Çözüldü Redmi Note 11R rom kafayı yedirtecek bana

cavuscan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cavus
Cihazım
Redmi Note 11R
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V14.0.8.0.TLSMIXM
Telefon Modeli
Redmi Note 11R
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Allah için yardım edin 2 gün önce telefona format atmak zorunda kaldım telefon zaten kaçak imeisi falan vardı tek sıkıntısı param kart uygulamasına giriş yapamıyordum cihazınızda root işlemi uygulanmıştır güvenlik sebepleri nedeniyle girişinize izin veremem falan onun gibi bir şey diyordu bir de spotify'a giremiyordum telefonu aldığımdan beri. dedim bi format atayım tabi araştırmadım format sonrası kaçak telefonlarda nv data corrupted hatası yiyormuşsunuz ben de yedim baktım araştırdım rom atarak sorunu düzeltebiliyormuşsunuz, chat gpt yardımıyla chinese rom attım xiaomi'nin kendi orjinal sitesinden alıp attım. her şey sorunsuz gibiydi özelliklerin çoğunu denemedim ama en azından sim kartı görüyodu hattım vardı bimcell olarak yazıyodu mobil veriye bağlanıyodu. ama her şeyin çince olması ve google servisinin olmaması yüzünden türkiye romu atmaya karar verdim, araştırmaya çalıştım ama sürüm adlarından pek bir şey çıkmadı sonra indirip bir bakayıp dedim ilk indiriğim hyper os muş hiç beğenmedim ayrıca sim kartı görmüyodu dedim belki romdandır başka bir roma geçtim o da türkiye romuydu galiba masaüstünde 2-3 tane rom klasörü olduğundan dolayı hata verdi kimsede görmedim o hatayı da. 11 saat boyunca araştır dene olmazsa düzeltmeye çalış mantığıyla uykusuz bir şekilde düzeltmeye çalıştım düzeltemedim sonra gittim uyudum, uyandığımda ilk işim masaüstünü temizleyip usb girişi değiştirmek oldu. sorunu çözdüm o indireceğim sürüm yerine global rom indirdim. bunda da hattı görmüyor, *#06# tuşlayınca direkt aramalar uygulamasından atıyor. ayarlar>detaylı bilgi ve özellikler>ana bant sürümü bilinmiyor olarak gözüküyor. modem atmayı denedim chinese romunda sıkıntı yoktu diyip ondan aldım attım a ya da b ye de attım hiç bir şey değişmedi neyse şimdilik kullaniyim dedim 2-5 dakika aralıkla wifi bağlantısını kapatıp açıyor kendi kendine ben ne yapıcam biri yardım etsin kafayı yemek üzereyim 2 gündür aralıksız bununla uğraşıyorum chinese rom da kullanmak istemiyorum

Çözüm
bu gün tekrardan bi chinese rom attım her şey düzeldi, şebeke veriyor imei gözüküyor, arama yapıp/alabiliyorum. hiç bir sorunu yok. ama chinese kullanmak istemiyorsanız şunları bilin cihaz global romda performans sorunları yaşıyor sadece instagramda gezerken bile ısınabiliyor, bazen fontlar ekranın solundan çıkmış olabiliyor, bir de çok fazla kez yaşadığım performans kaybı sorunu. cihazı aralıksız 4-5 saat kullanırsam performansı ölüyor resmen kullanılmaz bir hale geliyor her bu sorun olduğunda yeniden başlatmanız gerekli. ne kadar kullandığınıza göre açılma süresi de değişiyor. chinese romda hiç bu sorunla karşılaşmadım geceden beri kullanıyorum telefon ısınmıyor bile. sizden ricam eğer telefonu satacaksanız lütfen sattığınız kişi bu...

cavuscan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cavus
Cihazım
Redmi Note 11R
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
beyler sorunu halen çözemedim ama saatlerdir günlerdir araştırıyorum chinese romu kullanmaya okeyseniz sadece redmi note 11r için çıkartıldığı için sorunsuz kullanırsınız şebeke olur hattınız görülür imeide sıkıntı yaşamazsınız ama türkçe dil desteği olmaz google servisi olmaz. illa diyorsanız ben türkiye romunu veya global romu kullanıcam, bunu dftpro tool ile çok basit bir şekilde çözebiliyormuşsunuz ama benim elimde dftpro tool yok ve zaten 3k ya aldığım telefon için bir 3k daha vermek istemiyorum ben telefoncu değilim sıradan bir kullanıcıyım bu tür şeylerle normalde hiç alakam olmaz. benim için yol belli, en son adb ile chinese rom dan modem dosyası atmıştım belki bi umut düzelir diye ama düzelmedi. telefoncular açılınca dftpro toolu olan bi telefoncuya götürücem bakıcam ne kadar fiyat çekiyolar ona göre yaptırıcam veya satıcam. sakın bu cihazı almayın tam bir baş belası. bir çözüm öneriniz var ise lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Oyla:

alibeyo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 12
Konular
12
AOSP rom kur

