Soru Redmi Note 10 Pro Root Tavsiye

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
4
Arkadaşlar merhaba,

Redmi Note 10 Pro yurtdışı, imei atılmış bootloader kilidi açık telefonuma root atmayı düşünüyorum, birkaç sorum olacak izninizle;
1- Root attıktan sonra telefonun IMEI'si gider mi?
2- Doğru ve eksiksiz bir şekilde işlemi tamamlamama rağmen telefon işlevinde herhangi bir aksilik veya çalışan bir şeyin artık çalışmama durumu olur mu ? Çünkü eski huawei mate 10 lite telefonumda root attıktan sonra jiroskop sensörü çalışmamaya başlamıştı.
3- Magisk ile root atmak için hangi recovery önerirsiniz? (Cihaz sürümüm Miui 14.0.8.0 Global)
4- Magiskhide kaldırıldı diye biliyorum yeni sürümde, magiskhide olmadan banka uygulamalarından rootu gizleme var mı arkadaşlar?

wborland

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tobias
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Avukat
Konular
1
1- Hayır gitmez.
2-Telefon işlevinde herhangi bir bozulma olmaz.
3-Orangefox kullanabilirsiniz.
4-Modüller ile yapılabiliyor. Ancak KernelSU destekli bir kernel atarsanız banka uygulaması gizleme gibi dertleriniz kalmaz.

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Hayır gitmez.
2-Telefon işlevinde herhangi bir bozulma olmaz.
3-Orangefox kullanabilirsiniz.
4-Modüller ile yapılabiliyor. Ancak KernelSU destekli bir kernel atarsanız banka uygulaması gizleme gibi dertleriniz kalmaz.
Peki hocam, root atıldığında verileri siliyor muydu?

bir de şey soracağım hangi driverı yüklediysem yükleyeyim pc telefonu görmüyor aynı kabloyla kuzenin pcde yaptığımda görüyor, gigabyte anakartların böyle bir sorunu mu var ?

KernelSU destekli kernel atmak ne oluyor tam olarak?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de şunu eklemek istiyorum cihazı pcye bağladığımda telefonun bildirim panelinde usb seçeneği bile çıkmıyor.

wborland

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tobias
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Avukat
Konular
1
Hayır root attıgınızda verileriniz silinmez.

driverlar ile ilgili bu sorunun cevabını bilmiyorum ancak benimde anakart gigabyte herhangi bir sorun yok.

kernelsu aynen magisk gibi bir root yontemi. tek farkı kernel uzerınden calısıyor. yani cihazda herhangi bir root yokmus gibi davranıyor. kernelsu nun kendi apk sı sayesinde root gereksinimi olan uygulamaya yetki veriyorsun. bunun dısındaki uygulamalar telefonda root oldugunu algılayamıyor.

Cihaza orangefox recovery yukleyince bu tür bir kernel kurabilirsiniz. (örnegin electrokernel ksu destekli olanı)

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
4
Redmi note 13 pro+ var kız arkadaşımda onun telefonunu bağlamayı denedim aynı kabloyla onda usb bildirimi geliyor dosya aktarımı seçip adb bağlayabiliyorum kendi telefonumu bağlayamıyorum kafayı yicem bildirim gelmiyo telefona...

Ayarlardan varsayılan usb işlevini dosya aktarımı yapmayı da denedim yok, ne telefona bildirim geliyor usb ile alakalı ne bilgisayara bağlantı ile alakalı bir bildirim sadece ses geliyor ve telefon şarj olmaya başlıyor bu kadar.

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Redmi note 13 pro+ var kız arkadaşımda onun telefonunu bağlamayı denedim aynı kabloyla onda usb bildirimi geliyor dosya aktarımı seçip adb bağlayabiliyorum kendi telefonumu bağlayamıyorum kafayı yicem bildirim gelmiyo telefona...

Ayarlardan varsayılan usb işlevini dosya aktarımı yapmayı da denedim yok, ne telefona bildirim geliyor usb ile alakalı ne bilgisayara bağlantı ile alakalı bir bildirim sadece ses geliyor ve telefon şarj olmaya başlıyor bu kadar.
Telefonu fastboot a alıp root atmanız lazım. Açıkken nasıl olacak o iş? Önce orangefox, sonra root atmanız lazım. Telefon yurt dışı ise modem de yüklemeniz lazım yoksa sürekli reset atar kendine. Aynıda magisk hide magisk ayarlarında hala var. Ben tüm bankalar yüklü şekilde kullanıyorum. Youtube a bakın öyle yapın. Tecrübeniz yoksa bulaşmayın.

Modem için link.

ugurkrdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur Karadem
Cihazım
RNE-L01 HUAWEI
Konular
4
bir başka bilgisayarda cihazımı gösterebildim adb bağlantısını yaptım, adb devices kısmında da gayet düzgün bir şekilde bağlantı kurulduğunu resim olarak ekliyorum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

adb reboot bootloader (fastboot moduna girmek için) komutunu yazıp fastbootta yeniden başlatıyorum kablo halen takılı halde.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

cihaz fastboot modunda yeniden başlıyor (ekranda turuncu fastboot yazısı var sadece) yukarıdaki gibi komut yazdığımda < waiting for any device > çıktısında kalıyor ilerleme olmuyor.

başına gelen veya bir bilgisi olan var mı ?

Üst Alt