Yardım Redmi Note 10 Pro parlaklığı hep 1200 nits kullanma

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
27
Arkadaşlar redmi note 10 pro cihazımın parlaklığını en sona ayarladığımda yanlış bilmiyorsam verebileceği maksimum parlaklık olan 1200 nits vermiyor. 800 nits veriyor diye biliyorum. Güneşe çıkınca yada çok parlak bir ortamda ekranın görünür olması için 1200 nits veriyor normal ortama geçince tekrar 800 nits düşüyor. Ben istiyorum ki her zaman 1200 nits versin. Hiç kısmasın. Mesela samsung her yerde her zaman en yüksek nits veriyor. Ama xiaomi sadece güneşte ve çok parlak ortamlarda 1200 nits veriyor. Ekran yanığı, pilin erken tükenmesi falan umurumda değil. Ben gece yatakta flim izlerkende 1200 nits istiyorum, güneşe çıkınca da 1200 nits istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
7
Ayarlar/Ekran altında yer alan renk uyumu bölümündeki ayarlardan ve miui gizli ayarlar uygulaması ile ulaşabileceğiniz ayarlar altından yapılabileceğini okumuştum ancak bahsettiğiniz riskler nedeni ile kendim hiç denemedim.

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
27
Ayarlar/Ekran altında yer alan renk uyumu bölümündeki ayarlardan ve miui gizli ayarlar uygulaması ile ulaşabileceğiniz ayarlar altından yapılabileceğini okumuştum ancak bahsettiğiniz riskler nedeni ile kendim hiç denemedim.
Bahsettiğiniz yere baktım ama oradan olmuyor maalesef.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Arkadaşlar redmi note 10 pro cihazımın parlaklığını en sona ayarladığımda yanlış bilmiyorsam verebileceği maksimum parlaklık olan 1200 nits vermiyor. 800 nits veriyor diye biliyorum. Güneşe çıkınca yada çok parlak bir ortamda ekranın görünür olması için 1200 nits veriyor normal ortama geçince tekrar 800 nits düşüyor. Ben istiyorum ki her zaman 1200 nits versin. Hiç kısmasın. Mesela samsung her yerde her zaman en yüksek nits veriyor. Ama xiaomi sadece güneşte ve çok parlak ortamlarda 1200 nits veriyor. Ekran yanığı, pilin erken tükenmesi falan umurumda değil. Ben gece yatakta flim izlerkende 1200 nits istiyorum, güneşe çıkınca da 1200 nits istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.
Bunun için ekran parlaklığı ayarını otomatikten manuel' e alırsanız zaten en yüksek ayarları uyguluyor. Bunu denemek için manuel olarak ekranı en yüksek ayara getirin ve ekranın üst sensör kısmına fener tutun, ayarın değişmediğini görürsünüz. Özel ayarlar altından da doygunluk, sıcaklık gibi ayarları uygularsanız da renkler daha parlak görüneceği için dediğiniz şekilde olur.

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
27
Bunun için ekran parlaklığı ayarını otomatikten manuel' e alırsanız zaten en yüksek ayarları uyguluyor. Bunu denemek için manuel olarak ekranı en yüksek ayara getirin ve ekranın üst sensör kısmına fener tutun, ayarın değişmediğini görürsünüz. Özel ayarlar altından da doygunluk, sıcaklık gibi ayarları uygularsanız da renkler daha parlak görüneceği için dediğiniz şekilde olur.
Hayır öyle olmuyor. Ekran parlaklığı ayarı şu an manuelde. Parlaklığı son ayara getirince maksimum 800 ints veriyor. Güneşe çıkınca 1200 nits veriyor. Bunu defalarca test ettim. Hatta cumartesi günü güneşli havada bir kaç kere 1200 nits olarak ta vermedi, 800nist takılı kaldı. Gözümde de güneş gözlüğü olduğu için sıkıntı yaşadım.

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
24
Hocam gündüz neyse de gece yatarken 1200 nits adamı kör eder :D

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
27
Hocam gündüz neyse de gece yatarken 1200 nits adamı kör eder :D
Samsung kullanırken gece yatakta film izlerken genelde parlaklık yüzde 80-85 aralığında oluyordu. Karanlık sahnelerde yüzde yüz yapardım. Gün içerisinde de 70 geçmiyordu. Ama çoğu zaman xiaominin yüzde yüz parlaklığı yeterli olmuyor.

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Max normal kullanimda 700nit olarak geçiyor o 1200nit sadece netflix de hdr içeriklerde geçerli 🥲

yusufk122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yusuf
Cihazım
redminote 10pro
Konular
27
Üst Alt