Çözüldü Redmi 8 çinceye döndü ve kilitlendi

skeleton59

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Redmi 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi 8 64 gb
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba,

Geçen hafta almış olduğum ( ithalatçı garantili ) Xiaomi redmi 8 64 gb telefonum bu sabah çince bir hata vererek kilit ekranı gösteriyor.Ekranda tuşlar işlemiyor Ne yapmalıyım ? Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
İade hakkınız var şu anda. Kesinlikle haklısınız anormal bi durum. Üstüne gidin isterim garantili adı altında kayıtsız cihaz almayin.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam , telefon açılırken TWRP yazıyor bu sabah itibari ile. Fotoğraflarını yüklüyorum. Ayrıca kutudaki IMEI numarasını xiaomi sitesined sorgulattım. 32 gb 3 gb ram lik başka bir modele ait olduğu çıkıyor. Kesin işlem görmüş. Fotoğrafları ekliyorum.
İthalatçıların illegal taktiği bu hocam. Şöyle yapıyorlar: örneğin çift sim destekli 2 cihaz getiriyorlar ülkeye. Birini kaydediyorlar devlete ithalat yoluyla, diğerini göstermiyorlar. Doğal olarak biri çalışacak durumdayken biri çalışmayacak. İşte burada uyanıklık edip, kayıt ettikleri çift simli cihazın 1 simini devlete göstermedikleri cihaza kaydediyorlar. Böylece parayı kat be kat kırıyorlar.

Bu nedenle IMEI sorgulamasında başka cihaz çıkma olayı normal (illegal ama). İade edin, bir daha yanaşmayın ithalatçılara.

Oyla:

skeleton59

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Redmi 8
Konular
1
Arkadaşlar hepsiburadaya iade mesajı attım ve imei tutmadığını telefonda işlem olduğunu ve kilitlendiğini yazdım. Dün iade için kargoya verdim. Bugün kargo teslim edildi ve 2 saat sonra hepsiburada'dan iade talebiniz kabul etmiştir, iade ürün bedeli hesabınıza yatırılacaktır mesajı geldi. :) Yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkürler :)

Oyla:

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Geçmiş olsun büyük bi dolandırıcılık vakası var ortada.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Arkadaşlar hepsiburadaya iade mesajı attım ve imei tutmadığını telefonda işlem olduğunu ve kilitlendiğini yazdım. Dün iade için kargoya verdim. Bugün kargo teslim edildi ve 2 saat sonra hepsiburada'dan iade talebiniz kabul etmiştir, iade ürün bedeli hesabınıza yatırılacaktır mesajı geldi. :) Yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkürler :)
Geçmiş olsun hocam. Çok şükür ki hemen hallolmuş. :) İthalatçılara tövbe edersiniz artık, çünkü hepsi böyle. :D

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Geçmiş olsun.Burada bence Hepsiburada'yı da tebrik etmek gerek,başka bir pazar yerinde olay bu şekilde gelişmeyebilirdi.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Arkadaşlar genelleme yapıyorsunuz ama genellemeniz yanlış. İthalatçı var ithalatçı var. Sağlam ithalatçı, çinden cihazı getiriyor, kutuyu açıyor, bl kilidini açıyor, üstünde Çin romu olan cihaz twrp ve ardından global romu çakıyor, iki adet imei çakıyor ve twrp kaldırıyor, imeileri ithalatçı yoluyla kaydedilen imei yoluyla kaydediyor. Buraya kadar sorun yok, yöntem kötü olsa da, cihazın kutusu açılıyor, bir nebze ikinci ele düşüyor olsa da bunu göze alarak alıyorsunuz. Konudaki arkadaşın aldığı yer ise tatlı su çakalı, twrp global rom yüklemiş, başka cihazdan imei çakmış ama bunu muhtemelen bildirmemış, cihazdaki twrpyi kaldirmamis, cihaz yazılımsal bir sorun olunca da kendini twrp atmış, yada arkadaş güncelleme yapmaya çalıştı, twrp olduğu için twrpye attı. Xiaomilerde de kronik sorundur, twrpler de dokunmatik sorunu çok olur, muhtelemen dokunmatik sorunu olan bir twrp yükleyip verdiler. İade etmesi mantıklı olmuş

