Çözüldü Redmi 10 2022 Hard Brick ve EDL Girmiyor

iMatex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Reeder P13 Blue
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ 12
Telefon Modeli
Redmi 10 2022
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese selamlar,

Redmi 10 2022 (selene) cihazıma Mi Flash Tool ile internette bulduğum MIUI 12 Endonezya ROM’unu attım. Flash sorunsuz bitti ama telefon yeniden başladıktan sonra cihaz tamamen gitti, hiç tepki vermiyor ve açılmıyor.

Şu an şöyle bir durum var:
PC’ye bağlayınca “MediaTek USB Port (COM5)” diye görünüyor ama 1 saniye durup hemen gidiyor, sonra tekrar geliyor. Sürekli tak çıkar yapıyor gibi. Bu yüzden SP Flash Tool cihazı görmüyor ve rom atamıyorum.

Denemediğim şey kalmadı diyebilirim:
farklı kablo, farklı USB port, driver silip yeniden kurma, driver imza kapatma, ses tuşlarıyla bağlama vs. ama hep aynı, sürekli kopuyor.

Büyük ihtimal yanlış ROM yüzünden cihazı hard brick ettim.

Bu durumdan cihazı nasıl kuratarabilirim?
Daha önce başına gelen ya da bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim 🙏

Çözüm
Mtk cihazda edl modu yoktur brom modu bulunmakta.

Rev Mtk bypass v4 programını kurun bypassa basıp 3 tuş ile cihazi baglayin protection disabled diyince tuşları bırakın

Sp flash toolu açın rom scatterini seçin da dosyasınıda rom içinden seçip download tuşuna basın da %100 de kalırsa gene bypass yapıp firmware upgrade deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tamam hocam deniyeceğim ama bilgisayar telefonu tanımıyor sürekli tak çıkar gibi oluyor nedeni yetkili hesapdan dolayı mı peki
O preloader modu bypass yaparsanız brom moduna geçecektir ordan romu atabileceksiniz.

Soner77

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soner
Cihazım
POCO F6
Meslek
ROM Builder/Öğrenc
Konular
6
Sorunu çözdüm. %100’de takılı kalmasının sebebi, yüklediğim global ROM’daki scatter dosyasının bozuk olmasıymış. Farklı bir ROM denediğimde işlem sorunsuz şekilde tamamlandı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Telefon şu an sorunsuz çalışıyor, çok şükür.
Umarım imeiniz silinmemistir,sp flash tool'da mtklara rom flaslayinca bazen imei silinme durumu oluyor

Oyla:

Mami1985

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Teknisyen