Recovery-den program kurulumu...

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
Afedersiniz recoveryden kurulum ne anlama geliyor ve nasil yapiliyor?
Ben siteyi sürekli takip  ediyorum bazi konulari incelerken programlarin zip dosyalarını recovery-den kura bilirsiniz deniliyor. Bu nasil yapiliyor ve nedir?
bu konuda beni bir az bilgilendiriecek kimse varmi aceba???:??:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cvp: Recovery-den program kurulumu...

Hocam recovery'yi bilgisayardaki bios gibi düşünebilirsiniz Yani sistemi açmadan yükleme yapmak, bilgileri silmek, hafıza kartını bölümlemek vs. gibi işlemler için kullanılır. Bir cihazların kendi üzerinde yüklü gelen recoveryleri vardır ki onlar pek bir işe yaramaz. Sadece resmi güncelleme yapmaya ya da cihazı sıfırlamaya yarar. Bu nedenle bizlere daha fazla hareket alanı sağlayan custom recoverylere ihtiyaç duyuyoruz. Genellikle Clockworkmod (CWM) kullanılır. TWRP gibi farklı recoveryler de mevcut ama söylediğim gibi en sık kullanılan recovery CWM'dir.

Recovery'den flashlamak ise cihazı recovery mod'da başlatıp flash zip from SD seçeneği ile sisteme müdaale etmek anlamına geliyor. Yani sistemi açtıktan sonra sistemin çalışabilmesi için gerekli olan bazı programları değiştirmenize izin verilmez. Ama recovery'de sistemi başlatmadığınız için bu değişiklikleri yapabilirsiniz. (ROM'u değiştirmek, yazı karakterlerini, Sytem UI'yi vb.)

Özetle bu şekilde ama siz özel olarak hangi işlem için sorduğunuzu söylerseniz dah ayrıntılı açıklamaya çalışalım?

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
peki clockworkmod recoveryyi ben resmi miui 4.5.9 versionu uzerine kura biliyormuyum. Ve bu zaman telefonda root yapmalimiyim ve ya nasil bi sey olucak.

Sent from my MI 2 using Tapatalk

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
Ynt: RE: Recovery-den program kurulumu...

mv_9522' Alıntı:
peki clockworkmod recoveryyi ben resmi miui 4.5.9 versionu uzerine kura biliyormuyum. Ve bu zaman telefonda root yapmalimiyim ve ya nasil bi sey olucak.

Sent from my MI 2 using Tapatalk

Evet 4.5.9 üzerine kurabilirsiniz.
Evet root yapmalısınız.

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek