Rom [Redmi 5 Plus][Official] PE - Extended [9.0][27 Ekim]

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Anladım hocam. Bu şifreleme muhabbetini de tam anlayamadım. Kusura bakmayın. Sizi de yormadan bi bakınayım en iyisi 5 Plus yerinde açtığınız konuya. Neymiş ne değilmiş bu şifreleme olayı. Nasıl şifrelemeye takılmadan romu sorunsuz kurabiliriz falan. Çünkü Default PE konunuzda, Dahili Hafızaya Wipe işlemi yapılmazsa, cihazı şifreliyor ve hiçbir şekilde boot etmiyor diye not düşmüşsünüz. Bu beni biraz korkuttu hocam. O yüzden dikkatli olmakta fayda var.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Korkulacak bir olay değil hocam, tekrar format data işlemi işe şifreleme olayı çözülüyor. Ama OrangeFox kullanırsanız şifrelememe yapmaması yüksek ihtimaller arasında.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Korkulacak bir olay değil hocam, tekrar format data işlemi işe şifreleme olayı çözülüyor. Ama OrangeFox kullanırsanız şifrelememe yapmaması yüksek ihtimaller arasında.
Hım. OrangeFox'da direk normal Wipe'leri yapıp (yine de yedek almak şartı ile) normal bir kurulum gerçekleştirebiliriz yani? Anladım.

Hocam Default PE konunuzda da, bir kullanıcı ; "Cihaz kendini sürekli yeniden başlatıyor, aşırı yavaş." diye bir sorununu belirtmiş. Sonrasında sorunun kendine olduğunu farketmiş. Sizde ona Resmi TWRP'yi önermişsiniz. Ben aslında ondan size bunu sormak istedim. OrangeFox ile yüklersem bende de aynı sorunlar olur mu diye bi endişe içerisindeydim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide şu ekran parlaklığını ayarlayamama kötü olmuş. Onu düzeltmişlerdir belki bilmiyorum ama, başka bir uygulama ile falan ayarlama şansımız var mı acaba ? Otomatik kullanmak istemiyorum doğrusu.

Son düzenleme:

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
6
Hım. OrangeFox'da direk normal Wipe'leri yapıp (yine de yedek almak şartı ile) normal bir kurulum gerçekleştirebiliriz yani? Anladım.

Hocam Default PE konunuzda da, bir kullanıcı ; "Cihaz kendini sürekli yeniden başlatıyor, aşırı yavaş." diye bir sorununu belirtmiş. Sonrasında sorunun kendine olduğunu farketmiş. Sizde ona Resmi TWRP'yi önermişsiniz. Ben aslında ondan size bunu sormak istedim. OrangeFox ile yüklersem bende de aynı sorunlar olur mu diye bi endişe içerisindeydim.

Bide şu ekran parlaklığını ayarlayamama kötü olmuş. Onu düzeltmişlerdir belki bilmiyorum ama, başka bir uygulama ile falan ayarlama şansımız var mı acaba ? Otomatik kullanmak istemiyorum doğrusu.
Hocam hiç uğraşma direk Arrow OS kur. Şuan hiç bir sorunu yok. Şifreleme olayı hem twrp hem de orangefox da android 9'a geçerken ve 9'dan dönüşte oluyor fakat format data ile çözülüyor. Yedek aldığınız sürece bir sıkıntı yok.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115

Hocam kurulum esnasında sorun olmuş olabilir o arkadaşta. Temiz bir kurulum yaparsanız sorun olmayacaktır.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Hocam kurulum esnasında sorun olmuş olabilir o arkadaşta. Temiz bir kurulum yaparsanız sorun olmayacaktır.
Anladım hocam pekala. Son olarak şunu da sorayım (aslında az önce de sormuştum ama mura hocamız Arrow Os'u önerdi. Ben PE'ye inatla gözü diktim :) Bide size sorayım dedim )

PE Extended'de VoLTE ile Ekran Parlaklığı sorunu vardı. Bunlara rağmen Extended'i mi yükleyeyim yoksa normal PE'yi mi yükleyeyim hocam?

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Anladım hocam pekala. Son olarak şunu da sorayım (aslında az önce de sormuştum ama mura hocamız Arrow Os'u önerdi. Ben PE'ye inatla gözü diktim :) Bide size sorayım dedim )

PE Extended'de VoLTE ile Ekran Parlaklığı sorunu vardı. Bunlara rağmen Extended'i mi yükleyeyim yoksa normal PE'yi mi yükleyeyim hocam?

PE ve PE Extended birebir aynı sayılırlar. Sadece Extended'de bir kaç özelleştirme mevcut. Eğer işinize yarayan bir özelleştirme yoksa Stock PE kurmak daha mantıklı. Arrow Os ile ikisini kıyaslayamam aslında. Birisi Pixel arayüzünü sevenlere hitap ediyor, diğeri ise saf android'in custom hali.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
PE ve PE Extended birebir aynı sayılırlar. Sadece Extended'de bir kaç özelleştirme mevcut. Eğer işinize yarayan bir özelleştirme yoksa Stock PE kurmak daha mantıklı. Arrow Os ile ikisini kıyaslayamam aslında. Birisi Pixel arayüzünü sevenlere hitap ediyor, diğeri ise saf android'in custom hali.
Hocam o zaman her ikiside Offical nasıl olsa. Normal PE en mantıklısı gibi geliyor. Onu da muhtemelen OrangeFox ile kurarsam şifreleme sorunu da olmaz diye umuyorum.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Hocam o zaman her ikiside Offical nasıl olsa. Normal PE en mantıklısı gibi geliyor. Onu da muhtemelen OrangeFox ile kurarsam şifreleme sorunu da olmaz diye umuyorum.

Muhtemelen olmayacaktır hocam, yine de siz yedek alınız.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Muhtemelen olmayacaktır hocam, yine de siz yedek alınız.
Tamamdır hocam. Sayenizde valla özlediğim Stock Android'e dönecem. MIUI'de güzel fakat bir süre sonra insan cidden sıkılıyor. Custom ROM denen şeyde bunun için var zaten değil mi? :) Teşekkürler hocam sagolun. Bir sorun olursa yazarım ben buraya

Okayafast

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
0
merhaba romu kurdum açılış ayarlarınıda yaptım telefon başlatılıyor yazısında kaldı. bu ekranı nasıl geçebilirim

Üst Alt