir şekilde, baseband'i (modemi) sadece SP Flash Tool üzerinden flashlarsam çalıştırabiliyorum. Diğer yöntemler başarısız oluyor.

Geçici Çözümüm ve Sorum

Elimde cihazın tüm partition'larının (yaklaşık 80 adet) raw dump yedeği mevcut. IMEI bozulduğunda, bu yedekten ilgili NV partition'larını geri yükleyerek durumu düzeltebiliyorum. Ancak her ROM denemesinde bunu yapmak sürdürülebilir bir yöntem değil.

Sorum şu: Bu "NV Data" ve baseband sorununu kalıcı olarak nasıl çözebilirim? AOSP ROM'lara her seferinde IMEI kaybetmeden ve SP Flash Tool'a bağımlı kalmadan nasıl geçiş yapabilirim?
Tüm öneri ve yardımlarınıza açığım. Teşekkürler.

Fatihmy8

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Note 9s
Konular
18
Hocam benim kullandığım romdada böyle bir sorunla karşılaştım Android Utility V186 isimli bir uygulamadan sorunumu çözdüm şuan işteyim gece 1 gibi müsait olurum discord üzerinden yardımcı olabilirim

yoknigga

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bune aw
Cihazım
SM-T113
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam benim kullandığım romdada böyle bir sorunla karşılaştım Android Utility V186 isimli bir uygulamadan sorunumu çözdüm şuan işteyim gece 1 gibi müsait olurum discord üzerinden yardımcı olabilirim
Olur hocam, yardımcı olursaniz çok teşekkür ederim. Sizin cihazıniz da mi direnc imei islemi görmüştü? Bir de aynı şekil mediatek miydi

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
Olur hocam, yardımcı olursaniz çok teşekkür ederim. Sizin cihazıniz da mi direnc imei islemi görmüştü? Bir de aynı şekil mediatek miydi
bu sorunu nasıl çözersin ? aslında hiç denemedim ama yinede sormak lazım H.kadioglu hocam bu cihaza cpid server işlem yapılsa sonuç olarak fabrikasyon yazılmış gibi oluyor sorunu çözülür mü ? ve tavsiye olarak şunu söyleyebilirim root rom vs işlemlerle ugraşıyorsan mtk değili snapdragon işlemcili bir telefon alırsan böyle bir sorunun olmaz yinede efs yedeği alabilirsin yedek iyidir

Üst Alt