Yardım Redmi Note 12 4G HyperOS'ta Spotify Bildirimi Farklı Görünüyor (Çözüm Arıyorum)

spexghon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Note 12 4G
Konular
1
Herkese merhaba,
Uzun süredir Redmi Note 12 4G telefonumda bildirimler ile ilgili bir sorun yaşamaktayım.
Önceden Spotify, YouTube veya diğer uygulamalarda müzik dinlerken/video izlerken bildirim panelinde ve kontrol merkezinde, şarkıyı beğenme (kalp simgesi), ilerleme çubuğu gibi tüm kontrollerin olduğu detaylı bildirim çıkardı.
Sanıyorum ki HyperOS'tan sonra bu bildirim tamamen değişti. Artık sürekli üzerinde "Yayınla" (Cast) simgesi olan, beğenme gibi özelliklerin olmadığı çok basit bir medya oynatıcısı görünüyor. Müzik telefondan çalmasına rağmen sanki başka bir cihaza yayın yapılıyormuş gibi bir arayüz çıkıyor.
Sorunu daha net anlatmak için Spotify'da çalan şarkıya dair ekran görüntülerini de ekliyorum:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu sorunu çözmek için denediğim ama işe yaramayan adımlar şunlar:
  • Bildirim stili ayarını "Android" olarak değiştirdim.
  • Ayarlardan "Cihaz Kontrolleri" (Akıllı Ev) özelliğini kapattım, zaten kapalıydı.
  • Spotify'ın tüm bildirim izinlerinin açık olduğundan emin oldum.
  • Pil tasarrufu ayarlarını "kısıtlama yok" yaptım.
  • Ağ ayarlarını ve uygulama tercihlerini sıfırladım.
  • Uygulamanın önbelleğini temizledim.
Sizlere sormak istediğim:
  1. Bu sorunu yaşayan başka Redmi kullanıcısı veya farklı bir Xiaomi modelinde HyperOS kullanan var mı?
  2. Bu, HyperOS'un yeni bir "özelliği" mi yoksa bir hata mı? Eski, tam kontrollü bildirime geri dönmenin bir yolunu bulabilen oldu mu?
  3. Gözden kaçırdığım farklı bir ayar olabilir mi?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ege
Cihazım
Aurora/14 Ultra
Meslek
Öğrenci
Konular
50
Herkese merhaba,
Uzun süredir Redmi Note 12 4G telefonumda bildirimler ile ilgili bir sorun yaşamaktayım.
Önceden Spotify, YouTube veya diğer uygulamalarda müzik dinlerken/video izlerken bildirim panelinde ve kontrol merkezinde, şarkıyı beğenme (kalp simgesi), ilerleme çubuğu gibi tüm kontrollerin olduğu detaylı bildirim çıkardı.
Sanıyorum ki HyperOS'tan sonra bu bildirim tamamen değişti. Artık sürekli üzerinde "Yayınla" (Cast) simgesi olan, beğenme gibi özelliklerin olmadığı çok basit bir medya oynatıcısı görünüyor. Müzik telefondan çalmasına rağmen sanki başka bir cihaza yayın yapılıyormuş gibi bir arayüz çıkıyor.
Sorunu daha net anlatmak için Spotify'da çalan şarkıya dair ekran görüntülerini de ekliyorum:

Bu sorunu çözmek için denediğim ama işe yaramayan adımlar şunlar:
  • Bildirim stili ayarını "Android" olarak değiştirdim.
  • Ayarlardan "Cihaz Kontrolleri" (Akıllı Ev) özelliğini kapattım, zaten kapalıydı.
  • Spotify'ın tüm bildirim izinlerinin açık olduğundan emin oldum.
  • Pil tasarrufu ayarlarını "kısıtlama yok" yaptım.
  • Ağ ayarlarını ve uygulama tercihlerini sıfırladım.
  • Uygulamanın önbelleğini temizledim.
Sizlere sormak istediğim:
  1. Bu sorunu yaşayan başka Redmi kullanıcısı veya farklı bir Xiaomi modelinde HyperOS kullanan var mı?
  2. Bu, HyperOS'un yeni bir "özelliği" mi yoksa bir hata mı? Eski, tam kontrollü bildirime geri dönmenin bir yolunu bulabilen oldu mu?
  3. Gözden kaçırdığım farklı bir ayar olabilir mi?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
14 ultra sahibiyim, mi kodlu global hyperos 1 ve 2 romlarını deneyimledim ikisinde de aynı. Eski telefonumda Miui 13 ve 14 te böyle değildi, onlarda dediğin gibi ayrıntılıydı fakat müziği ileri geri alamıyordun.

Üst Alt