Yardım Redmi 4x 4,5 saatte şarj sorunu EVO

omegabravo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Er
Cihazım
Redmi 4X
Yaş
39
Konum
bursa
Katılım
13 Ocak 2018
Konular
1
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
9.1.24
Telefon Modeli
redmi 4x
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bir sorun için hem fikrinizi almak hemde evo olayını anlatmak istiyorum.

Telefonum Redmi4x global Evo garantili bundan ortalama 1 sene önce almıştım. Telefonda herhangi bir sorun yokken telefonu şarj etmek işkenceye dönüştü.
Telefonu %10 dan %100 e şarj etmek istediğimde ortalama süre olarak 4 saati aşmakta.

Başka sarj aletleriylede denememe rağmen herhangi birşey değişmedi. Telefonu 2 kere teknosadan servise yolladım. Lakin ilk geldiğinde sadece kalibrasyon yapıp eski roma geri çekip yollamışlar. Tabi bu hiçbirşey yapılmadı anlamına geliyorki telefonun arkasında kamerada toz vardı o da halen aynı yerinde duruyordu. Telefonu denedim kendi orjinal şarj aletiyle denediğimde hiçbirşey değişmediğini gördüm ve tekrar servise verdim aynı gün.

Bugün servisten geldi telefon servis formunda bu sefer elektronik parça değişti kalibrasyon yapıldı yazıp yollamışlar. Bu sefer kameradaki toz yoktu yerinde. Sanırım bu sefer hallettiler dedim kendi kendime. Eve gelip telefonu saat 17:12 de pil durumu %41 deyken şarja takıp saat 21:09 da %98 de şarjdan çıkardım.

Bu telefonu servise göndermeden şarj sorununu halledebileceğim bir yol var mı ? Bu evo firması yüzünden neredeyse 2 aydır işlerim aksamakta. İdareten samsung ace modelini kullanıyorum çıldırmak üzereyim. Çünkü redmiyi böyle kullanmayı denesem telefonun şarjı bittiğinde telefonun bataryası dolmak bilmiyor.
 

PyhX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
:)
Cihazım
Redmi Note 4 SD
Yaş
27
Konum
Ankara
Katılım
4 Ocak 2018
Konular
46
Mesajlar
575
Tepkime puanı
584
Puanları
108
Hocam internetten orjinal bataryasını alıp tanıdığınız bir telefoncuya taktırabilirsiniz. Tabii sıkıntının bataryayla alakalı olduğundan emin olup alın ki zarara girmeyin. Türkiye'de doğru düzgün çalışan garanti firması yok maalesef bu sorunlar oluşuyor.
 
Oyla:

omegabravo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Er
Cihazım
Redmi 4X
Yaş
39
Konum
bursa
Katılım
13 Ocak 2018
Konular
1
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Valla kardesim cihaz garantili olmasa dedigini yapabilirim belki ama garantili olduğundan elimde patlamaması için uğraşıyorum doğrusu.
 
Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt