Sohbet PUBG Mobile gelen tepkiler yüzünden değişikliğe gitti

kayaagokhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan Kaya
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
152
PUBG Mobile oyununun son güncelleme ile getirdiği putlara taparak kullanıcılara ödül verilmesi yeniliği Türkiye'de İslam dinine aykırı olduğu için tepki görerek protesto edilmişti. Tencent oyunun büyük bir kitlesinin bulunduğu Türkiye'yi kaybetmemek adına bu konuda değişiklikler yapma kararı aldı. Öncelikle neden tepki geldiğine bir göz atalım.

Oyunun yeni güncellemesinde Sanhok haritasında ormanın içinde totem olarak bildiğimiz putlar bulunuyor. Putların yanına gittiğimiz zaman ise 'Tap' diye bir seçenek çıkıyor karşımıza. Seçeneği işaretlediğimiz zaman yaklaşık 5 saniye boyunca 'Tapılıyor' yazıyor.
Tapma işlemi bittikten sonra totemler oyunculara yelek, kask, ilk yardım kiti gibi oyun için ekipmanlar veriyor.

Türkiye'de ise bu durum pek hoş karşılanmadı. Bugün '#PubgOynamaOynattırma' şeklinde bir etiket gündeme girdi. Puta tapmanın Türkiye ve İslam dinine uymadığını söyleyen insanlar Pubg oyununu protesto ederek oynanması gerektiği dile getirildi.

Tencent, heykellerin önüne gidildiğinde yazan 'Tap' yazısını '' olarak değiştirdi ve sürenin işlemesi 'Tapılıyor' yerine 'Açılıyor' halini aldı. Bir de büyük heykelin önüne gelindiği zaman 'Dans et' seçeneği ile kullanıcının dans etmesi sağlandı.

blackeagle1903

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğan Yılmaz
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
23
İşte Türk'ün gücü. Merih Demiral

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylece SpaceX'in uzaya insanlı roket fırlatmasına büyük bir yanıt vermiş olduk. Bütün dünya ne kadar güçlü olduğumuzu görsün.

vahcet12

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
Ve Dünya üzerinde Türkiye bir kez daha "Barbar Türkler" ünvanını kazanmış oldu.
Herkese teşekkürler

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Fikrimi de eklemeden geçmek istemedim...

Genel anlamda özgürlükçü bir hayat görüşünü benimsemeyi tercih ederim. Ancak toplum(lar) içerisinde bu derece yaygınlaşmayı başarmış bir ticari girişimin yeni ticari hamlelerinde toplumun gerekliliklerini ve hassasiyetlerini daha fazla göz önünde tutması gerektiğini düşünüyorum. Sonuç olarak her ne kadar oyun da desek Pubg bir ticari girişimdir ve toplum hassasiyetlerini dikkate almadan geliştirmeler yapan bu tarz girişimlere aynen şu anda olduğu gibi medeni ve demokratik tepkiler verilmesini de doğru buluyorum. Mutlaka bundan sonraki hamlelerinde toplumsal hassasiyetleri daha fazla göz önünde bulunduracaktır.

Tepkilerini ileten tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Kendi kişisel ve toplumsal değerlerine medeni şekilde sahip çıkanlarla dalga geçme eğiliminde olan arkadaşlarımıza ise gelişimin anlık değil basamak basamak olması gerektiğini hatırlatmak lazım gibi geliyor. Verilen bu tepki ve alınan sonuç özellikle Pubg oyuncu kitlesi için demokratik tepki verildiğinde sonuç alınabildiğini göstermesi açısından önemli bir basamak olacaktır.

Üst Alt