Soru Redmi 9A Farklı Stock Rom Yükleme Sonrası IMEI Görünmüyor Fakat Arama, 4g vb Çalışıyor

isakose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsa
Cihazım
Poco M3 Pro
Konular
1
Yurtdışı Redmi 9A'da MIUI 12.5.7 Global rom vardı. IMEI görünmüyor ve sim kart takılınca şebeke vb çalışmıyordu.

Mi Flash ile clean all seçerek MIUI 12.0.22 Rom yükledim. Yükleme sonrası IMEI yine görünmüyor fakat arama, 4g vb şebeke normal çalışıyor.

IMEI için *#06# yi denediğimde IMEI çıkmıyor. Sadece seri no çıkıyor.
Ayarlar menüsünde ve CIT bölümünde de IMEI hiç görünmüyor.

Konuşmada, şebekede, internette, VoLTE de falan anormallik yok. Böyle kullanmaya devam etsek sorun olur mu? Ya da bu bir sorun mu?

adriotayy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
1
Xiaomi'nin kendi arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanıyorsan imei bilgisini göstermez. Anormal bir durum yok telefonunu kullanmaya devam edebilirsin. :$

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
bir süre sonra şebeke gidecektir. cihazınızda imeiler silinmiş yeniden atılması gerek. operatörler bazen 0 da imei olarak algılayıp geçiçi sebeke alabiliyor..

isakose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsa
Cihazım
Poco M3 Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wifi listesinde "NvRAM Warning Err" yazısı da var. Araştırdığımda bunun da nvram dosya sorunu olduğunu okudum. IMEI ler silindiyse nvram da silinmiş galiba. Yeniden IMEI yazılınca bu da düzelir mi acaba?

Bu işlemleri ücretsiz bir program olan Modem Meta ile yapmak mümkünmüş. Denesem brick yapar mıyım cihazı? Riskli bir işlem midir? Ya da gittiği yere kadar böyle kullanayım mı? Tavsiyeniz ne olur?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
İmeisiz telefon kullanılmaz o sorun bir anlam ifade etmiyor her mtk cihazda olur imeiden sonra. Bu cihazı kendiniz kurcalamayın sıkıntılı cihazdır. Emi okumayı bırakırsa masraf yükselir

isakose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsa
Cihazım
Poco M3 Pro
Konular
1
Redmi 9A için bazı kaynaklarda 2 sim de aktif edilebilir diyor. Bazılarında ise sadece sim2 aktif edilir diyor. Hangisi doğru acaba?

Bu kullanılan program ve yönteme göre değişiyor mu yoksa? Örneğin, modem meta ile yapılınca tek sim aktif, dft pro ile yapılınca 2 sim aktif edilebilir gibi. Yada donanımsal müdahale (direnç) ile yapılınca mı 2 sim açılıyor.

cmert

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Coşku
Cihazım
S21 8-128
Konular
17
İmeisiz telefon kullanılmaz o sorun bir anlam ifade etmiyor her mtk cihazda olur imeiden sonra. Bu cihazı kendiniz kurcalamayın sıkıntılı cihazdır. Emi okumayı bırakırsa masraf yükselir
guncelleme sonrası orijinal imeisine dönen 9a ya imei repair yapabiliyor musunuz

isakose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsa
Cihazım
Poco M3 Pro
Konular
1
Sorunu hallettim.