Yardım redmi Note 11s custom rom tavsiyesi

firsth

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuna
Cihazım
note 9
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global
Telefon Modeli
redmi note 11s
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba yeni telefon olarak note 11s aldım. Sizce custom rom yüklemeli miyim?

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
mi 10t, s23
Meslek
Tüccar
Konular
92
size ulaşabileceğim bir yer var mı hocam sesli olarak yapsak bu konulardaki bilgim gerçekten çok kısıtlı
Hocam internetten kılavuzlar bulabilirsiniz hatta Trabzonlu hocamız yaptıysa tek tık kurulum twrp ler var onlara bakabilirsiniz

Oyla:

firsth

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuna
Cihazım
note 9
Konular
2
hocam telefonum için twrp bulamadım acaba olmama ihtimali var mı ?

Oyla:

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
Hocam önce bootloader kilidini açın şöyle ;
Buradan larını indirip dosyayı masaüstüne çıkarın.
İçerisindeki MiUsbDriver.exe dosyasına çift tıklayın ve telefonu USB ile bilgisayara bağlayın.
Sonra ayarlara girip telefon hakkında/tüm özellikler içerisinde MIUI sürümüne peş peşe tıklayın. Artık bir geliştiricisiniz uyarısı gelince tekrar ayarlar ana menüye gidin. Ek ayarlar/ geliştirici seçenekleri'ne girin.
Sırasıyla
OEM kilit açma
USB hata ayıklama seçeneklerini açın.
Yine geliştirici seçeneklerinden
Mi kilit açma durumu'na girin.
Gelen uyarıya evet deyin.
Cihazın wifi bağlantısını kapatın ve hücresel veriyi açın.
Hesap ve cihaz ekle seçeneğine tıklayın.
(Bu işlemlerden önce bir mi hesabı oluşturun ve hesaba bir telefon numarası ekleyin)
İşlem sonucunda cihaz ve hesap başarılı şekilde kaydedilirse sonraki adıma devam edin.
Edilmezse mi hesabından çıkış yapın ve tekrar girip hesap ve cihaz ekle adımına devam edin.
Başarılı şekilde tamamlanırsa bu linkten aracını indirin.
Aracı açın ve cihazı bilgisayara bağlayın.
Mi hesabınızla giriş isteyecek hesap bilgilerinizi girerek oturum açın.
Hesaba giriş yapamazsanız üstteki qr kod görseline tıklayın.
Telefonda ayarlar/ mi hesabı menüsüne girin ve sağ üstteki tarayıcı simgesine tıklayın.
Bilgisayardaki QR kodu telefona okutun ve işlemleri tamamlayarak giriş yapın.
Daha sonra Unlock aracında gelen ekrandan Unlock butonuna tıklayın ve işlemler tamamlanana kadar bekleyin.
Cihazınız sıfırlanacak.
Cihaz yeniden başlatılınca tekrar ayarlardan geliştirici seçenekleri ve USB hata ayıklamayı açın ( yukarıda anlatıldı) ve şu dosyayı indirin.

Ve bunu da masaüstüne çıkartın.
Sonra bilgisayarda bir komut istemi açın (aramaya CMD yazın ve komut istemini seçin) ve
Kod:
cd C:\Users\%Username%\Desktop\platform-tools
komutunu girin.
Daha sonra sırasıyla şu komutları girin.
Kod:
adb devices
Cihazınız
Kod:
<cihaz seri no>  device
şeklinde görünecek.
eğer seri numarasının yanında unidentified yazıyorsa hata ayıklama'nın açık olduğundan emin olun.
Şu komutları yazın ve telefon ekranında gelen bildirime onay verin.
Kod:
adb kill-server
adb devices
Server başlatılmazsa
Kod:
adb start-server
adb devices
Şu an cihaz seri no yanında device yazması gerekiyor.
Bu adımda
Bu linkten recovery'i indirin.
Not: recovery image'i unofficialdir ve Fleur kod adlı cihaz içindir.

İçerisinden çıkan img dosyasını platform tools klasörü içine ve zipi de telefon hafızasına atın ve sırasıyla şu komutları girin.

Kod:
adb reboot bootloader

Telefonda ayar yapan davşan ekranı gelince

Kod:
fastboot flash recovery recovery.img

İşlem bitince

Kod:
fastboot reboot recovery

Cihaz Orange Fox'ta açılınca hafızasına attığınız Orange Fox zipini bulun alttan yükleme için kaydırın yazan yeri kaydırın ve işlem bitince reboot diyerek telefonu başlatın.
Artık seçtiğiniz Romu veya magisk vb yüklemeye hazırsınız.

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Öncelikle cihazınız Hayırlı olsun Hocam. Custom rom işlerini seviyorsanız eğer Note 11s sizin için kötü tercih olmuş maalesef Hocam. Çünkü Cihaz Mtk işlemcili ve Şu an Ne Yerli ne de Yabancı hiç bir forumda Custom rom Yok Twrp bile aradım o da yok

Oyla:

Waluigi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
26
Öncelikle cihazınız Hayırlı olsun Hocam. Custom rom işlerini seviyorsanız eğer Note 11s sizin için kötü tercih olmuş maalesef Hocam. Çünkü Cihaz Mtk işlemcili ve Şu an Ne Yerli ne de Yabancı hiç bir forumda Custom rom Yok Twrp bile aradım o da yok
Hocam ben de bu custom rom işlerini seven biri olarak geçen acele bir şekilde mtk işlemcili Redmi Note 11 Pro 4g viva almış bulundum. Dediğin bu gerçekle eve gelip de twrp yüklemeye çalışırken yüzleştim. Failed deyince Çin modeli olan pisarro twrp'si yüklemeye çalışmışım. Öyle olunca telefondan soğudum bunu babama verdim kendime yeni bir telefon arıyorum. Rom işleri için uygun muadil bir model önerin var mıdır?

Oyla:

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
Yanlış anlaşılma olmasın cihaz görece yeni bir cihaz olduğu için custom yazılım bulunması sorun. Kısa zamanda çözülür ama.

Oyla:

firsth

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuna
Cihazım
note 9
Konular
2
kasimtmc Merdanov hocam eğer adam akıllı bi custom rom yoksa biraz daha bekleyebilirim miui kötü değil bence. Sadece custom romlarım daha performanslı olduklarını duymuştum daha önce böyle bi tecrübem olmadı o yüzden hiçbir fikrim yok.

Oyla:

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
kasimtmc Merdanov hocam eğer adam akıllı bi custom rom yoksa biraz daha bekleyebilirim miui kötü değil bence. Sadece custom romlarım daha performanslı olduklarını duymuştum daha önce böyle bi tecrübem olmadı o yüzden hiçbir fikrim yok.
Custom romların daha performanslı olmasının nedeni genellikle içerisinde üreticiye ait bazı yazılımların olmamasından dolayıdır. Pil ile ilgili sorunlarınız varsa MIUI'da Ayarlar > pil ve performans > sağ üstten ayarlar > uygulama pil tasarrufu'nu açın.
Çok güç harcayan uygulamaları kısıtlamak için uygulama üzerine tıklayıp ayarları yapabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt