Soru Redmi 5+ sar değeri Hakkında

enesyetkin44

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
4
Herkese merhabalar, internette bu telefonun sar değerlerine bakıyordum da ikisi de 1 in üstünde. Bu bir sorun teşkil eder mi ? Ben tek hat kullanmayi düşünüyorum. Tek hat kullanırsam bu değer yarıya düşer mi?
Teşekkürler.

Fakirim

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İhsan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
0
Hocam bu değerlerden dolayı beyin kanseri olacak olsaydık vayhalimize
ek bilgi
Bazı kuruluşlar tarafından önerilen SINIR DEĞERLER:

ICNIRP=2W/Kg

IEEE=1.6W/Kg

Bu sınır değerleri birkaç yerde daha görmüştüm. Esasen doğru söylüyorsunuz ama birkaç kaynakta da 1'in üstü değerlerin önerilmediğini okumuştum. İnanın iki adet cihaz alacağım 3 gündür sepette duruyor sırf bu durumu araştırmak için :)

Bir de tek sim- çift sim farkı konusunda bilginiz var mı?

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.234
Bu sınır değerleri birkaç yerde daha görmüştüm. Esasen doğru söylüyorsunuz ama birkaç kaynakta da 1'in üstü değerlerin önerilmediğini okumuştum. İnanın iki adet cihaz alacağım 3 gündür sepette duruyor sırf bu durumu araştırmak için :)

Bir de tek sim- çift sim farkı konusunda bilginiz var mı?
Evet tek sim değerleri daha düşüktür bu değerler muhtemelen çift hat için.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
287
Merhaba. Redmi 5 Plus almaya karar vermiştim fakat SAR değeri beni tereddüt ettiren şey oldu. Karşılaştırdığım diğer telefonlar 0.3-0.7 arası iken bu telefonda
1.013 W/kg (10g) Baş
1.470 W/kg (10g) Vücut
değerlerinin olduğunu gördüm. Bazı kişiler ise bu değerlerin sadece 2 sim kart aynı anda kullanıldığında ortaya çıktığını söylüyor. Peki tek sim kart + hafıza kartı şeklinde kullanımda bu değer kaç oluyor? Cihazı beğeniyorum ama beyin kanseri olmak istemiyorum bu yüzden cevabınız önemli
Şimdiye kadar beyin kanseri olanını duymadım, zaten diğer gereken cevapları da Sayın HiddeNKinG ve Sayın deneme hocalarım vermiş....
Cihazı aldıktan sonra eğer baş ağrıları olışmaya başlarsa, Nöroloji servisine görünmeye yine de ihmal eymeyin Lütfen....İyi forumlat

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

hasssasxkalp

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mehmet
Cihazım
Red Mi5 Plus
Konular
0
Bütün telefonlar zararlı aslında konusunda uzman bir arkadaşım en yüksek sar değerinin aslında iPhone larda olduğunu söylemişti.
Genelde Sar değeri yüksek diye Xiaomi ye bok atanlar Samsung ve iPhone a dolaşanlar oluyor.

Oyla:

muhammet_oz55

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet
Cihazım
Xiaomi redmi 5
Konular
1
Herkese merhabalar, internette bu telefonun sar değerlerine bakıyordum da ikisi de 1 in üstünde. Bu bir sorun teşkil eder mi ? Ben tek hat kullanmayi düşünüyorum. Tek hat kullanırsam bu değer yarıya düşer mi?
Teşekkürler.
Telefonla çok konuşmuyorsun sıkıntı olmaz eğer telefonu çok kullanıyorsanız da kulaklık kullanmanı tavsiye ederim ben bazen yatakta kullanıyorum 3 4 saati aşınca baş dönmesi yapıyor

Oyla:

DeeD

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4 + m5s+mix2
Konular
5
Sar değeri Avrupa standartlarının altında.
Bir çok kullanıcısı var.
Her hangi bir sorun teşkil etmedi kimsede.
İlk defa sar değerini soran birini gördüm :)
Sar değerini kafanıza takmanıza gerek yok hocam. Piyasadaki telefonlardan farkı yok :)
Şu ana kadar hiç bir olumsuz etkisi olduğunu görmedim ve kendimde yaşamadım :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hepsibuara isimli sitede bi kaç kullanıcı mi telefonlara sar değeri basımı ağrıttı gibi abuk subuk yorumları var. sanki mustasyon geçirmiş gibi yorumlar yapiyolar. komik ama belli yorumun kaynaği büyük firmaların çamuru

Oyla:

muhammet_oz55

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet
Cihazım
Xiaomi redmi 5
Konular
1
hepsibuara isimli sitede bi kaç kullanıcı mi telefonlara sar değeri basımı ağrıttı gibi abuk subuk yorumları var. sanki mustasyon geçirmiş gibi yorumlar yapiyolar. komik ama belli yorumun kaynaği büyük firmaların çamuru
Cidden uzun süreli kullanımda ağrıyor redmi 5 plus kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve gerçekten insana çok büyük zararı olabiliyor bu radyasyonun hafife alma

Oyla:

DeeD

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4 + m5s+mix2
Konular
5
Cidden uzun süreli kullanımda ağrıyor redmi 5 plus kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve gerçekten insana çok büyük zararı olabiliyor bu radyasyonun hafife alma
30 yıllık hayatımın 18 i telefon ve pc ekranı karşında geçti şükürler olsun böyle saçma sapan başım ağrimiyo halsizleşmedim. bu arada o kadar korkunuz varsa bence mi telefonlardan uzak durun.

Oyla:

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
1 ya da 1.5 SAR değeri ile sizin hasta olmanız bir mucizedir.

Ben bir öğrenci olarak belki sizin maruz kaldığınız radyasyonun her gün birkaç katına maruz kalıyorum ancak şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Buna baş ağrısı dahil. Okulum ile telefon şebeke direkleri arasında 8 veya 9 metrelik bir mesafe var. Cidden durum böyle. Telefon da genelde cebimde oluyor. Buna rağmen bende baş ağrısına sebep olmuyor. Zaten sizin fazla gördüğünüz o SAR değerinin belki kat kat fazlasına bilgisayar veya televizyon karşısında maruz kalıyorsunuz.

Baş ağrısına sebep olmasının sebebi gözleri fazla yorması oluyor genelde. Parlaklığı otomatik yapmadığımda benim de başım ağrıyor. Ayrıca Redmi 5 Plus kullanıyorum, telefondan kitap okurken bile hiç başım ağrımaz. Uzun kullanım olarak bu sayılabilir.

Oyla:

Furis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
5
O değilde redmi 5 plus cihazlarda kasanın altında (şarj giriş yeri-hoparlör) kısmının olduğu bölgede çıt sesleri geliyor. Çoğu cihazda varmış sizde var mı arkadaşlar?

Oyla:
Üst Alt