Yardım redmi 9 brick oldu

atakandirekci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
harun atakan
Cihazım
REDMİ 9
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.0.3
Telefon Modeli
redmi 9
Bootloader Kilidi
Açık
flash tool ile yazılım atıyorum anında doluyor flash done diyor ama acılmıyor cıhaz yazıda kalıyor

Eren KS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
flash tool ile yazılım atıyorum anında doluyor flash done diyor ama acılmıyor cıhaz yazıda kalıyor
Hocam indirdiğiniz romun uzantısı .tgz olmalı ve bunu C ye çıkartın adını da basit birşey yapın mesela fastboot olabilir rom olabilir birde böyle deneyin

Sent from my Redmi K30 using Tapatalk

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Redmi 9 model cihaza redmi 9t nin romunu atmaya çalışıyorsunuz zaten en başta bu hatalı. Romun isminde lime değilde lancelot yazmalı. Doğru romu indirip c sürücüsüne direk çıkarın. Bilgisayar ismi hatalı boşluk var bu yüzdende yüklemez..

Oyla:

atakandirekci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
harun atakan
Cihazım
REDMİ 9
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Redmi 9 model cihaza redmi 9t nin romunu atmaya çalışıyorsunuz zaten en başta bu hatalı. Romun isminde lime değilde lancelot yazmalı. Doğru romu indirip c sürücüsüne direk çıkarın. Bilgisayar ismi hatalı boşluk var bu yüzdende yüklemez..
hadi ya ben dikkat etmedim bircok siteden indirdim ve suan cihaz siyah ekrana gecti ne yapa bilirm lütfen yardım edin fastboot moda giremiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam indirdiğiniz romun uzantısı .tgz olmalı ve bunu C ye çıkartın adını da basit birşey yapın mesela fastboot olabilir rom olabilir birde böyle deneyin

Sent from my Redmi K30 using Tapatalk
cihaz siyah ekran oldu pc baglayınca ses geliyor port 5 de görüyor ama flashtool görmüyor

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Oyla:

atakandirekci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
harun atakan
Cihazım
REDMİ 9
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Geçmiş olsun. Mediatek bir cihaza sahip olduğunuz için şanslısınız. Ancak yarım yamalak bilgiyle kalkıştığınız iş sizi panikletmiş sadece. EDL point diye bir olay yok mediatek cihazlarda.Qualcomm'a özgü bir olay o. Daha doğrusu var ancak işlemci portlarına temas etmeniz gerekmiyor. Cihazınız bootloop'a girmiş. Yetkili hesaba da gerek yok.

Cihazınıza bunları yapabildiğinize göre BL kilidi açık olduğunu varsayıyorum. Her şeyi kolaylaştıran zaten bu.

-İnternetten dilediğiniz miui 11 rom firmware'ini bulup indirin. Indian 11.0.5 tavsiye ederim. Hızlı ve bug neredeyse yok.
-Mi flash uygulamasını açın ve yukarda chipset yazan yerde MTK'yı seçin.(Normalde flashlerken işlemci ne olursa olsun qualcomm seçili olmalı ancak bootloopta olduğunuz için bunu yaptık.)
-Burda kolaylığımız bataryaya ulaşabiliyor olmanız.Arka kapağı sökün ve batarya soketini çıkartın. Bataryayı tekrar takın ve hiçbir şeye basmayın.Cihaz kapalı kalsın.
-Mi flash programında scatter-yetkilendirme dosyaları seçimlerini yapın(hakim değilseniz mi flash mtk kullanımı tarzı araştırmalar yapın öğrenin).
-Aşağada clear all seçeneğini seçin. Bu en önemlisi BL lock seçerseniz zorlaşır işiniz.
-Ardından flash butonuna basın ve program beklemede kalacaktır. Cihazınızın ses kısma tuşuna basarken usbyi takın ve cihaz bootloader EDL modunda port açacaktır.Program bir dönüt verdiyse o portu kapatmaz ve flash işlemi başlar.

Anlattıklarımı internetten sağlam bir araştırma sonucunda detaylıca öğrenebilirsiniz. Sorunsuz uygulayabiliyorsanız çözüme ulaşırsınız.Ancak cihazınız anlattığım gibi tepki vermiyorsa araştırmanızı arttırın.
bunu yapıyorum yüklüyor 772 s yazsada miflash tool

Oyla:
Üst Alt