Hocam yapmayın Allah aşkına redmi 3 ile alakalı forumda kaç konu var neyin araştırmasından bahsediyordunuz. Hoş ne siz dediniz diye ben, nede ben dedim diye siz birbirimize hak vermeyeceğiz. Yazdıklarınıza katılmıyorum forum paylaşımcılığı ve araştırmak bunlar klasik forum idareci söylemi. Her yardım isteyene hemen yardım edemeyiz denir ama bu araştırın bulun, paylaşın demekte değildir. Yazdıklarınız bende suçluluk duygusu yaratmadı yaratmazda zira ben forumda bir üyeyim soru soruyorum. Bilgi ve birikimleriniz neticesinde yönetici vasfını almışsınız. Bu yetki size sadece modere yapmanız için verilmemiştir sanırım. Ben paylaşmasam sorun olmaz ama siz paylaşmazsanız sorun oradadır.
Şu noktada yanlışınız var ben araştırmamı tepki için yapmadım. Yabancı dilimin olmaması ve işe gideceğim halde uykusuz kalmak pahasına saatlerce çaresizlikten araştırdım. Tepki olarak eklediğim link ve iki satır yazıdır. Tepki işi bilenler varken redmi 3 konusunda benim gibi bir aceminin işte bunu buldum deme cüretidir. Benden bilgili olduğunuz her haliyle belli olan bu alanda bana,
Öncelikle bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak gerekiyor.
Araştırmalarımız, birilerine tepki için değil kendimiz için yapılmalı. Zaten olması gereken şey, bir forumda araştırma yaptıysak ve birşey bulamayınca sorunumuzu dile getirdiysek armutun pişip ağzımıza düşmesini beklemek yerine Google denen okyanusta araştırma yapmaktır.
bu şekilde yazmanızı benim gibi bilenler her sorana yardımcı olamaz olarak algılıyor ve eğrisi doğrusu ile Google denen okyanusta kendi öğrendiklerimi paylaşıyorum. Bu arada cihazınızda oluşabilecek kilitlenme brick vs durumlarda sorumluluk deneyene aittir ben sorumluluk kabul etmiyorum. Ne bilgiliyim ne yetkiliyim ben acemiyim...
Benim gibi çok anlamadan ve bootloader kilidi açılmadan kurcalayıp telefonu açılmaz halde kalanlar için belki yardımı olur. Ses açma/kısma ve power tuşlarına aynı anda basılı tutarak beklendiğindiğinde telefon kapanma hareketi gibi bir tepki veriyor download moda geçiyor. Bu şekilde miflash ile yükleme yapılabilinir hale geliyor bilginiz olsun.
Sabırsızlıktan sms onayı beklediğim 7. günde miui forumuna google translate ile evirip çevirip güya ingilizce ve çinçe unlock için talep mesajı yazdım sonuç olarak mesajı yazdıktan 1 gün sonra mesajım damgalanmış ertesi günde telefona onay mesajı geldi. Tesadüf eseri vodafone hattımın yurtdışı arama ve mesajlara kapalı olduğunuda miui foruma mesaj yazdıktan sonra farkettim ve ayarları vodafone kullanıcı sayfasından açık hale getirdim.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Talebinizi profil resminizin üzerinden new thread tıklayarak açabilirsiniz. Prefix seçmeniz talebinizin görülmesini kolaylaştırır.
Cofface TWRP bende nedense yüklenmedi bir türlü.
Biraz risk alarak deneme sonucu daha evvel redmi2 telefonum için kullandığım twrp kurulum klasörüne
cofface_recovery_ido_twrp.img imajının adını değiştirerek ekledim oldu.Bazı satırlarda error yazmasına rağmen kurulumu otomatik yaptı. Bu arada cofface TWRP içinde türkçe dil desteğide varmış