Yardım Redmi 10 c imei

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cemal511

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İmei
Cihazım
Redmi 10c
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Snpdragon
Telefon Modeli
Redmi 10 c
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Redmi 10 c getirdim yurt dışında imei attırmak istiyorum atılabiliyormu nasıl bir yol izlemeliyim yardım edin lütfen

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
IMEI konusu çok yanlış yerlere çekiliyor ve bizim sorumluluklarımız da gücümüz de abartılıyor gibi. :)

Öncelikli olarak hepimizin hemfikir olduğu nokta cihazlarımızda IMEI değişikliği yapmak ve yaptırmak yasadışı bir işlem. Bu işlem yasa dışı olduğu için de forumumuzda anlatımının yapılması, bu işlemin yapımına dair rehber paylaşılması da mümkün değil. Ancak forumumuzun da gücü ve etkinliği de bir yere kadar kabul etmemiz lazım. Bizler her ne kadar bu işlemin anlatımına izin vermiyor olsak da pek çok kaynaktan kullanıcılar bu işlemin yapımını öğrenebiliyorlar, her hangi bir telefoncuya gittiklerinde 3-5 dakikada bu işlemi yaptırabiliyorlar. Evet tabii ki bizler de biliyoruz telegramdan, whatsapp mesajlarıyla, sosyal medyada uygulamaları ile ya da forum üzerinden insanlar birbirleri ile iletişime geçerek bu işlemin yapılmasına dair rehberleri birbirleri ile paylaşıyorlar ancak bir de KVKK adı verilen ve ciddi cezai yaptırımları olan bir kanunumuz var ki bu kanun nedeni ile DM'lere müdahale etmemiz, bu özel mesajları okumamız kişisel verilerin korunması ilkesi uyarınca mümkün değil.

Uygulamaya geldiğimizde ise - yanlış anlamayacağınızı bildiğim için sizi örnek olarak göstereceğim kasimtmc hocam-

Kasimtmc bu tarz bir konu altına "gel kardeşim ben xxx liraya işini çözerim" "bak telefonum budur ara beni halledeyim" veya "bak xxxxxx linkinde anlatılmış gir bak kendin yaparsın" derse değil kasimtmc, skorpi bile olsa gerekli cezai yaptırımı uygularım. Ancak kasimtmc "özel mesajınızı kontrol edin" veya "xxxx kişisine mesaj at o bilir" dediğinde elimiz kolumuz bağlanıyor çünkü bu özel mesajda ne yazdığını bilmemiz mümkün değil. İyi niyet karinesi uyarınca -evet ben de öyle olmadığını zannediyorum ama- belki de özel mesajla bu işi yaptırma yasaktır demiştir... Bu özel mesajın bir başkası tarafından okunabilmesi için KVKK uyarınca savcılık kararı gerekli ve elimizde böyle bir karar yok.

Ek olarak TCK 271. maddede ".... yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir." gibi bir kanun hükmü de var. Kendi adıma her ne kadar şüphe olsa da elimde bir delil olmadan her hangi biri için bu konu hakkında savcılığa şikayetçi olma riskini almayı kesinlikle düşünmem. İşlemi yaptığından şüphelendiğim kişi yapmamış ise kişisel anlamda benimle hiç bir ilgisi olmayan bir konu için hapis cezası ile yargılanma ihtimalini üstlenmem ciddi anlamda saçma olacaktır.

Özetle bu işlemin yapılmasını engelleyecek olan mercii biz değiliz, kamu kuruluşları. Bizler sorumluluklarımız gereğince, elimizden geldiğince bu işlemin anlatılmasını engellemeye çalışıyoruz ancak işlemin yapılmasını engellemek bizim sorumluluğumuz değil. Görevli kamu kuruluşları tarafından talep edilecek tüm bilgiler ise veritabanımızda saklanmaktadır ve talep edilmesi halinde yetkililere teslim edilecektir.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt