Çözüldü Redmi Note 10 Pro BOOTLOOP

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.5.8 Global
Telefon Modeli
Redmi Note 10 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba,
Repairli cihazımda SafetyNet sertifikası yok gözüküyordu. Roottan kaynaklı olabilir rootu kaldırayım dedim magisk yükledim boot dosyası yazdı yeniden başlat dedi başlattım bootloop oldu. twrpden sıfırladım durum yine aynı. twrp imaj yedeğimi de kuramıyorum.

Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözülür?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
2 Seçenek var ya komple fastboot rom atın üstüne uygun modem yazın açılsın yada cihaz sıfırlanmasın diyorsanız içerisindeki mevcut romun fastboot sürümünü bilgisayara indirip sadece boot.img yi fastboot modda yazarsanızda açılması gerekli..

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 Seçenek var ya komple fastboot rom atın üstüne uygun modem yazın açılsın yada cihaz sıfırlanmasın diyorsanız içerisindeki mevcut romun fastboot sürümünü bilgisayara indirip sadece boot.img yi fastboot modda yazarsanızda açılması gerekli..
hocam herhaba
miflash ile miui 12.5.8 sürümünü flashladım redmi logosundaki bootloop geçti miui logosuna gelebildim ancak nv data corrupted hatası verdi. seyranli hocam sağolsun modem dosyası yapmıştı onu flashladım ancak yine nv data hatası veriyor. modem kısmında yanlış yaptığım bir şey mi var
cihaz sıfırlandı, yeter ki şebeke gitmesin
custom rom kurayım dedim pixel rom 11 plus kurdum onda ise ip/mac adresleri çıkmadı, şimdi ip/mac geri gelsin diye miui 12.5.8 kuruyorum sonra ise 12 plus deneyeceğim, o da olmazsa durum çok vahim:/
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu konudaki işlemleri yaptım yine nv data hatası veriyor

elimde 12.5.8 için twrpden alınmış komple imaj yedeği (denedim, error 255 verdi root lazımmış), efs ve modem yedeğim var bu arada

Son düzenleme:
Oyla:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
12
hocam herhaba
miflash ile miui 12.5.8 sürümünü flashladım redmi logosundaki bootloop geçti miui logosuna gelebildim ancak nv data corrupted hatası verdi. seyranli hocam sağolsun modem dosyası yapmıştı onu flashladım ancak yine nv data hatası veriyor. modem kısmında yanlış yaptığım bir şey mi var
cihaz sıfırlandı, yeter ki şebeke gitmesin
custom rom kurayım dedim pixel rom 11 plus kurdum onda ise ip/mac adresleri çıkmadı, şimdi ip/mac geri gelsin diye miui 12.5.8 kuruyorum sonra ise 12 plus deneyeceğim, o da olmazsa durum çok vahim:/

bu konudaki işlemleri yaptım yine nv data hatası veriyor

elimde 12.5.8 için twrpden alınmış komple imaj yedeği (denedim, error 255 verdi root lazımmış), efs ve modem yedeğim var bu arada
Komple imaj yedeği geri yüklenirken hata verir zaten. Önce aynı sürümdeki sistemi kurun sonra kalan yedeği sistem hariç geri yükleyin

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
Komple imaj yedeği geri yüklenirken hata verir zaten. Önce aynı sürümdeki sistemi kurun sonra kalan yedeği sistem hariç geri yükleyin
teşekkürler hocam deneyeceğim
şu an zar zor pixel rom 12 plus kurdum idareten, az daha araştırma yapıp miui dönmeye çalışacağım

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
Şu an pixel experience romdayım, bu romdan geri MIUI roma nasıl dönebilirim?
Miflash ile rom flashlayacağım, sonra modem flashlayacağım buraya kadar tamam ama nv data hatası halen devam ediyor. Qcn ile alakalı birkaç yorum okudum xda forumda ama tam anlamadım, yardımcı olabilir misiniz özellikle daha önce bu cihaz ile custom romdan stock roma dönen varsa nasıl yapacağımı anlatırsa çok sevinirim

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
bu arada belirteyim, hatayı ilk aldığım zaman twrp'ye dönüp factory reset yapmıştım, sonra sorun devam edince twrpden factory reset, format data, üçlü wipe falan yaptım. bazı konularda gördüm wipe işlemi yapılmaması gerekiyor kayıt uçuyor denmiş, ben de wipe yaptım ama twrpden yaptım + mecburen custom rom kurdum şebekede herhangi bir sorun yok. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Oyla:

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
Hocam nv data corrupted uyarısı geldikten sonra modem yüklediğinizde sizi bir kere daha nv data corrupted ekranına atabiliyor, reboot system dedikten sonra tekrar gelmiyor

Oyla: Çözüm

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
Hocam nv data corrupted uyarısı geldikten sonra modem yüklediğinizde sizi bir kere daha nv data corrupted ekranına atabiliyor, reboot system dedikten sonra tekrar gelmiyor
hocam çok teşekkür ediyorum hemen deniyorum 🙂

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
Hocam çok sağolun cihaz açıldı kurulumu da yaptım sorunsuz çalışıyor çok teşekkür ediyorum.

Bu sorunu gelecekte yaşayacak kullanılar için bir not düşmek istiyorum:
-MiFlash'tan stock MIUI ROM kurdum.
-ROM kurulunca telefon Redmi yazısından MIUI yazısına geçti
-En son ekranda yuvarlak dönmeye başladı
-Sonra stock recovery sayfasına attı ve en altta kırmızı şekilde "nv data is corrupted" yazısı çıktı
-Fastboot moda alıp seyranli hocamın modem dosyasını flashladım
-Flashladıktan sonra telefon yeniden açıldı ve yeniden stock recovery sayfasına girip en altta kırmızı şekilde "nv data is corrupted" hatası verdi
-Ben normalde bu aşamada da böyle olunca bir sorun var sanmıştım ancak çok kısa bir aşamayı atlamışım, ses tuşları ile "reboot" yazısına tıkladım ve cihazım yeniden başlatılıp açıldı

sabah 9'tan akşam 19'a süren bir süreç oldu. bir nevi hem stock hem custom romlar hakkında cihazım için baya bilgi öğrenmiş oldum, bu mesaj da burada bir anı olarak kalsın

Oyla:
Üst Alt