Yardım Redmi Note 10 Pro Isınma sorunu

3miRun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Sweet
Konular
72
Telefonum 4 yıllık ve son 1 yıldır felaket ısınıyor, telefon şarjda 50 dereceleri görüyor, ekranı açarsam direk ısıdan kapanıyor. Yani ekran kapalıyken bile 50 derecelerde. Telefon gün içinde 43'ten aşağı düşmüyor. Bu kadar ısınmasının sebebi ne olabilir acaba? Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü daha yeni sıfırladım cihazı ve AOSP kurdum. Donanımsal olarak neyden kaynaklanabilir bu durum? Özellikle kamera tarafı çok ısınıyor. Laptop bakımı gibi telefonların da bakımı var mı? Termal macun gibi vs.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
26
  • Batarya Bozulması veya Şişmesi
    • Eskiyen bataryalar iç direnç oluşturur, bu da sürekli ısı üretir.
    • Şarjdayken 50°C’yi görmek bataryanın kimyasal yapısının bozulduğunu gösterir.
    • Şişmiş bataryalar ekranı da zorlar ve cihazın kapanmasına neden olabilir.
  • Kamera Modülünde Kısa Devre veya Termal Kaçak
    • Kamera çevresinde yoğun ısı varsa, sensör veya devre elemanlarında kaçak olabilir.
    • Özellikle kamera modülü sürekli enerji çekiyorsa, sistemin geri kalanını da ısıtır.
  • Soğutma Yetersizliği (Termal Macun / Pad Eksikliği)
    • Telefonlarda laptoplardaki gibi termal macun değil, genellikle termal pad kullanılır.
    • Bu pad zamanla kurur, çatlar veya yerinden oynarsa işlemci ve batarya ısısı dışarı atılamaz.
    • Özellikle metal gövdeli cihazlarda bu durum daha belirgin olur.
  • Şarj Devresi Arızası
    • Şarj entegresi (PMIC) bozulduysa, cihaz şarj olurken aşırı ısınır.
    • Orijinal olmayan adaptör veya kablo kullanımı bu devreyi zamanla yıpratır.
  • Anakartta Mikro Kısa Devre
    • Özellikle nem, darbe veya aşırı sıcaklık geçmişi olan cihazlarda anakartta mikro çatlaklar oluşabilir.
    • Bu çatlaklar sürekli enerji tüketimi ve ısı üretimi yapar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

• Cihazı şarjdayken kullanma ve mümkünse orijinal adaptörle şarj et.
  • Kamera modülünü devre dışı bırakmak için AOSP üzerinde root erişimin varsa modülü geçici olarak kapatmayı deneyebilirsin.
  • Servise götürmeden önce batarya şişmesi olup olmadığını kontrol et (arka kapak bombe yapıyorsa kesin batarya).
  • Teknik servisle görüşüp termal pad değişimi ve batarya testi talep edebilirsin.

Kullandığınız rom soyler mısınız ?

3miRun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Sweet
Konular
72
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • Batarya Bozulması veya Şişmesi
    • Eskiyen bataryalar iç direnç oluşturur, bu da sürekli ısı üretir.
    • Şarjdayken 50°C’yi görmek bataryanın kimyasal yapısının bozulduğunu gösterir.
    • Şişmiş bataryalar ekranı da zorlar ve cihazın kapanmasına neden olabilir.
  • Kamera Modülünde Kısa Devre veya Termal Kaçak
    • Kamera çevresinde yoğun ısı varsa, sensör veya devre elemanlarında kaçak olabilir.
    • Özellikle kamera modülü sürekli enerji çekiyorsa, sistemin geri kalanını da ısıtır.
  • Soğutma Yetersizliği (Termal Macun / Pad Eksikliği)
    • Telefonlarda laptoplardaki gibi termal macun değil, genellikle termal pad kullanılır.
    • Bu pad zamanla kurur, çatlar veya yerinden oynarsa işlemci ve batarya ısısı dışarı atılamaz.
    • Özellikle metal gövdeli cihazlarda bu durum daha belirgin olur.
  • Şarj Devresi Arızası
    • Şarj entegresi (PMIC) bozulduysa, cihaz şarj olurken aşırı ısınır.
    • Orijinal olmayan adaptör veya kablo kullanımı bu devreyi zamanla yıpratır.
  • Anakartta Mikro Kısa Devre
    • Özellikle nem, darbe veya aşırı sıcaklık geçmişi olan cihazlarda anakartta mikro çatlaklar oluşabilir.
    • Bu çatlaklar sürekli enerji tüketimi ve ısı üretimi yapar.

• Cihazı şarjdayken kullanma ve mümkünse orijinal adaptörle şarj et.
  • Kamera modülünü devre dışı bırakmak için AOSP üzerinde root erişimin varsa modülü geçici olarak kapatmayı deneyebilirsin.
  • Servise götürmeden önce batarya şişmesi olup olmadığını kontrol et (arka kapak bombe yapıyorsa kesin batarya).
  • Teknik servisle görüşüp termal pad değişimi ve batarya testi talep edebilirsin.

Kullandığınız rom soyler mısınız ?
Çoğu romu denedim ve hepsinde aynıydı bu sorun, batarya yeni değişti ben de ondan şüpheleniyordum ama düzelmedi. Şuanda Project Infinity 3.0 kullanıyorum ROM olarak. Kamera modülünü nasıl devre dışı bırakabilirim acaba?

Üst Alt