Merhabalar,
Bu forumun ve bu konunun bana faydası oldu. Başkalarına da faydalı olmak adına ben de tecrübemi paylaşmak istedim.
Redmi Note 12 Pro 5g yurtdışı telefonumu aldığımda, NFC özelliğinin menü ve ayarlarda olmadığını gördüm. Telefona direnç işlemi yapılıp yapılmadığını aldığım kişi de bilmiyordu. Aynı model yurtdışı başka bir telefonumuz daha var. Oysa onda aktif çalışıyordu.
Sonra araştırdım. Hindistan versiyonu fake rom yüklenmiş olduğunu gördüm. Hint versiyonu telefonlarda NFC özelliği olmadığı söyleniyordu. Ama bunun donanımsal mı yoksa rom nedeniyle mi olduğunu anlamam için rom değiştirmem gerekiyordu. Ama Bootloader kilidini açamadığım için rom yükleyemiyordum.
Bu konuyu gördüm ve denemek istedim. Ama rom yükleyince İMEİ gider mi diye de tereddüt ediyordum.
Neyse dün bu işlemi konuyu adım adım takip ederek yapmaya çalıştım. Ama bir türlü telefonumu bilgisayara tanıtamadım. Sonradan farkettim ki; USB 3.0 bağlantı olunca görmüyor telefonu. Araya USB 2.0 bir kablo ekleyip deneyince anında gördü. HyperOs Global bir rom yükledim. Oldu.
Telefon hiç bir hata vermedi. İMEİ'ler gitmedi. NFC aktif olarak çalışıyor.
(Bootloader hâlâ kapalı görünüyor. Hardware versiyon da aynı P1 kaldı. Bu da direnç yapılmış olduğunu gösteriyor herhalde)
Yani adım adım yazıldığı şekilde işlemleri takip ettiğimde ben hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Teşekkürler, emeğinize sağlık
emrsty