Yardım Redmi Note 12 Pro 5G IMEI nasıl atılır?

onurzei

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
4
Cihaz yurtdışı ve cihaza zamanında IMEI attırdım (Cihaz Ruby varyant). Şimdi Custom ROM kurmak istiyorum ve BL açma, ROM değiştirme vesaire olurken muhtemelen attırdığım IMEI gidecek. Giderse evde nasıl IMEI atarım? Eski IMEI'yi kaydedebilir yahut eski tuşlu bir telefonun IMEI'sini alabilirim şu anda.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.290
Dirençli değil.
Anladım hocam imei atma konusunda forumda ücretli yardımcı olanlar var. ÜCretsiz yardım etmek isteyen olur mu bilmiyorum. Onun dışında forumda imei nasıl atılır gibi yazılar bulamazsınız.

ozcifciyusuff

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
20
Cihaz yurtdışı ve cihaza zamanında IMEI attırdım (Cihaz Ruby varyant). Şimdi Custom ROM kurmak istiyorum ve BL açma, ROM değiştirme vesaire olurken muhtemelen attırdığım IMEI gidecek. Giderse evde nasıl IMEI atarım? Eski IMEI'yi kaydedebilir yahut eski tuşlu bir telefonun IMEI'sini alabilirim şu anda.
Ücretli program ile atılıyor. Kendi başına atamazsın veya ücretsiz bir şekilde atamazsın yazılım ile 300 400tl.

onurzei

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
GitHub üstünden Windows’a göre yazılmış, injector kafasında bir özgür yazılım deposu buldum, içinde direkt RPM Fusion depoları gömülüydü, mağaza üstünden kurdum. Sonra MI’nin kendi verdiği tool’la bootloader kilidini açtım, ama açmadan önce TWRP üzerinden harici diske komple yedek attım, EFS klasörü de dahil. Format sonrası cihaz açıldı ama şebeke yok hatası verdi, zaten EFS gidince klasik hata. Kurduğum tool üzerinden yedekten EFS dosyasını inject ettim, sorunsuz geri geldi. Tool IMEI gömmeyi de destekliyordu ama orijinal EFS sağlam olduğu için gerek kalmadı. ROM işine geçince, BTT Forum’da önerilen bir custom ROM’u TWRP’den flashlamaya çalıştım, ilk denemede patladı. Muhtemelen diskin formatı NTFS değildi, büyük dosyada ya da mount kısmında takıldı. GParted’la diski NTFS yaptım (normalde FAT32 ya da ext4 daha stabil ama burada NTFS iş gördü), tekrar denedim, bu sefer sorunsuz kurdu. Şebeke geldi, sistem oturdu, ROM düzgün çalışıyor. Root şimdilik yok, ama Magisk-SafetyNet işleri sırada duruyor, ihtiyaç olursa kurarım. Ayrıca forum Esnaf ve Zanaatkarlar Odası tarafından kurulmuş gibi, destek denen bir şey yok. İlk defa bir forumda böyle bir şey ile karşılaştım. Yapacak arkadaşlara tavsiyem "Ücreti şudur, kendi başınıza yapamazsınız, cihaz brick olur vb." zırvalara itimat etmesin. Hatta muhtemelen bunlar söyleniyorsa çözümü 10 dakika falandır. Debian, Ubuntu yahut RH altyapısı kullanan arkadaşlara tamamen ücretsiz şekilde elimden geldiğimce yardımcı olurum.

ahmet6680

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
DFT pro ile oluyor, DFT 80$ falandı diye hatırlıyorum, tek cihaz için değmez o para verilmez

onurzei

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
4
Bilmiyorum dostum yerinde olsam birine 300 400e yaptırırım ucuz bir şey değil.
Yukarıda da belirttiğim gibi, tamamen özgür ve ücretsiz bir yazılım kullanarak sorunu çözdüm. EFS bölümü sıfırlanmış ya da değiştirilmiş cihazlarda EFS inject işlemi hariç olmak üzere, Dimensity tabanlı cihazların çoğunda IMEI gömme işlemini de destekliyor. Windows platformu için benzer bir araç mevcut mu bilmiyorum, ancak muhtemelen biraz araştırmayla bulunabilir. Yazılım için Dolar bazlı ödeme zırvası da esnaf palavrasından başka bir şey değil.

Üst Alt