Çözüldü Redmi 12 - Hard Brick Sonrası NVData Corrupted ve IMEI Süreci Hakkında

RedmiNice8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi 12(fire)
Konular
10
Selamlar arkadaşlar,

Elimdeki Redmi 12 cihazda yaşadığım bir sorun için tecrübelerinize danışmak istiyorum. Daha önce farklı cihazlarda ROM, Root ve Downgrade gibi işlemleri defalarca yaptım ancak bu cihazda bazı süreçler beklediğimden farklı ilerledi.

Cihazımda HyperOS 2 yüklüydü, MIUI 14 Endonezya sürümüne geçmek istediğimde Anti-Rollback engeline takıldım ve cihaz Hard Brick durumuna düştü. Siyah ekran da kaldı ne fastboot ne recovery vs hiçbirşey yoktu. Ardından BROM moduna alıp mtk_bypass yöntemiyle, SPFlashTool ile cihazın kendi yedeği olan doğru dump dosyalarını kullanarak cihazı Fastboot moduna döndürdüm. Sonrasında Hindistan MIUI 14 sürümünü yükledim.

Şu an cihaz açılıyor ancak sürekli "NVData Corrupted" hatası alıyorum, Sisteme girmiyor Recovery de hep.

Bu noktada şu iki konu hakkında netleşmek istiyorum:
  1. SP Flash Tool üzerinden "Format All + Download" yaparsam NVData hatasının düzeleceğini tahmin ediyorum. Ancak bu işlem IMEI'yi tamamen silecektir. IMEI silindiğilde, cihazın BTK nezdindeki 4 aylık kullanım süresi sıfırlanır mı? Yoksa bu süre IMEI numarasına tanımlı olduğu için devam mı eder?
  2. NVData hatasını kalıcı olarak gidermek ve şebekeyi aktif etmek için izlemem gereken en doğru yöntem nedir?
Tecrübeli arkadaşlardan izlemem gereken yol haritası konusunda destek bekliyorum.

Teşekkürler.

alibeyo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 12
Konular
14
1. redmi 12 ye hindistan yüklendikten sonra çıkış yok başka rom yüklenmiyor diye biliyorum.
2. yedeği yüklerken full format çekip IMEI silmiş olabilirsin SP flash ile
H.kadioglu yardımcı olur teknisyen kendisi

H.kadioglu52

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Format all download tüm bölümleri sil demektir. Haliyle imeilerde silinir. 4 aylık süre falan olmaz 4 aylık süre orjinal kayıtsız yurt dışı imeiler duruyorsa geçerlidir.
Arkadaşın dediği gibi hint romundan dönüş yok.
Nvdata hatası için imei atılırsa açılır.

RedmiNice8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi 12(fire)
Konular
10
Hindistan ROM'undan geri dönüş yapılamaması sadece bu cihaza özel bir durum mu? Ayrıca paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

H.kadioglu52

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Hindistan ROM'undan geri dönüş yapılamaması sadece bu cihaza özel bir durum mu? Ayrıca paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Aynen bu cihaza özel bir durum. Ben zaten yeminliyim bu cihaza yazılım atmıyorum :) hiç işim olmaz valla :)

RedmiNice8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi 12(fire)
Konular
10
Aynen bende daha önce bu kadar katı bir cihaza denk gelmedim:)

H.kadioglu52

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11