Rehber Redmi Note 12 Pro 5G Bootloader Kilidini Açmadan ROM Değiştirme Rehberi

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
11
ben hyperos dan mıuı döndün yetkili hesap ile sonra kilit açtım sonra rom yükledim .
ben de miui 14 e döndüm ama işte mi unlock toolda this device is not activated hatası verdiği için kilidi açamadım..

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Ruby & Curtana
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
46
ben bu romdayım gayet güzel yapımcısı da Türk sorunsuz rom .

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

note12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
note12
Cihazım
Note12 pro 5g
Konular
0
Hocam benzer sorular var ama ben cihazı ikinci el olarak aldım redmi note 12 pro 5g modeli IMEI atilmis ama direnç mi başka yöntem mi bilmiyorum galiba fake rom var MIUI Global 14.0.6.1 (SMOMIXN) yazıyor
Bu yöntemle hyperos kurmak istiyorum kurabilir miyim ve kurduktan sonra IMEI gider mi
İşlemci Dimensity 1080
Merhaba,
Çok zaman geçmiş ama size bir şey sormak istiyorum.
Ben de geçen hafta aldım telefonu. Direnç var mı yok mu bilmiyorum. Hindistan romu yüklenmiş. NFC yok görünüyor.
Ama Hardware versiyon: P1 diye görünüyor. Bazıları P1 yazarsa dirençlidir diyor. Ama emin değilim. Aldığım kişi yok diye biliyor ama O da çok anlamıyor.
Siz bu işlemi yaptınız mı? Sonuç ne oldu? IMEI gidiyor mu? NFC çalışıyor mu?

note12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
note12
Cihazım
Note12 pro 5g
Konular
0
Merhaba,
Çok zaman geçmiş ama size bir şey sormak istiyorum.
Ben de geçen hafta aldım telefonu. Direnç var mı yok mu bilmiyorum. Hindistan romu yüklenmiş. NFC yok görünüyor.
Ama Hardware versiyon: P1 diye görünüyor. Bazıları P1 yazarsa dirençlidir diyor. Ama emin değilim. Aldığım kişi yok diye biliyor ama O da çok anlamıyor.
Siz bu işlemi yaptınız mı? Sonuç ne oldu? IMEI gidiyor mu? NFC çalışıyor mu?
Merhabalar,
Bu forumun ve bu konunun bana faydası oldu. Başkalarına da faydalı olmak adına ben de tecrübemi paylaşmak istedim.
Redmi Note 12 Pro 5g yurtdışı telefonumu aldığımda, NFC özelliğinin menü ve ayarlarda olmadığını gördüm. Telefona direnç işlemi yapılıp yapılmadığını aldığım kişi de bilmiyordu. Aynı model yurtdışı başka bir telefonumuz daha var. Oysa onda aktif çalışıyordu.
Sonra araştırdım. Hindistan versiyonu fake rom yüklenmiş olduğunu gördüm. Hint versiyonu telefonlarda NFC özelliği olmadığı söyleniyordu. Ama bunun donanımsal mı yoksa rom nedeniyle mi olduğunu anlamam için rom değiştirmem gerekiyordu. Ama Bootloader kilidini açamadığım için rom yükleyemiyordum.
Bu konuyu gördüm ve denemek istedim. Ama rom yükleyince İMEİ gider mi diye de tereddüt ediyordum.
Neyse dün bu işlemi konuyu adım adım takip ederek yapmaya çalıştım. Ama bir türlü telefonumu bilgisayara tanıtamadım. Sonradan farkettim ki; USB 3.0 bağlantı olunca görmüyor telefonu. Araya USB 2.0 bir kablo ekleyip deneyince anında gördü. HyperOs Global bir rom yükledim. Oldu.
Telefon hiç bir hata vermedi. İMEİ'ler gitmedi. NFC aktif olarak çalışıyor.
(Bootloader hâlâ kapalı görünüyor. Hardware versiyon da aynı P1 kaldı. Bu da direnç yapılmış olduğunu gösteriyor herhalde)
Yani adım adım yazıldığı şekilde işlemleri takip ettiğimde ben hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Teşekkürler, emeğinize sağlık emrsty

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
11
Merhabalar,
Bu forumun ve bu konunun bana faydası oldu. Başkalarına da faydalı olmak adına ben de tecrübemi paylaşmak istedim.
Redmi Note 12 Pro 5g yurtdışı telefonumu aldığımda, NFC özelliğinin menü ve ayarlarda olmadığını gördüm. Telefona direnç işlemi yapılıp yapılmadığını aldığım kişi de bilmiyordu. Aynı model yurtdışı başka bir telefonumuz daha var. Oysa onda aktif çalışıyordu.
Sonra araştırdım. Hindistan versiyonu fake rom yüklenmiş olduğunu gördüm. Hint versiyonu telefonlarda NFC özelliği olmadığı söyleniyordu. Ama bunun donanımsal mı yoksa rom nedeniyle mi olduğunu anlamam için rom değiştirmem gerekiyordu. Ama Bootloader kilidini açamadığım için rom yükleyemiyordum.
Bu konuyu gördüm ve denemek istedim. Ama rom yükleyince İMEİ gider mi diye de tereddüt ediyordum.
Neyse dün bu işlemi konuyu adım adım takip ederek yapmaya çalıştım. Ama bir türlü telefonumu bilgisayara tanıtamadım. Sonradan farkettim ki; USB 3.0 bağlantı olunca görmüyor telefonu. Araya USB 2.0 bir kablo ekleyip deneyince anında gördü. HyperOs Global bir rom yükledim. Oldu.
Telefon hiç bir hata vermedi. İMEİ'ler gitmedi. NFC aktif olarak çalışıyor.
(Bootloader hâlâ kapalı görünüyor. Hardware versiyon da aynı P1 kaldı. Bu da direnç yapılmış olduğunu gösteriyor herhalde)
Yani adım adım yazıldığı şekilde işlemleri takip ettiğimde ben hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Teşekkürler, emeğinize sağlık emrsty
NFC'nin çalıştığına emin misin? dirençli cihazlarda NFC seçeneği olsa bile aktifleştiremiyorsun. Yani bende öyle oluyor.

emrsty

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
3
NFC'nin çalıştığına emin misin? dirençli cihazlarda NFC seçeneği olsa bile aktifleştiremiyorsun. Yani bende öyle oluyor.
Dostum HyperOS 2 yükledim NFC özelliğini artık kullanamıyorum.

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
11

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Ruby & Curtana
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
46
bende NFC çalışıyor dirençlı cihaz sorunsuz çalışıyor.

Üst Alt