Yardım Redmi Note 12 Ortak Bootloader Sorunu

Ozimix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozimix
Cihazım
Ruby, Topaz
Konular
1
Selam arkadaşlar. Elimde bir adet Ruby var ve bu nalet orjinalde çin olmasına rağmen global rom çakılıp bootloader'ı kilitlenmiş. Forumdaki çeşitli yöntemlerle de çin hesabı alınmıyor haberiniz olsun. Artık yeni güncelleme mi geldi ne oldu bilemem ama ben bu aleti ortadan ikiye bölüp balkondan aşağı fırlatmamak için kendimle ciddi bir savaş veriyorum. Zira yabancı dilim de olmasına rağmen web üzerinde hangi yöntem varsa hepsini denedim ve en son boot esnasında corrupted uyarısına kadar gelebildim. Çünkü aynı şekilde mi unlocker üzerinde telefonu satın aldığınız yer ile hesabın satın alındığı yer eşleşmiyor uyarısı alıyorum. Sistem şu an MIUI 14 Global durumunda. Herhangi bir şekilde HyperOS almıyor. Kaldı ki elimde 2 adet Redmi12 HyperOS 1 ve HyperOS 2 telefon daha var. HyperOS2 olan tapas. Diğeri yine ruby. Onlar Türkiye cihaz olmasına rağmen onlarda da bekleme süresi dahil alamıyorum. MIUI14 olan ruby yurtdışı ve iki SIM slotunun da 4'er aylık kullanım süresi doldu. Cihaz ilk geldiğinde de denemiştim bootloader açmayı. Yani sim kartla bağlantıyla uzaktan yakından alakası yok açılmamasının. O zaman da aynı şekilde hata almıştım ileride yeni bir yöntem gelir dedim fakat bu çekik gözlüler bu cihazı iPhone'dan beter ettiler, pişman ettirdiler. Keşke yurtdışı Sony alsaydım da bu çöplerle uğraşmasaydım diyor, ve konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Çin cihazlarda bootloader kilidi açılmıyor. Forumda bu konuda başarıya ulaşabilen yok. Kilidin açılmasını imei işlemi için istiyorsanız gerek yok ama bu halde de imei atılır.

Ozimix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozimix
Cihazım
Ruby, Topaz
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
e hadi ruby'nin biri çinden devşirme. Diğerleri official cihaz onlar da geri sayım almıyor. Onları bari düzeltelim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bi de bir şey daha var.. cihazın üzerinde baktığımız serinin sonu G yani global fakat bu rom mu yoksa donanımsal bir G mi çözemedim. Telefonun çin menşeili olduğunu düşünmemin sebebi, xiaomi auth sitesinden seri numarası ile sorgulamak. Site cihazın kimliğini yazarken rengini çince ekledi. Sonra altına da saçma bir uyarı verdi telefonu yerinden alın diye. Sanki bir şey değişiyormuş gibi. Cihazın hangi menşeili olduğunun kesin kanısına varmak için ne yapmak gerekiyor ?

Son düzenleme:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Çin model bir cihazın kilit kapalı şekilde global romda açılması için bazı yazılımsal editler yapılır. Detaya gerek yok. Bu editlemeden sonra cihaz global romda sorunsuz açılır ve Cihazın içinden baktığınızda model numarası global gözükür. Hatta bootloader kilidi açık ta gözükebilir. Bu kullanıcıyı yanıltmasın. Doğru yöntem siteden sorgulamak ya da e-devletten orjinal imeisi ile sorgulama yapıp gerçek model kodunu görmektir.

Ozimix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozimix
Cihazım
Ruby, Topaz
Konular
1
evet imei sorgulamasında model kodu sonu C .. Ama telefonda G yani global. Telefon Çin. Bunu kim yapıyorsa ailesiyle ilgili ciddi sorunları var sanırım. Yani zaten bootloader kilidi küresel anlamda sıkıntılı olan bir cihazı iyice niye çöpe çevirmeye çalışıyorlar gerçekten anlam veremiyorum. Ciddi sıkıntıları var bu arkadaşların. Internette de aratıyorum global cihazı çin yazılımına nasıl geri döndürürüz diye, hayret edilecek derecede bütün sonuçlar How to convert china rom to global rom şeklinde. Ölürmüsün öldürürmüsün. Gerçekten sinir bozucu.

Hadi bu çöpü geçtik. Diğer iki cihaz Türkiye cihazı. Ama buna rağmen yine bootloader kilidi açılamıyor. 12 serisinin genel sorunu mu bu anlamış değilim.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
evet imei sorgulamasında model kodu sonu C .. Ama telefonda G yani global. Telefon Çin. Bunu kim yapıyorsa ailesiyle ilgili ciddi sorunları var sanırım. Yani zaten bootloader kilidi küresel anlamda sıkıntılı olan bir cihazı iyice niye çöpe çevirmeye çalışıyorlar gerçekten anlam veremiyorum. Ciddi sıkıntıları var bu arkadaşların. Internette de aratıyorum global cihazı çin yazılımına nasıl geri döndürürüz diye, hayret edilecek derecede bütün sonuçlar How to convert china rom to global rom şeklinde. Ölürmüsün öldürürmüsün. Gerçekten sinir bozucu.

Hadi bu çöpü geçtik. Diğer iki cihaz Türkiye cihazı. Ama buna rağmen yine bootloader kilidi açılamıyor. 12 serisinin genel sorunu mu bu anlamış değilim.
Aslında en başta suçlu sizsiniz. Siz talep gösterirseniz satıcılar ve çinde ki çözüm ortakları global için üretilmemiş bölgesel cihazları size satmaya devam ederler. Bootloader kilidine gelince siz olaya custom rom yükleyemiyorum diye bakarsınız ama öyle değildir. Güvenlik gereklilikleri global satış politikaları firmayı bu zorunluluğa iter. Önce samsung sonra huawei sırasıyla xiami vb markalar bootloader kilidi açma olayını bitiriyor. Yeni dünya düzeni diyelim. iyi forumlar.

Ozimix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozimix
Cihazım
Ruby, Topaz
Konular
1
yoo daha iki gün evvel S22 deldim lineage rom attım samsung hala odin modunda kevgir gibi delik deşik.

Ozimix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozimix
Cihazım
Ruby, Topaz
Konular
1
Evet abicim benim. Başka sorun ?