Yardım Redmi 5 plus internet tüketimi

nemdendolayi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
1
İyi geceler arkadaşlar. Uzun bir süre iphone kullandım ve 3 gün önce xiaomi redmi 5 plus aldım. Androide çok yabancıyım. Telefonumun internet tüketiminin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Google chrome, twitter, instagram çok fazla internet tüketiyor. Tüketimi azaltmak için ne yaoabilirim?

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Bu durumun önüne geçemezsiniz doğal olarak fakat bi nebze de olsa azaltmak için bazı uygulamaların veri tasarruf modlarını aktif hale getirebilirsiniz. Örnek verecek olursak:

Instagram>Ayarlar>Hücresel Veri Kullanımı>Daha Az Veri Kullan
Chrome>Ayarlar>Veri Tasarrufu>Açık

gibi...

Diğer fazla veri harcadığını düşündüğünüz uygulamaların ayarlarına girip, bu tarz bir ayar var ise, aktif hale getirmeniz bi nebze rahatlatacaktır tüketimi.

Ek olarak;
Gerekmedikçe LTE (4G) de kullanmamanızı tavsiye ederim. Buna örnek olarak; bir videoyu açtığınızda internet hızınız ne kadar yüksek ise en kısa sürede o kadar fazla veri harcaması yapacaktır. Bu, diğer işlemler içinde aynı şekilde işliyor. 3G fazlası ile işinizi görecektir.

Oyla:

nemdendolayi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durumun önüne geçemezsiniz doğal olarak fakat bi nebze de olsa azaltmak için bazı uygulamaların veri tasarruf modlarını aktif hale getirebilirsiniz. Örnek verecek olursak:

Instagram>Ayarlar>Hücresel Veri Kullanımı>Daha Az Veri Kullan
Chrome>Ayarlar>Veri Tasarrufu>Açık

gibi...

Diğer fazla veri harcadığını düşündüğünüz uygulamaların ayarlarına girip, bu tarz bir ayar var ise, aktif hale getirmeniz bi nebze rahatlatacaktır tüketimi.

Ek olarak;
Gerekmedikçe LTE (4G) de kullanmamanızı tavsiye ederim. Buna örnek olarak; bir videoyu açtığınızda internet hızınız ne kadar yüksek ise en kısa sürede o kadar fazla veri harcaması yapacaktır. Bu, diğer işlemler içinde aynı şekilde işliyor. 3G fazlası ile işinizi görecektir.
Teşekkürler

Oyla:
Üst Alt