Rehber Redmi 5 Plus için TWRP Kurulumu

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
hocam twrp kurdum mı logosu var altta unlocked yazıyor ama telefon acılmıyor
[doublepost=1527346406,1527346388][/doublepost]kilidde acık

Herhangi bir işlem yaptınız mı twrp'den hocam?

anildinc1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
anil
Cihazım
Mi 9T Pro Redmi
Meslek
Teknisyen
Konular
8
dedikleriniz harici hayir

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
dedikleriniz harici hayir

Hocam kusuruma bakmayın müsait olup foruma hiç giremedim. Sorununuz devam ediyor mu? Öyle bir sorun yapmaması lazımdı. Eğer devam ediyorsa wipe kısmından sistem ve dahili hafıza bir de takılı ise sd kart hariç diğerlerini seçip wipe'layın açılmasını bekleyin. Yine açılmazsa twrp aracılığı ile romu baştan kuralım.

Matrix31

AndroitriX
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Memur
Konular
21
Bootloader kilidi açık olan cihazıma, twrp yükledim açılışta şifre istedi girmedim. Wipe data wipe dalvik cacheleri yaptım cihaz mi logosunda açılışta kaldı,tekrar twrpye girdim twrp silinmişti. Tekrardan fastboottan yükledim yine şifre yine wipe data yaptım cihaz açılışta kaldı(yaklaşık 4*5 dk bekledim). Kamera yüzünden cihazda basit bir twrp yüzünden ortada kaldık şimdi, ne yapacağım ?
[doublepost=1527576301,1527576053][/doublepost]Ayrıca bir şey farkettim twrp yükledikten sonra ilk yüklemede de aynı diğerinde de twrp install zip kısmında bütün klasörlere tıklayınca dosyalar görünmüyor boş yani twrp yükleyince komple sistem siliniyor mu acaba ne yapmamı önerirsiniz? twrp file manager da bilgisayar görmüyor file managerda system dosyalarına baktım duruyor ama install zipte görmüyor hiçbir klasörün içini global rom yüklesem twrp de yine aynı sorun olacak.başka sürüm twrp mi yüklesek acaba?
[doublepost=1527578141][/doublepost]çözüm yolu illaki magisk ile rootlamakmış dostlar yoksa cihaz açılmıyormuş gerekli çözüm buyrun
Root yapmak isteyenler unlock yapmak zorundadır öncelikle. Root için de TWRP yüklemek şarttır diyebiliriz. TWRP yükledikten sonra da Root yapmak şarttır (Orijinal romda kalmak isterseniz), yoksa telefon açılmıyor başka Custom rom yüklemeden. Bu yüzden her halükarda Root için gerekli olacak dosyaları önceden telefona bir klasöre atın hazır dursun. Magisk v16 zip dosyası root için yeterlidir. (kaldırmak için ayrıca uninstall zip de var lazım olursa.) Root için mutlaka magisk kullanın çok avantajlı. Supersu, superuser hiç gerek yok.
Şuradan indirin; donanım haberden gunman233 arkadaş yazmış sağolsun

