Tamamen saygı duyuyorum hocam... Güncelleme hususunda iki yol var... Çünkü tek bir yolu Xiaomi düzgün şekilde yapmayı beceremiyor, adam gibi güncelleme ver ve insanları sıkıntıya sokma, ama nedense olmuyor beceremiyor...
Gelelim ikiye ayrılan yola;
1-Android bilgisi olanlar, telefona rom, root atmayı bilenlerin yolu... Xiaomi tek bir güncelleme ile telefonun içine etmiş olsa da, bu insanların her daim çıkış yolunu bulmasıdır. Yani; güncelleme gelmesinden çok gelmemesi onlar için sorundur.
2-Telefonu; uygun fiyatı var, batarya performansı mükemmel diyerek veya arkadaş tavsiyesi ile tercih ederek alanlar ve android bilgisi olmayanlar (benim gibi) Xiaomi'nin tek bir güncelleme ile telefonu perte çevirmesi halinde; gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalanlar yani...
Birinci seçenek için güncelleme sorun değil, ikinci seçenekte bulunanlar için güncelleme her daim sorundur. Güncelleme yapmamak daha doğrudur, sorunsuzluktur... Kaldı ki; bir telefonun fiziksel ömrü en fazla üç dört yılken, bu süreçte hiç güncelleme almaması büyük bir kayıp değildir bence...
* * *
Güncelleme ile telefonum sorun yumağı olursa da ben bunun içinden çıkarım diyenlere sözüm yok, güncelleme gelsin diye Allah Allah edip, sonsarında bik bik yapanlaradır benim genel uyarım...