Yardım Redmi 5 plus alınır mı ?

Kraltes99

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Rn9s
Konular
22
Arkadaşlar ben redmi 5 plus almayı düşünüyorum.Almaya değer mi telefon güncelleştirme desteği verirler mi ? Arada unutulup gider mi telefon aklımda çok sorular var yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler.

Kraltes99

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Rn9s
Konular
22
Kutusu ile alacaksanız Kutuda Yan tarafında global yazar şarj cihazı filan uyumlu olur kutu ile almayacaksanız

forum.donanimhaber'den alıntı*

Kutunun arkasında TDD-LTE yazıyorsa çin versiyondur
.FDD-LTE TDD-LTE yazıyorsa global versiyondur.
Global versiyonda band 20 bulunur.
Kutu üzerinde global versiyon etiketi bulunur.
MEG7 = Global Version
MET7 and MEE7 = China Versions
Cihazı sıfır alacağım için kutu ile alacağım kutunun yan tarafında kesin global yazıyor değil mi ? Aydınlattığın içinde teşekürler.

hocam 1 aydır kulllanıyorum ben siyah olanı 4/64 memnumum benim günlük ihtiyaçlarımı karşılıyor oyun,şarj kamera filan olsun özellikle şarjı çok iyi gidiyor öneririm
Teşekkür ederim yorumun için :)
Bu arada kamera konusunda Google Kamera ile çok güzel fotoğraflar çıkıyor portre olsun lens bulanıklığı olsun yada normal kamera olsun.
Google kamera bir uygulama, apk sanırım normal kamerasından daha iyiyse kurmayı denerim. Yardımcı olursunuz umarım kurmamda :) Bu google kamera telefona herhangi bir zararı veya garanti dışı bırakmıyor değil mi?

sorunu çözdüm kardeşim sağolasın. Açık ara siyah diyorum bende s8+da var görüntü ve performans bakımından hiçbir eksiği yok diğer renkler için aynı şeyi diyemicem malesef
[doublepost=1529524176,1529523805][/doublepost]

burdan al kardeşim global bugun geldi wifi sıkıntısı oldu bende telefonu güncelleyince mobil veri ile düzeldi bende hic anlamam roomdur carttır curttur ama başımı ağrıtmadı
Sorunu çözdüğüne sevindim. Telefoncudan almayı planlıyorum sıfır olarak. Yukarıda arkadaş anlattı zaten nasıl global sürümü olduğunu anlayacağımı İnşAllah sorun yaşamam.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Cihazı sıfır alacağım için kutu ile alacağım kutunun yan tarafında kesin global yazıyor değil mi ? Aydınlattığın içinde teşekürler.

Teşekkür ederim yorumun için :)
Google kamera bir uygulama, apk sanırım normal kamerasından daha iyiyse kurmayı denerim. Yardımcı olursunuz umarım kurmamda :) Bu google kamera telefona herhangi bir zararı veya garanti dışı bırakmıyor değil mi?

Sorunu çözdüğüne sevindim. Telefoncudan almayı planlıyorum sıfır olarak. Yukarıda arkadaş anlattı zaten nasıl global sürümü olduğunu anlayacağımı İnşAllah sorun yaşamam.
Evet yanında yazıyor ve cihazın arkasında da attığım resimdeki gibi yazar.

Google kamera konusu ise root istiyor hocam garanti dışı kalıyor.

Oyla:

Kraltes99

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Rn9s
Konular
22
Evet yanında yazıyor ve cihazın arkasında da attığım resimdeki gibi yazar.

Google kamera konusu ise root istiyor hocam garanti dışı kalıyor.
Ben telefoncudan alırsam garanti nasıl olacak ? Root olmadan atılıyor diye biliyorum forumda redmi 5 plus kategorisinde rastlamıştım.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
G
Ben telefoncudan alırsam garanti nasıl olacak ? Root olmadan atılıyor diye biliyorum forumda redmi 5 plus kategorisinde rastlamıştım.
Garanti işini bilmiyorum telefoncuya sormalısınız onu ben görmedim rootsuz bir şekilde gcam ama siz gördüyseniz vardır

Oyla:

Kraltes99

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Rn9s
Konular
22
G

Garanti işini bilmiyorum telefoncuya sormalısınız onu ben görmedim rootsuz bir şekilde gcam ama siz gördüyseniz vardır
Öncelikle sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim. Twrp açmak ve Bootloader kilidini açmanın telefona bir zararı var mı veya garanti dışı bırakıyor mu ? Telefonu aldığımda konu açmayı düşünüyorum yapmam gerekenler hakkında telefon hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirim diye düşünüyorum.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Öncelikle sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim. Twrp açmak ve Bootloader kilidini açmanın telefona bir zararı var mı veya garanti dışı bırakıyor mu ? Telefonu aldığımda konu açmayı düşünüyorum yapmam gerekenler hakkında telefon hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirim diye düşünüyorum.
Rica ederim öncelikle yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. TWRP ve kilidi açmak zararlı bir şey değil ama garanti dışı bırakıyor normalde fakat TWRP yüklü cihazlara resmi rom kuruluysa güncelleme otomatik gelmez (OTA) twrp üzerinden siz elle kurabilirsiniz yada farklı romlar kurabilirsiniz. Kısaca zararı yok artısı var ufak tefek eksileri var.

Bu arada aklıma sonradan geldi farklı bir TWRP versiyonu kurarak (RedWolf TWRP) bunu kurduğunuzda resmi rom'da otomatik güncelleme almaya devam edersiniz fakat bu RedWolf'un arayüzü biraz farklı.

Ve bu arada bootloader kilidini açacaksanız cihazı aldığınız gün işlemi başlatın çünkü 360 saat (15) gün bekletiyor açılması için Xiaomi.

