Yardım Redmi 7 Batarya Sorunu (Android Sistemi)

colofthe

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 7
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.5
Telefon Modeli
Redmi 7
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Yaklaşık 8 aydır kullandığım ve son zamanlarda dahi 1.5 gün tam kullanımda şarjı yeten cihazımın son 3-4 gündür şarjı hemen bitiyor. Örneklerle açıklayayım; %34 şarj ile bıraktığım telefonum gece kapanmış. Sabah şarja taktım fullendi (%100 konumda) bir miktar kullandıktan sonra %70lere düştü (aniden) sonra bir miktar daha kullandıktan sonra %20 lere düştü. (yine aniden) Çözümü pil tasarrufunda bulacağımı sandım fakat pil tasarruf modundayken bile hiç kullanmadan sadece 5-6 saat yetiyor şarjım. Servise göndermeyi düşünüyorum ama burada belki daha hızlı bir çözüm bulabileceğimi düşündüm. Gözlemlediğim android sistemi aşırı şarj yiyor. Buraya pil kullanım istatistiklerini ekliyorum. (%5 sesli arama oranı belki 2-3 saat telefonla konuşmayla ortaya çıkmıştır.) Ayrıca 9 Mayıs tarihinde Yedekler adlı bir güncelleme yapılmış. Bundan dolayı olabilir mi ve nasıl çözüme ulaşabilirim. NOT: Oyun oynamıyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

colofthe

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 7
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
birileri yardım edebilir mi ?

Oyla:

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Hocam bu kadar ani pil düşüşü normal değil. Cihazı %100 şarjdayken ve telefon kapalıyken tuş kombinasyonu ile formatlamayı deneyin.

İlk önce Güç düğmesine birkaç saniye basarak cep telefonunu kapatın .
İkinci adımda Sesi Aç ve Güç tuşlarını birkaç saniye basılı tutun
Mi logosu göründüğünde tüm düğmeleri bırakın
Bundan sonra seçim Wipe Data ve Wipe All Data. Ses tuşlarını gezinmek ve Güç düğmesini onaylamak için kullanın.
Confirm seçin ve Güç tuşuna bir kez tıklayın.
Ana Menüye dönün ve”Reboot” onayı verin.
Artık donanımdan sıfırlama ve reset atma işlemini tamamladınız.
Bu aşamadan sonra telefon otomatik olarak format işlemlerini bitirecek telefonunuzu ilk aldığınız gün gibi kuruluma gönderecektir.
Verileriniz silinecektir verilerinizi yedeklemeyi unutmayın

Oyla:
Üst Alt