Oyla:

skeleton59

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Redmi 8
Konular
1
Arkadaşlar genelleme yapıyorsunuz ama genellemeniz yanlış. İthalatçı var ithalatçı var. Sağlam ithalatçı, çinden cihazı getiriyor, kutuyu açıyor, bl kilidini açıyor, üstünde Çin romu olan cihaz twrp ve ardından global romu çakıyor, iki adet imei çakıyor ve twrp kaldırıyor, imeileri ithalatçı yoluyla kaydedilen imei yoluyla kaydediyor. Buraya kadar sorun yok, yöntem kötü olsa da, cihazın kutusu açılıyor, bir nebze ikinci ele düşüyor olsa da bunu göze alarak alıyorsunuz. Konudaki arkadaşın aldığı yer ise tatlı su çakalı, twrp global rom yüklemiş, başka cihazdan imei çakmış ama bunu muhtemelen bildirmemış, cihazdaki twrpyi kaldirmamis, cihaz yazılımsal bir sorun olunca da kendini twrp atmış, yada arkadaş güncelleme yapmaya çalıştı, twrp olduğu için twrpye attı. Xiaomilerde de kronik sorundur, twrpler de dokunmatik sorunu çok olur, muhtelemen dokunmatik sorunu olan bir twrp yükleyip verdiler. İade etmesi mantıklı olmuş

Merhaba,

Evet dediğiniz gibi oldu. Telefon sürekli kendini açıyor fakat dokunmatik ile ilgili hiçbir şey yapılamıyordu ilk başta dokunmatik ekran bozuldu sandım. Yandaki güç tuşuna kapatmak için uzun bastığınızda telefon kapanıyor fakat hemen tekrar açılıp aynı ekranda kalıyordu. Kargoya bile o şekilde açık olarak yollamak zorunda kaldım :D Herhangi bir işlem yapmadım güncelleme veya başka bir yazılım atma gibi. Herhalde sizin de belirttiğiniz gibi telefon onların attığı yazılımı kaldırmadı.

Geçmiş olsun hocam. Çok şükür ki hemen hallolmuş. :) İthalatçılara tövbe edersiniz artık, çünkü hepsi böyle. :D

Evet hocam artık ithalatçı garantili almam büyük ihtimal :)

Oyla:

mattenz

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
0
Kutudaki imei numarası aynı model fakat başka bir ürüne ait olabilir, cihaz içerisinden *#06# yapın ve çıkan imei numaralarını btk imei sorgulama adresinden kontrol edin. Kutudakilerle uymuyorsa ve çıkan marka/model bilgileri farklıysa cihaza imei repair yapılmıştır ayrıca durduğunuz kabahat hepsiburadayı arayın ve iade işlemlerini başlatın derim, size ithalatçı garantili diye yurtdışı ve imei repair işlemi görmüş cihaz satmışlar gibi. Birde ithalatçı garantili diye bir o kadar da aradaki farkı vermişsinizdir üzüldüm açıkçası ama hepimizin başına gelir satıcının linkini paylaşmanızda iyi oldu aklımızın bir köşesine not edelim uzak duralım, uzak tutalım. Un bilmem ne, telefon satan saçma sapan bir satıcı başta o beni huylandırdı zaten.

Btk imei sorgulama ekranı için;

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Kutudaki imei numarası aynı model fakat başka bir ürüne ait olabilir, cihaz içerisinden *#06# yapın ve çıkan imei numaralarını btk imei sorgulama adresinden kontrol edin. Kutudakilerle uymuyorsa ve çıkan marka/model bilgileri farklıysa cihaza imei repair yapılmıştır ayrıca durduğunuz kabahat hepsiburadayı arayın ve iade işlemlerini başlatın derim, size ithalatçı garantili diye yurtdışı ve imei repair işlemi görmüş cihaz satmışlar gibi. Birde ithalatçı garantili diye bir o kadar da aradaki farkı vermişsinizdir üzüldüm açıkçası ama hepimizin başına gelir satıcının linkini paylaşmanızda iyi oldu aklımızın bir köşesine not edelim uzak duralım, uzak tutalım. Un bilmem ne, telefon satan saçma sapan bir satıcı başta o beni huylandırdı zaten.

Btk imei sorgulama ekranı için;

İade etti zaten konu sahibi arkadaş. İade kabul görmüş, para iadesi yapılacak. :)

Oyla:
Üst Alt