GitHub üstünden Windows’a göre yazılmış, injector kafasında bir özgür yazılım deposu buldum, içinde direkt RPM Fusion depoları gömülüydü, mağaza üstünden kurdum. Sonra MI’nin kendi verdiği tool’la bootloader kilidini açtım, ama açmadan önce TWRP üzerinden harici diske komple yedek attım, EFS klasörü de dahil. Format sonrası cihaz açıldı ama şebeke yok hatası verdi, zaten EFS gidince klasik hata. Kurduğum tool üzerinden yedekten EFS dosyasını inject ettim, sorunsuz geri geldi. Tool IMEI gömmeyi de destekliyordu ama orijinal EFS sağlam olduğu için gerek kalmadı. ROM işine geçince, BTT Forum’da önerilen bir custom ROM’u TWRP’den flashlamaya çalıştım, ilk denemede patladı. Muhtemelen diskin formatı NTFS değildi, büyük dosyada ya da mount kısmında takıldı. GParted’la diski NTFS yaptım (normalde FAT32 ya da ext4 daha stabil ama burada NTFS iş gördü), tekrar denedim, bu sefer sorunsuz kurdu. Şebeke geldi, sistem oturdu, ROM düzgün çalışıyor. Root şimdilik yok, ama Magisk-SafetyNet işleri sırada duruyor, ihtiyaç olursa kurarım. Ayrıca forum Esnaf ve Zanaatkarlar Odası tarafından kurulmuş gibi, destek denen bir şey yok. İlk defa bir forumda böyle bir şey ile karşılaştım. Yapacak arkadaşlara tavsiyem "Ücreti şudur, kendi başınıza yapamazsınız, cihaz brick olur vb." zırvalara itimat etmesin. Hatta muhtemelen bunlar söyleniyorsa çözümü 10 dakika falandır. Debian, Ubuntu yahut RH altyapısı kullanan arkadaşlara tamamen ücretsiz şekilde elimden geldiğimce yardımcı olurum.