İnceleme Qualcomm Snapdragon 845 li telefonlar ( Mi 8 ) gerçek 960 fps slow motion çekim yapabilir mi ?

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Teknik olarak akıcı video için saniyede 24 ve üzeri gereklidir. İnsan gözü 24 aşağısını takılarak oynadığını farkeder. Konu içeriğine göre 15 fps olarak yeterliymiş gibi bahse katılmıyorum. İyi bir göz 60ile 30 fps arasını bile çok rahat farkeder.
Diğer durum ise iş yükünü işlemciden alan çok hızlı bir kamera ön belleği kullanıyor, Sony. Anlık aşırı veri yüklenmesini bu şekilde işlemcinin üzerine bırakmıyor.

anticlock

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
FIRAT
Cihazım
Mi 8
Konular
12
Teknik olarak akıcı video için saniyede 24 ve üzeri gereklidir. İnsan gözü 24 aşağısını takılarak oynadığını farkeder. Konu içeriğine göre 15 fps olarak yeterliymiş gibi bahse katılmıyorum. İyi bir göz 60ile 30 fps arasını bile çok rahat farkeder.
Diğer durum ise iş yükünü işlemciden alan çok hızlı bir kamera ön belleği kullanıyor, Sony. Anlık aşırı veri yüklenmesini bu şekilde işlemcinin üzerine bırakmıyor.

Merhaba, yazımın neresinde 15 fps yeterlidir sonucunu çıkardınız ? . Yazdıklarınıza katılıyorum fakat SONY her sensöründe bu dediğinizi yapmıyor. Yukarıdaki mesajlarımı okursanız 2017 de SONY nin 960 fps video çekimi ile ilgili bir yorumum var.

İspat gerektiğini düşündüğümden dolayı çekimlerin video özelliklerini makalenin sonunda paylaştım. Bu arada sinema filmleri 24 fps çekilir fakat insan görü 18 fps deki bir filmide akıcı görecektir.

Aynı filmi 50 fps ile oynatmaya başladığınızda gözlerimiz detay yakalamaya çalışacağından dolayı bir süre sonra yorularak görüntü akıcılığını kaybedecektir.

Yani teknik olarak 18 fps yeterlidir.

Son olarak;
Anlamamız gereken, görüntüleri akıcı olarak görmekle hareketin detaylarını yakalamak arasında fark olduğudur.

Keyifli forumlar.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Fps “Frame per second” kısaca tek saniyede ekrana aktarılan kare demektir. Video özelliklerine göre saniyedeki yakalamış oldukları kare sayısı 15 Fps saniyede 15 kare yakalıyor anlamına gelir.
Şeklindeki açıklamaya göre normal bir video 15 fps imiş gibi düşündürtüyor. Sizin 18fps idealdir görüşünüze , güvenlik kamerası için idealdir derseniz katılırım. Neyse çok da uzatmaya gerek yok. Ben telefonumda , ki Xiaomi cilerin çoğu aynı şeyi düşünüyor ki , 25 fps altında video hatta 29fps, izlemem. Çekmem. Hatta sırf bu yüzden aylarca millet 60fps modülü geliştşrmek için yüklemek için root vs uğraşıyor. Saygılarımla.
Not: Sony bütün sensörlerinde ön bellek kullanıyor demedim. 960 fps için bunu yaptı dedim. Konuyu Xiaomi sony iPhone olayına getirmeye gerek yok. Hepsi sony sensör kullanıyor zaten . Ama sony telefondan daha iyş entegre eden de var kötüsü de...

Üst Alt