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Bootloader kilidi açık olan cihazıma, twrp yükledim açılışta şifre istedi girmedim. Wipe data wipe dalvik cacheleri yaptım cihaz mi logosunda açılışta kaldı,tekrar twrpye girdim twrp silinmişti. Tekrardan fastboottan yükledim yine şifre yine wipe data yaptım cihaz açılışta kaldı(yaklaşık 4*5 dk bekledim). Kamera yüzünden cihazda basit bir twrp yüzünden ortada kaldık şimdi, ne yapacağım ?
[doublepost=1527576301,1527576053][/doublepost]Ayrıca bir şey farkettim twrp yükledikten sonra ilk yüklemede de aynı diğerinde de twrp install zip kısmında bütün klasörlere tıklayınca dosyalar görünmüyor boş yani twrp yükleyince komple sistem siliniyor mu acaba ne yapmamı önerirsiniz? twrp file manager da bilgisayar görmüyor file managerda system dosyalarına baktım duruyor ama install zipte görmüyor hiçbir klasörün içini global rom yüklesem twrp de yine aynı sorun olacak.başka sürüm twrp mi yüklesek acaba?
[doublepost=1527578141][/doublepost]çözüm yolu illaki magisk ile rootlamakmış dostlar yoksa cihaz açılmıyormuş gerekli çözüm buyrun
Root yapmak isteyenler unlock yapmak zorundadır öncelikle. Root için de TWRP yüklemek şarttır diyebiliriz. TWRP yükledikten sonra da Root yapmak şarttır (Orijinal romda kalmak isterseniz), yoksa telefon açılmıyor başka Custom rom yüklemeden. Bu yüzden her halükarda Root için gerekli olacak dosyaları önceden telefona bir klasöre atın hazır dursun. Magisk v16 zip dosyası root için yeterlidir. (kaldırmak için ayrıca uninstall zip de var lazım olursa.) Root için mutlaka magisk kullanın çok avantajlı. Supersu, superuser hiç gerek yok.
Şuradan indirin; donanım haberden gunman233 arkadaş yazmış sağolsun

Aşağıya üzerine basarak belirttim. Şifre istediğinde FORMAT DATA yapmaniz gerek diye. Ve verilerin silinecegini de yazmıştım. Herhangi bir wipe işlemi değil, format data yapmaniz gerekiyordu şifre kaldırıp içerigi görmek için.

Matrix31

AndroitriX
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Memur
Konular
21
Aşağıya üzerine basarak belirttim. Şifre istediğinde FORMAT DATA yapmaniz gerek diye. Ve verilerin silinecegini de yazmıştım. Herhangi bir wipe işlemi değil, format data yapmaniz gerekiyordu şifre kaldırıp içerigi görmek için.
verilerin silinmesinden bahsetmiyorum wipe data da veriler ztn silinir ben onun dışında bir işlem yapmadım sadece konuda eksik var twrp yükleyen arkadaşlar rootlama yapmazsa cihaz açılışta kalıyor. bunu da magisk rootlama ile aşarlar

MuratY

Marka değil, teknoloji fanboyu
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Samsung Note10+
Konular
21
Ben fazla beceriksiz çıktım galiba :) twrp yükleme işlemi olmadı :) mi recovery açılıyor hala :)
[doublepost=1528280624,1528113723][/doublepost]Nihayet başardım! twrp yükledim, root yaptım ama uygulamaları silemeyince EU rom yükledim :) muhtemelen bu rom işimi fazlasıyla görecektir :)

Hayalist

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Suat
Cihazım
Red mi5 plus
Konular
2
Bu twrp yıl yukleyince orijinal sistemi siliniyor mu cihazın ben sadece gcam yüklemek istiyorum . Root yapmak sart mi hiç anlamıyorum bu işlerden yardımcı olabilirseniz sevinirim

hologram

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
0
hocam mi ekranında kaldı ya :(

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Bu twrp yıl yukleyince orijinal sistemi siliniyor mu cihazın ben sadece gcam yüklemek istiyorum . Root yapmak sart mi hiç anlamıyorum bu işlerden yardımcı olabilirseniz sevinirim

Sistemi falan silmez fakat bazı kişilerde twrp kurulduğunda cihazda açılmama sorunu olabiliyormuş. Twrp kurduktan sonra magisk ile rootladığınızda bu sorunu aşabilirsiniz. Cihazı tamamen sıfırlamanız gerekebilir, o yüzden detaylı yedek almanızı öneriyorum.
[doublepost=1528397336,1528397249][/doublepost]
hocam mi ekranında kaldı ya :(

Magisk flashlarsanız bu sorunu aşabiliyorsunuz.

Magisk linki:

Dahifi hafızaya atıp direk twrp üzerinden flashlamanız yeterli.

Üst Alt