Oyla:

Kraltes99

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Rn9s
Konular
22
Rica ederim öncelikle yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. TWRP ve kilidi açmak zararlı bir şey değil ama garanti dışı bırakıyor normalde fakat TWRP yüklü cihazlara resmi rom kuruluysa güncelleme otomatik gelmez (OTA) twrp üzerinden siz elle kurabilirsiniz yada farklı romlar kurabilirsiniz. Kısaca zararı yok artısı var ufak tefek eksileri var.

Bu arada aklıma sonradan geldi farklı bir TWRP versiyonu kurarak (RedWolf TWRP) bunu kurduğunuzda resmi rom'da otomatik güncelleme almaya devam edersiniz fakat bu RedWolf'un arayüzü biraz farklı.

Ve bu arada bootloader kilidini açacaksanız cihazı aldığınız gün işlemi başlatın çünkü 360 saat (15) gün bekletiyor açılması için Xiaomi.
Millet neden o zaman kilidi açıyorki bildikleri halde ? Peki benim açmamı gerektirecek bir durum olur mu telefonu sıfır alacağım için 2 yıllık garantiyi heba etmek istemiyorum açıkçası.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Millet neden o zaman kilidi açıyorki bildikleri halde ? Peki benim açmamı gerektirecek bir durum olur mu telefonu sıfır alacağım için 2 yıllık garantiyi heba etmek istemiyorum açıkçası.
Hocam bootloader açmak bırakmıyor ama TWRP kurmak bırakıyor bu da geri düzeltilebilir bir şey mesela ben cihazı aldım 2. gün bootloader kilidini açmak için işlemlere başladım şuanda MİUİ tabanlı MİUİ.PRO rom'unu kullanıyorum. Millet niye ister misal ben niye istedim özelleştirme yapmayı seviyorum o yüzden açtım mesela yarın DOTOS 2.3.1 rom'a geçiş yapacağım Android 8.0 bir rom kendisi. TWRP üzerinden şu anda kullandığım rom'un yedeğini alacağım DOTOS'u beğenmezsem geri yedeğime döneceğim. Birde başka neden ister bağımlılık yaptığı için ister :) yada Sistem dosyaları ile oynayabildiği için ister sistemdeki gereksiz bir uygulamayı kaldırabildiği için ister bir sürü neden var aslında.
[doublepost=1529534370,1529534223][/doublepost]
Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu bilmediğimden gerek olur mu olmaz mı bilmiyorum ama atmadan da çok iyi bir şekilde kullanabilirsiniz mesela MİUİ10 ile bizim kameralara da Portre modu gelecek diye biliyorum Google Kamera'ya ihtiyacınız kalmaz.

Oyla:

Kraltes99

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Rn9s
Konular
22
Hocam bootloader açmak bırakmıyor ama TWRP kurmak bırakıyor bu da geri düzeltilebilir bir şey mesela ben cihazı aldım 2. gün bootloader kilidini açmak için işlemlere başladım şuanda MİUİ tabanlı MİUİ.PRO rom'unu kullanıyorum. Millet niye ister misal ben niye istedim özelleştirme yapmayı seviyorum o yüzden açtım mesela yarın DOTOS 2.3.1 rom'a geçiş yapacağım Android 8.0 bir rom kendisi. TWRP üzerinden şu anda kullandığım rom'un yedeğini alacağım DOTOS'u beğenmezsem geri yedeğime döneceğim. Birde başka neden ister bağımlılık yaptığı için ister :) yada Sistem dosyaları ile oynayabildiği için ister sistemdeki gereksiz bir uygulamayı kaldırabildiği için ister bir sürü neden var aslında.
[doublepost=1529534370,1529534223][/doublepost]
Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu bilmediğimden gerek olur mu olmaz mı bilmiyorum ama atmadan da çok iyi bir şekilde kullanabilirsiniz mesela MİUİ10 ile bizim kameralara da Portre modu gelecek diye biliyorum Google Kamera'ya ihtiyacınız kalmaz.
Anladığım kadarıyla twrpnin geri dönüşü var yani ben kurdum diyelim garanti dışı kaldı ama eski haline döndürdüğümde garanti devam ediyor doğrumu anlamışım ? Ben aldığımda sadece google camerayı kurmak istiyorum rootsuz bir şekilde telefonu garanti dışı bırakmayacak zaten miui 10 geldiğinde onu kullanmayı düşünüyorum. Telefonda hızlı sarj desteği var mı ?

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Anladığım kadarıyla twrpnin geri dönüşü var yani ben kurdum diyelim garanti dışı kaldı ama eski haline döndürdüğümde garanti devam ediyor doğrumu anlamışım ? Ben aldığımda sadece google camerayı kurmak istiyorum rootsuz bir şekilde telefonu garanti dışı bırakmayacak zaten miui 10 geldiğinde onu kullanmayı düşünüyorum. Telefonda hızlı sarj desteği var mı ?
TWRP'nin geri dönüşü var evet Mİ Flash ile 0 haline döndürebilirsiniz yada oriinal recovery dosyasını flashlayabilirsiniz garanti devam eder bu şekilde. Google Kamera ben rootsuz bir şekilde olup olmadığını tam olarak bilmiyorum onun hakkında bilgim yok. Hızlı şarj desteği var ama içinden çıkan adaptör desteklemiyor QC destekli bir adaptör almanız gerekir bu arada kutudan kulaklık da çıkmıyor. Bizim cihazlara Temmuz sonunda dağıtıma çıkacak MİUİ 10 1.5 ay kaldı beklersiniz onu kullanırsınız Google Kamera ile uğraşmaya gerek kalmaz.

Oyla:
Üst Alt