Çözüldü Redmi 10 2022 Hard Brick ve EDL Girmiyor

iMatex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Reeder P13 Blue
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ 12
Telefon Modeli
Redmi 10 2022
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese selamlar,

Redmi 10 2022 (selene) cihazıma Mi Flash Tool ile internette bulduğum MIUI 12 Endonezya ROM’unu attım. Flash sorunsuz bitti ama telefon yeniden başladıktan sonra cihaz tamamen gitti, hiç tepki vermiyor ve açılmıyor.

Şu an şöyle bir durum var:
PC’ye bağlayınca “MediaTek USB Port (COM5)” diye görünüyor ama 1 saniye durup hemen gidiyor, sonra tekrar geliyor. Sürekli tak çıkar yapıyor gibi. Bu yüzden SP Flash Tool cihazı görmüyor ve rom atamıyorum.

Denemediğim şey kalmadı diyebilirim:
farklı kablo, farklı USB port, driver silip yeniden kurma, driver imza kapatma, ses tuşlarıyla bağlama vs. ama hep aynı, sürekli kopuyor.

Büyük ihtimal yanlış ROM yüzünden cihazı hard brick ettim.

Bu durumdan cihazı nasıl kuratarabilirim?
Daha önce başına gelen ya da bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim 🙏

Çözüm
Mtk cihazda edl modu yoktur brom modu bulunmakta.

Rev Mtk bypass v4 programını kurun bypassa basıp 3 tuş ile cihazi baglayin protection disabled diyince tuşları bırakın

Sp flash toolu açın rom scatterini seçin da dosyasınıda rom içinden seçip download tuşuna basın da %100 de kalırsa gene bypass yapıp firmware upgrade deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tamam hocam deniyeceğim ama bilgisayar telefonu tanımıyor sürekli tak çıkar gibi oluyor nedeni yetkili hesapdan dolayı mı peki
O preloader modu bypass yaparsanız brom moduna geçecektir ordan romu atabileceksiniz.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
o zaman selene global fastboot rom indirin. Forumda MTK işlemcili cihazlar için yetkili hesap atlama rehberleri vardı onları deneyin.

Oyla:

iMatex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Reeder P13 Blue
Konular
1
o zaman selene global fastboot rom indirin. Forumda MTK işlemcili cihazlar için yetkili hesap atlama rehberleri vardı onları deneyin.
tamam hocam deniyeceğim ama bilgisayar telefonu tanımıyor sürekli tak çıkar gibi oluyor nedeni yetkili hesapdan dolayı mı peki

Oyla:

Mami1985

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Teknisyen
Konular
14

Rev Mtk bypass v4 programını kurun bypassa basıp 3 tuş ile cihazi baglayin protection disabled diyince tuşları bırakın

Sp flash toolu açın rom scatterini seçin da dosyasınıda rom içinden seçip download tuşuna basın da %100 de kalırsa gene bypass yapıp firmware upgrade deneyin.

O preloader modu bypass yaparsanız brom moduna geçecektir ordan romu atabileceksiniz.

Oyla: Çözüm

iMatex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Reeder P13 Blue
Konular
1
tamam şimdi deneyeceğim sonuca göre bilgi veririm tekrardan değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Oyla:

iMatex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Reeder P13 Blue
Konular
1

hocam bu sefer %100 kalıyor dediğiniz gibi yaptım ama yine olmadı

Oyla:

activex06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
A32
Konular
0
Brom moda downloady only yerine upgrede seçeneğini seçin ve tüm tikler işaretli olmalı usb3 yerine usb2 kullanın kullanacağınız kablo orjinal olsun.Bunu yaparsanız büyük ihtimalle çözülür.Hardbrick tek nedeni yanlış preloader yada yarım yazılmış preloader

Oyla:

iMatex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Reeder P13 Blue
Konular
1
Sorunu çözdüm. %100’de takılı kalmasının sebebi, yüklediğim global ROM’daki scatter dosyasının bozuk olmasıymış. Farklı bir ROM denediğimde işlem sorunsuz şekilde tamamlandı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Telefon şu an sorunsuz çalışıyor, çok şükür.

Oyla:
Üst Alt