redmi 3 rom

tugcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
RD note 3 SN
Konular
2
Onay smssi gelmemiş bootloader kilidi unlock edilmemiş telefonumda aldığımda yarım yamalak türkçe ile kurulu 7.7.1.1.0 (LHPCNCK) vardı. Yarım türkçe idi belki ama en azından kamera gibi uygulamalar sorunsuz çalışıyordu. Dün akşam tarayıcı ve app marketi sildim telefon garipleşince yeniden başlatayım dedim boot ekranda takılı kaldı açılmadı. Denemelerle ses +/- ve power tuşlarına eş zamanlı basarak kapalı konuma getirebildim. Ardından 7.1.3.0 romu yükledim diğer hiç bir romu miflash ile yüklemeyi başaramadım hata verdi. Bu romda türkçede kamera ve bazı uygulamalar açılmıyor ingilizce ile sorunsuz. Onay smsi gelene kadar ingilizce olarak 7.2.6.0.LHPCNDB romu yüklemek istiyorum. Ama buda miflash ile yüklenmiyor zip tar uzantılı olarak denedim ama sonuç değişmedi . Bu konuda fikir verebilecek olan varmıdır acaba?

Son düzenleme:

tugcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
RD note 3 SN
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yardım almak adına açtığım bu konuya özelden yardım eden arkadaşı tenzih ederek alaka göstermeyen bir bilenlere tepki olarak kendim araştırıp bulduğum rom linki vereyim.
Onay mesajı geldi bootloader kilidini sorunsuz açtım. Fakat istediğim gibi tam türkçe bir sürüm bulamadım bir türlü. Bootloader kilidi olsun yada olmasın denediklerimde genelde ingilizce dil seçeneği olanlar iyiyken türkçe seçildiğinde kameranın çalışmaması vs gariplikler oluyordu. Bir kaç deneme sonunda nispeten daha iyi olan bu romu yükledim. Twrp ile yüklenebilir bootlader kilidinin açık olması lazım.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yardım almak adına açtığım bu konuya özelden yardım eden arkadaşı tenzih ederek alaka göstermeyen bir bilenlere tepki olarak kendim araştırıp bulduğum rom linki vereyim.
Onay mesajı geldi bootloader kilidini sorunsuz açtım. Fakat istediğim gibi tam türkçe bir sürüm bulamadım bir türlü. Bootloader kilidi olsun yada olmasın denediklerimde genelde ingilizce dil seçeneği olanlar iyiyken türkçe seçildiğinde kameranın çalışmaması vs gariplikler oluyordu. Bir kaç deneme sonunda nispeten daha iyi olan bu romu yükledim. Twrp ile yüklenebilir bootlader kilidinin açık olması lazım.

Öncelikle bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak gerekiyor.
Araştırmalarımız, birilerine tepki için değil kendimiz için yapılmalı. Zaten olması gereken şey, bir forumda araştırma yaptıysak ve birşey bulamayınca sorunumuzu dile getirdiysek armutun pişip ağzımıza düşmesini beklemek yerine Google denen okyanusta araştırma yapmaktır. Eğer o forumda araştırma yapmadıysak ta, arama özelliğini kullanarak yada başlıklara bakarak araştırma yapılabilir. Sonrasında da elde ettiğimiz bilgileri paylaşmak, eğer çözümü dışarıda bulduysak, sorunu nasıl çözdüğümüzü, mümkünse herkesin anlayabileceği bir şekilde, bir rehber niteliğinde, yine mümkünse videolarla, resimlerle anlatmaktır.

(Bundan sonrasını size hitaben yazmıyorum. Okuyan herkes kendine bir pay çıkarabilir. )

Ancak nedense forumların amacının, ağırlıklı olarak bizim bir sorunumuz olduğunda hemen foruma yazmak ve anında cevap gelmesidir zannediyoruz. Forumda daha önce bu sorunlarla ilgili sorular sorulmuş mu, rehberler hazırlanmış mı, ne gibi çözümler sunulmuş ve nasıl sorunlarla karşılaşılmış diye bakmak abesle iştigaldir. Tüm üyeler bizim sorunumuz hakkında mutlaka bilgi sahibidirler ve eğer cevap yazmıyorlarsa bize gıcıklığına yazmıyorlardır. Hoş daha 1dk önce üye olmamızın yada 10 senedir üye olmamız ama kimseyle yazışmamış olmamızın kısaca bizi kimsenin tanımıyor olmasının bir önemi yoktur. Yine de gıcıklığına yazmazlar.
Sorunumuz bir şekilde çözülürse yada önerilen çözümleri yaptığımızda da foruma bunlar hakkında geri bildirimde bulunmak en gereksiz şeydir. En fazla sorunum çözüldü diye yazılabilir. Aynı sorunla ilerde karşılaşabilecek kişilere yardımcı olması adına çözümünü bir rehber niteliğinde hazırlayıp sunmak forumdan atılma sebebidir. Benim sorunum çözülsün yeter. Diğerleri de kendi başlarının çaresine baksınlar.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

