Yardım redmi 5 plus şifre sorunu

JaimeLannister

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunç
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui 10
Telefon Modeli
redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
telefonumda parmak izi ve kilit ekranında pin koruması var, ama sorun şu ki pin kodunu unuttum.
parmak izini kullanmaya telefonun ilk açılışı olduğundan dolayı izin vermemekte

internette saatlerdir araştırıyorum tek yolunun wipe data yapmak olduğu söyleniyor ama telefon içinde cidden önemli bilgilerim var

nasıl çözebilirim bunu?
mi hesabına erişimim var
google hesabına erişimim var (normalde google hesabıyla sıfırlanır androidlerde bu telefonda nedense olmuyor seçenek gelmiyor)
telefonun interneti açık, internetten erişebiliyorum hatta wp web ile vs mesajlarıma da bakabiliyorum

elimdekiler bunlar ne yapabilirim acaba?
bootloader kilidi kapalı, recovery stock recovery

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
telefonumda parmak izi ve kilit ekranında pin koruması var, ama sorun şu ki pin kodunu unuttum.
parmak izini kullanmaya telefonun ilk açılışı olduğundan dolayı izin vermemekte

internette saatlerdir araştırıyorum tek yolunun wipe data yapmak olduğu söyleniyor ama telefon içinde cidden önemli bilgilerim var

nasıl çözebilirim bunu?
mi hesabına erişimim var
google hesabına erişimim var (normalde google hesabıyla sıfırlanır androidlerde bu telefonda nedense olmuyor seçenek gelmiyor)
telefonun interneti açık, internetten erişebiliyorum hatta wp web ile vs mesajlarıma da bakabiliyorum

elimdekiler bunlar ne yapabilirim acaba?
bootloader kilidi kapalı, recovery stock recovery
Boşuna ugrasmayiniz. Bootloader kapalı ise maalesef tek çözüm format atmak(Sıradan bir kullanıcı için)

Gerçekten çok önemli bilgilerinizi kurtarmak istiyorsanız ücretli bir şekilde kurtarabilen kişiler/yerler vardır

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Bootloader kilidi kapalı olduğundan tek şansınız google hesabı üzerinden kilit ekranını kaldırmak oda olmuyor yazmışsınız cihaz yöneticileri bölümünde android cihaz yöneticisi seçili değilse olmaz.
cihazı sıfırlamaktan başka yapacak bişey yok malesef.

Oyla:

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
142
bl kilidi açık olup twrp kurulu olsaydı data formatlama gerek yoktu, minicik bi' dosya flaşlarak kilit ekranı şifresi kaldırılıyordu. sizin yapabileceğiz şuanlık format gibi duruyor. biraz da zorlayın zihninizi bence.

Oyla:

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
bl kilidi açık olup twrp kurulu olsaydı data formatlama gerek yoktu, minicik bi' dosya flaşlarak kilit ekranı şifresi kaldırılıyordu. sizin yapabileceğiz şuanlık format gibi duruyor. biraz da zorlayın zihninizi bence.
Aynen hatta adb üzerinden dosyalar pc ye alınabiliyor

Oyla:

JaimeLannister

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunç
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu çözdüm.
Mi hesabını bildiğim için, fastboot modta miunlock toolunu kullanarak cihazı unlock işlemi yapabildim. Unlock işleminin tüm verileri sileceğini söylemesine rağmen verileri silmeden cihazı unlock etti.

Bootloader kilidini açtıktan sonrası kolaydı, TWRP izin vermiyor dosyalara erişmenize flashladığınızda root vb olmazsa dosyalar şifreli olduğu için. OrangeFox recovery kurdum, telefonu pcye bağlamama olanak tanıdı. Yedeklerimi aldım.

Yedekleri aldıktan sonra acaba kilit ekranını silebilir miyim dedim ve onu da yaptım o işlem de şöyle
orangefox'un dosya yöneticisi ile /data/system/ yolundan şu dosyaları sildim:
  • gatekeeper.password.key
  • gatekeeper.pattern.key
  • locksettings.db
  • locksettings.db-shm
  • locksettings.db-wal
Ardından cihazı restartladım ve kilit ekranı kalktı. Tekrar şifre koyabildim. Cihazdan hiçbir veri silinmedi.

Ayrıca yardım istediğimde 250 TL isteyen yöneticiye de selam olsun.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Sorunu çözdüm.
Mi hesabını bildiğim için, fastboot modta miunlock toolunu kullanarak cihazı unlock işlemi yapabildim. Unlock işleminin tüm verileri sileceğini söylemesine rağmen verileri silmeden cihazı unlock etti.

Bootloader kilidini açtıktan sonrası kolaydı, TWRP izin vermiyor dosyalara erişmenize flashladığınızda root vb olmazsa dosyalar şifreli olduğu için. OrangeFox recovery kurdum, telefonu pcye bağlamama olanak tanıdı. Yedeklerimi aldım.

Yedekleri aldıktan sonra acaba kilit ekranını silebilir miyim dedim ve onu da yaptım o işlem de şöyle
  • gatekeeper.pattern.key
  • locksettings.db
  • locksettings.db-shm
  • locksettings.db-wal
Ardından cihazı restartladım ve kilit ekranı kalktı. Tekrar şifre koyabildim. Cihazdan hiçbir veri silinmedi.

Yarısından fazlasını boşa yapmışsınız. Orange fox zaten ekran kilidi kaldırabiliyor. Ayarlarını kurcalasaydınız keşke. Cihazı bu yolla açabilir ve verilerinize daha kolay ulaşırdınız.

Ek olarak forumumuz da mi hesabınızı bildiğinize göre mi unlock yapımı belki 100 kere anlatılmış ve her cihaza ait bölümlerde konuları açılmıştır. İnterneti değil de forumu araştırmalıydınız.

İlk cümlenizde verileriniz silinse idi hesabını kim verecekti? Mesela benim verilerimi biri silse mahkemeye kadar giderim. Çünkü önemliler. Bu konuda bilgili olmadan yada iyice emin olacak kadar veri sahibi olmadan bu riske girmemek lazım. Ek olarak son cümleniz hiç hoşuma gitmedi. Biriyle ilgili öz eleştirinizi lütfen özel mesaj yoluyla yapın.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Sorunu çözdüm.

• gatekeeper.pattern.key
  • locksettings.db
  • locksettings.db-shm
  • locksettings.db-wal

Bakın sizde yazmışsınız zaten unlock ederken verilerin silincegi yazıyor diye bu yüzden size kimse cihazı unlock edin diyemedi.
BL kilidi açık olsaydı zaten emin olun bende farklı bişey yazardım güncel xiaomi cihazlarında verilerin silinmesini bırak imei dahi siliniyor.

Siz çok şansliydiniz sadece bi yazılım hatası yada başka bi sebepten dosyalar silinmemiş %1 lik ihtimalle kurtarmışsiniz bu zamana kadar kilidini açtığım her cihazda veriler hep silindi.

BL kilidi açma twrp ile şifre kaldırma hepsi forumda var zaten.

Sizin olay ilginç ve tuaf gerçekten.

Oyla:
Üst Alt