Yardım Powerbank Önerisi (Xiaomi Mi Pro mu yoksa ZMI Ultra Slim mi?)

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
Arkadaşlar iyi günler. LG G5 telefonum için kaliteli bir Powerbank ararken Xiaomi'nin 2 modeli arasında çok kararsız kaldım ve tercih etmem konusunda iki üründen herhangi birini kullanmış arkadaşlardan yorum almak adına konu açtım. Tercih etmemde yardımcı olursanız sevinirim:

İki üründe de 2 fark var:

Her ne kadar çok fazla kullanacak olmasam da ZMI Ultra Slim modelinde fazladan Micro-B girişi var ve Mi Pro'ya göre boyutları biraz daha küçük. Onun dışında tüm özellikleri aynı gibi duruyor.

ZMI için topu topu 5 yorum bulunurken Mi Pro için 50'ye yakın yorum buldum ve hepsi de olumlu. Yani sanırım ZMI'yı kullanan pek fazla kişi olmamış.

Kısacası hangi sürüm daha sonra çıktı, daha performanslı; Mi Pro mu yoksa ZMI Ultra Slim mi?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
cantara
byAndroid

Arkadaşlar tekrar merhaba. Sonunda "Xiaomi ZMI Ultra Slim 10000 mAh Type-C" yi aldım. Ürün gerçekten çok portatif ve zarif duruyor. G5 telefonumun da nerede ise %70'i kadar yer kaplıyor. Lakin ürünün orijinalliği konusunda sizden görüş istiyorum.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Lakin ürünün orijinalliğini sitesinden sorguladığımda aşağıdaki hatayı aldım:

Bunun üzerine ürünün kutusunda yazan adresinden ilk sorgulamada;

aşağıdaki uyarıyı alıp translate'den çevirdim:

Aynı ekranda ikinci sorgulamada ise aşağıdaki uyarıyı aldım:

Yani şu anda benim ürünüm orijinal mi değil mi anlamadım. Lakin neden adresinden sorgulanmıyor da, Çince olan adresinden sorgulanıyor?

MI ve ZMI ikisi de Xiaomi markasının modelleri değil mi? Farklı markalar mı? Powerbank'ın kasasının sağ üst köşesinde, Mi Pro'daki gibi ZMI yazmasını beklerken, nokta nokta bir yazı görünce iyice kıllandım.

Ne yani, ben şimdi Xiaomi Mi Pro 10000 mAh USB Type-C Powerbank alsaydım onu sitesinden doğrulayabilir miydim? Bu aldığım ZMI modeli, neden ne idiği belirsiz ve tamamen Çince bir siteden sorgulanıyor?

Bilgilendirirseniz sevinirim üstatlar, ona göre iade edebilirim zira içim rahat etmedi.

Son düzenleme:
Oyla:

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
Arkadaşlar sırf hakkında hiç bir yerde adam akıllı olumlu-olumsuz bir yorum olmadığı ve ne idüğü belirsiz olduğu için aldığım Xiaomi ZMI Ultra Slim 10.000 mAh Powerbank'i iade ettim. Zira bu ürünün bir Xiaomi markası olduğundan bile şüpheliyim. Sanırım Xiaomi'nin orijinal ürünü değil, yan kuruluşu olabilir. Zira ürünün koduyla orijinalliğini bile sitesinden değil, tamamen Çince olan sitesinden kontrol edebiliyorsunuz ki buda bu ürünün direkt orijinal bir MI ürünü olmadığının göstergesi. Olsa olsa yan kuruluş ürünü ki oda en iyi ihtimal ile.

Benden sonra Hepsiburada üzerinden bu ürünü satın alan bir arkadaşın aşağıdaki yorumunu da görünce, orijinallik konusundaki endişemin beyhude olmadığını anladım ve performansından da umduğumu bulamadığım için iade kararım kesinleşti:

Bu bana ders oldu. Bir daha da hakkında çok az yorum bulunan ve çeşitli forum sitelerinde incelemesi vs yapılmayan hiç bir ürünü almamaya özen göstereceğim. ZMI denen bu ürünü almayı düşünen arkadaşlara da dip not olsun.

Son düzenleme:
Oyla:

JohnA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can AKAR
Cihazım
mi note 2
Konular
7
Konuyu geç takip etmiş oldum ama aşağıdaki gibi bir yanıt vermek yanlış olmaz sanırım.
Xiaomi 10000 Mah pro (yani 2. nesil olarak adlandırılan) powerbanklerde 3 alt model bulunmakta.
Bunlardan PLM01ZM kodlu olan modeli usb type c girişli qc 2.0 destekli
PLM02ZM kodlu olansa micro usb girişli ve o da qc 2.0 destekli.
Son olarak PLM03ZM model numaralı olan powerbenk ise yine usb type c girişli ve qc 3.0 destekli. Yani çok daha hızlı şarj edebilir bir powerbank.
Alt bilgi olarak quick charge 2.0 ve 3.0 arasındaki farklara bakacak olursak;

ZMİ konusuna gelince biraz araştırdım ve neredeyse tüm kaynaklarda zmi nin Xiaomi nin alt markası olduğu söylenmiş fakat gerek sitesinin sadece çince olması gerekse xiaomi nin resmi sitesinde alt markalarını saymaması nedeniyle kesin emin olamadım. Fakat kalite konusunda iddialı oldukları da gerçek. Bir dip bilgi xiaomi nin resmi hong kong sitesinde de Zmi ürünleri satılmakta. Büyük ihtimalle de xiaominin powerbanklerini de zmi firması üretmekte.
Hiç değilse 20000 Mah olanı kesinlikle Zmi üretiyor.
Ürün kullanım kitapçığında da bu bilgi mevcut.

Ekli dosyalar

• upload_2017-11-1_12-7-21.png
    upload_2017-11-1_12-7-21.png
    23,9 KB · Görüntüleme: 9
Oyla:
Üst Alt