Yardım Redmi 5 plus ekran ve şarj sorunu

Umay

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özlem
Cihazım
Xiaomi redmi 5
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.2.3.0
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar redmi 5 plus kullanıcısıyım. Yaklaşık 4 5 ay önce telefonumun camı çatladı, zamanla sararmalar ve dokunmatikte baya sorunlar oldu. Garantisi hala vardı ama 550 600 fiyat çıkardılar. Ben de o kadar veremeceğim için normal bi telefoncuya yeni ekran taktırdım. Renkleri canlılığı gayet güzel orjinalden hiç farkı yok ve dokunmatik sorunu da tamamen gitti. Ancak şarj sorunu başladı Eskiden gün boyu telefonla oynasam da akşama doğru ancak biten şarj şuan açık duran bi ekranda 5 dk.da 1 şarj yiyor. Oyun falan oynasam 1 saat belki götürür belki götürmez. Merak ettiğim bu kadar kaliteli görünen bi ekran orjinal değilse bile şarjı bu kadar çok tüketir mi ve önerileriniz nelerdir? Lütfen yardımcı olun ☹️

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Bataryanız zarar görmüş olabilir mi? Ben pek anlamam da batarya değerlerini ölçen programlar var bir araştırın isterseniz. Ayrıca orjinal olmayan hiçbirşey orjinalinin verdiğini veremez

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Merhaba arkadaşlar redmi 5 plus kullanıcısıyım. Yaklaşık 4 5 ay önce telefonumun camı çatladı, zamanla sararmalar ve dokunmatikte baya sorunlar oldu. Garantisi hala vardı ama 550 600 fiyat çıkardılar. Ben de o kadar veremeceğim için normal bi telefoncuya yeni ekran taktırdım. Renkleri canlılığı gayet güzel orjinalden hiç farkı yok ve dokunmatik sorunu da tamamen gitti. Ancak şarj sorunu başladı Eskiden gün boyu telefonla oynasam da akşama doğru ancak biten şarj şuan açık duran bi ekranda 5 dk.da 1 şarj yiyor. Oyun falan oynasam 1 saat belki götürür belki götürmez. Merak ettiğim bu kadar kaliteli görünen bi ekran orjinal değilse bile şarjı bu kadar çok tüketir mi ve önerileriniz nelerdir? Lütfen yardımcı olun ☹️
Öncelikle geçmiş olsun hocam konu ile alakalı olarak cihazda sadece ekran mı değişti başka bir müdahale oldu mu onları anlamak gerek ve ayrıca evet yan sanayi ekranlar kalitesi düşük olduğundan pil tüketimini artırabilir

Oyla:

Umay

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özlem
Cihazım
Xiaomi redmi 5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bataryanız zarar görmüş olabilir mi? Ben pek anlamam da batarya değerlerini ölçen programlar var bir araştırın isterseniz. Ayrıca orjinal olmayan hiçbirşey orjinalinin verdiğini veremez
Bataryalık bi durum yoktu aslında sadece ekran değişimi gerekliydi. Bu durumu telefonu yapan adama söylediğimde batarya da hafif şişlik vardı isterseniz bi daha gönderin falan dedi ama bilmiyorum bataryaya dokunmuş olabilir mi..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle geçmiş olsun hocam konu ile alakalı olarak cihazda sadece ekran mı değişti başka bir müdahale oldu mu onları anlamak gerek ve ayrıca evet yan sanayi ekranlar kalitesi düşük olduğundan pil tüketimini artırabilir
Sadece ekran tamiri için gönderdim telefonu başka hiç bi sorunu yoktu çünkü. Orjinal ekran dedi 270 liraya falan değişimi yaptı. Tabiki de birebir aynı orjinalliği bekleyemem ama dediğim gibi renklerinde dokunmatiğinde bi sorun yok henüz 1 hafta olcak nerdeyse. Yine de bu kadar çabuk tüketebilir mi pili? Bütün senkronizasyonları kapattım arka plandaki uygulamalardan bildirim almayı dahi.. Ekran parlaklığını çok gerekmedikçe açmıyorum sonuna kadar ama oyunlarda falan aşırı tüketiyor ve hatta telefona bildirim bile geliyor çok fazla şarj tükendi diye.. Anlamadım eğer sorun bataryadaysa bunu nasıl anlayabilirim yani değiştirmiş olamazlar herhalde bataryayı da 1 senelik telefon sonuçta

Oyla:
Üst Alt