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
telefonlarda nv data corrupted hatası yiyormuşsunuz ben de yedim baktım araştırdım rom atarak sorunu düzeltebiliyormuşsunuz,

Bu yanlış bir bilgidir. Sıfırlama yapınca imei silinir ve bu hatayı verir rom yükleyerek bu hatanın giderilmesi mümkün değildir. Rom atarak cihazda baseband uçururursunuz ve cihaz imei null şekilde açılır. Devamında da sim okumaz, wi-fi çalışmaz. Zaten buraya kadar hepsi olması gerektiği gibi devam etmiş. Boşu boşuna emek ve zaman kaybetmişsiniz.

Cihaza imei atılıp global romda açılması gerekir. Buradaki sıkıntı çin model cihazda bootloader kilidi kapatamayacağınızdır. Bu sebeple hata veren uygulamalar kilit açık olduğu için yine hata verebilir.

Oyla:

cavuscan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cavus
Cihazım
Redmi Note 11R
Konular
2
telefonlarda nv data corrupted hatası yiyormuşsunuz ben de yedim baktım araştırdım rom atarak sorunu düzeltebiliyormuşsunuz,

Bu yanlış bir bilgidir. Sıfırlama yapınca imei silinir ve bu hatayı verir rom yükleyerek bu hatanın giderilmesi mümkün değildir. Rom atarak cihazda baseband uçururursunuz ve cihaz imei null şekilde açılır. Devamında da sim okumaz, wi-fi çalışmaz. Zaten buraya kadar hepsi olması gerektiği gibi devam etmiş. Boşu boşuna emek ve zaman kaybetmişsiniz.

Cihaza imei atılıp global romda açılması gerekir. Buradaki sıkıntı çin model cihazda bootloader kilidi kapatamayacağınızdır. Bu sebeple hata veren uygulamalar kilit açık olduğu için yine hata verebilir.
hocam kusura bakmayın araştırdığım öğrendiğim gözlemlediğim kadarıyla konustum zaten pek anladığım yok. şu an ne yapmam gerekli yardımcı olur musunuz

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
hocam kusura bakmayın araştırdığım öğrendiğim gözlemlediğim kadarıyla konustum zaten pek anladığım yok. şu an ne yapmam gerekli yardımcı olur musunuz
İmei atılması gerekir. Ama dediğim gibi global romda kilit kapatılmaz o cihazda. Global romda imei işlemini biz yapabiliriz isterseniz uzak bağlantı ile

Oyla:

cavuscan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cavus
Cihazım
Redmi Note 11R
Konular
2
İmei atılması gerekir. Ama dediğim gibi global romda kilit kapatılmaz o cihazda. Global romda imei işlemini biz yapabiliriz isterseniz uzak bağlantı ile
hocam ana bant yok diye kendim modem dosyası atmaya çalıştım imei atmadan önce temiz bir kurulum yapmalı mıyım yoksa imei atınca sıfırlıyor mu. (telefonu aldığımda bootloader kilidi açıktı hiç kapatmadım flashlarken hep clean all seçtim) bir de telefonda fener açınca ışığı gelmiyor + kameraya girince 3 saniye içinde kapatılacak bu cihaz sürümü ile uyumlu değil lütfen güncelleyin diyor.

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
hocam ana bant yok diye kendim modem dosyası atmaya çalıştım imei atmadan önce temiz bir kurulum yapmalı mıyım yoksa imei atınca sıfırlıyor mu. (telefonu aldığımda bootloader kilidi açıktı hiç kapatmadım flashlarken hep clean all seçtim) bir de telefonda fener açınca ışığı gelmiyor + kameraya girince 3 saniye içinde kapatılacak bu cihaz sürümü ile uyumlu değil lütfen güncelleyin diyor.
O tür sorunların yaşanmayacağı editlenmii fake romu var elimizde o romu yükler işlem yaparız. Yapılacaksa özel mesaj ile ulaşabilirsiniz

Oyla:

kaymakci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sami
Cihazım
note6 pro
Konular
0

Merhabalar bende 11r 2 tane cihaz var aynı sorun bedede var yardımcı olursanız sevinirim

Oyla:
Üst Alt