Yardım Redmi 5 Plus Şarj Sorunu

demantools

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samed
Cihazım
Redmi 5Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
15
Merhaba, Redmi 5 Plus cihazım da son zamanlar da Orijinal şarj cihazında 20 mA. Almaya başladım (Ampere ile ölçüyorum) bu oran önceden daha fazlaydı gibime geliyor
telefonu USB3.0 Portundan bilgisayara bağlıyorum onda da 50 mA. alıyor sonra 40 mA. diye diye 10 mA 'a kadar düşüp en sonunda şarj alımını durduruyor Q3 destekli Vestel şarj cihazı ile şarj etmeye başlıyorum onda da sabit 1840 mA alıyorum, Vestel de de şöyle bir sorun oluyor Bazen şarj etmiyor kendi kednine güçten kesildi diyor bazen de hızlı hızlı kablo sökülüp takılmış gibi şarj bağlı - kesildi- şarj bağlı - kesildi diyor şarj bağlantı sesi gelip duruyor ben de bir zararı olmasın diye şarjdan çıkartıp tekrar takıyorum düzenli şarj alana kadar o şekilde yapıyorum en son oluyor ama olmasa daha iyi diyecek hâle geliyorum şu anda sürüm olarak Mi Global - 10.3 - 9.2.21 Kullanıyorum, sorun nerede olabilir?

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Kablo ve adaptörü değiştirin. Vestel önermiyorum çünkü adaptörleri düşük amper veremiyor bu da pile zarar verir. Şarj soketi de bozuk olabiliyor bazen.

Redmi 5 plus şarj aleti bozulunca Samsung hızlı şarj aleti aldım şarja takınca miuipro romda ilk defa hızlı şarj ikonu gördüm 2.800 ma şarj ediyordu gayet iyi.
Hocam ben 2700mAh üzeri şarj aldığını görmedim bu telefonun. Dikkat edin pilinize zarar vermeyin.

Cihaz ve aksesuarları zamanla ölmeye başladı. Bir sene olmadan (4.ay da ) kablom öldü. Telefonda bozulmaya başladı gerçi. Siteden yeni bir adaptör almanızı öneririm
Telefonu alalı 6-7 ay oldu. Çok sayıda ROM değiştirmeme, zaman zaman ağır kullanımlar yapmama rağmen aksesuarlarda veya cihazda bir yıpranma yok. Performansı da çok iyi halen. MIUIPro ROM'da şarjın kendi kendine çok hızlı azalmasını çözemedik ancak.

Oyla:
Üst Alt