tugcan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gürkan
Cihazım
RD note 3 SN
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yapmayın Allah aşkına redmi 3 ile alakalı forumda kaç konu var neyin araştırmasından bahsediyordunuz. Hoş ne siz dediniz diye ben, nede ben dedim diye siz birbirimize hak vermeyeceğiz. Yazdıklarınıza katılmıyorum forum paylaşımcılığı ve araştırmak bunlar klasik forum idareci söylemi. Her yardım isteyene hemen yardım edemeyiz denir ama bu araştırın bulun, paylaşın demekte değildir. Yazdıklarınız bende suçluluk duygusu yaratmadı yaratmazda zira ben forumda bir üyeyim soru soruyorum. Bilgi ve birikimleriniz neticesinde yönetici vasfını almışsınız. Bu yetki size sadece modere yapmanız için verilmemiştir sanırım. Ben paylaşmasam sorun olmaz ama siz paylaşmazsanız sorun oradadır.
Şu noktada yanlışınız var ben araştırmamı tepki için yapmadım. Yabancı dilimin olmaması ve işe gideceğim halde uykusuz kalmak pahasına saatlerce çaresizlikten araştırdım. Tepki olarak eklediğim link ve iki satır yazıdır. Tepki işi bilenler varken redmi 3 konusunda benim gibi bir aceminin işte bunu buldum deme cüretidir. Benden bilgili olduğunuz her haliyle belli olan bu alanda bana,
Öncelikle bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak gerekiyor.
Araştırmalarımız, birilerine tepki için değil kendimiz için yapılmalı. Zaten olması gereken şey, bir forumda araştırma yaptıysak ve birşey bulamayınca sorunumuzu dile getirdiysek armutun pişip ağzımıza düşmesini beklemek yerine Google denen okyanusta araştırma yapmaktır.
bu şekilde yazmanızı benim gibi bilenler her sorana yardımcı olamaz olarak algılıyor ve eğrisi doğrusu ile Google denen okyanusta kendi öğrendiklerimi paylaşıyorum. Bu arada cihazınızda oluşabilecek kilitlenme brick vs durumlarda sorumluluk deneyene aittir ben sorumluluk kabul etmiyorum. Ne bilgiliyim ne yetkiliyim ben acemiyim...

Benim gibi çok anlamadan ve bootloader kilidi açılmadan kurcalayıp telefonu açılmaz halde kalanlar için belki yardımı olur. Ses açma/kısma ve power tuşlarına aynı anda basılı tutarak beklendiğindiğinde telefon kapanma hareketi gibi bir tepki veriyor download moda geçiyor. Bu şekilde miflash ile yükleme yapılabilinir hale geliyor bilginiz olsun.
Sabırsızlıktan sms onayı beklediğim 7. günde miui forumuna google translate ile evirip çevirip güya ingilizce ve çinçe unlock için talep mesajı yazdım sonuç olarak mesajı yazdıktan 1 gün sonra mesajım damgalanmış ertesi günde telefona onay mesajı geldi. Tesadüf eseri vodafone hattımın yurtdışı arama ve mesajlara kapalı olduğunuda miui foruma mesaj yazdıktan sonra farkettim ve ayarları vodafone kullanıcı sayfasından açık hale getirdim.

Talebinizi profil resminizin üzerinden new thread tıklayarak açabilirsiniz. Prefix seçmeniz talebinizin görülmesini kolaylaştırır.

Cofface TWRP bende nedense yüklenmedi bir türlü.

Biraz risk alarak deneme sonucu daha evvel redmi2 telefonum için kullandığım twrp kurulum klasörüne cofface_recovery_ido_twrp.img imajının adını değiştirerek ekledim oldu.Bazı satırlarda error yazmasına rağmen kurulumu otomatik yaptı. Bu arada cofface TWRP içinde türkçe dil desteğide varmış :)

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
Son düzenleme: