Yardım Powerbank Önerisi (Xiaomi Mi Pro mu yoksa ZMI Ultra Slim mi?)

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
Arkadaşlar iyi günler. LG G5 telefonum için kaliteli bir Powerbank ararken Xiaomi'nin 2 modeli arasında çok kararsız kaldım ve tercih etmem konusunda iki üründen herhangi birini kullanmış arkadaşlardan yorum almak adına konu açtım. Tercih etmemde yardımcı olursanız sevinirim:

İki üründe de 2 fark var:

Her ne kadar çok fazla kullanacak olmasam da ZMI Ultra Slim modelinde fazladan Micro-B girişi var ve Mi Pro'ya göre boyutları biraz daha küçük. Onun dışında tüm özellikleri aynı gibi duruyor.

ZMI için topu topu 5 yorum bulunurken Mi Pro için 50'ye yakın yorum buldum ve hepsi de olumlu. Yani sanırım ZMI'yı kullanan pek fazla kişi olmamış.

Kısacası hangi sürüm daha sonra çıktı, daha performanslı; Mi Pro mu yoksa ZMI Ultra Slim mi?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam ZMI'nin eski versiyonu kullanmıştım, Mi'nin ise tüm versiyonlarını kullandım. Şu anda kullandığım powerbank ise Mi Pro. Açıkçası hiç bir Xiaomi powerbank beni pişman etmedi. (Bir tek 5000'liğin kapasitesi azdı ama onun da boyutu avantajdı) Ancak Mi Pro gerçekten çok iyi. Benim tavsiyem Mi Pro almanız yönünde olur.

Bu arada her iki powerbank da sitemizin marketinde daha uygun fiyatlı ve kargo ücretsiz. Bir göz atabilirsiniz.
Xiaomi Mi Pro 10000mAh Type-C USB Power Bank

Eğer kararınız M Pro olursa bence mutlaka bu kılfıtan da edinin. Cidden çok çok iyi.
Xaiomi 10000 mah deri kılıf

Oyla:

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ZMI'nin eski versiyonu kullanmıştım, Mi'nin ise tüm versiyonlarını kullandım. Şu anda kullandığım powerbank ise Mi Pro. Açıkçası hiç bir Xiaomi powerbank beni pişman etmedi. (Bir tek 5000'liğin kapasitesi azdı ama onun da boyutu avantajdı) Ancak Mi Pro gerçekten çok iyi. Benim tavsiyem Mi Pro almanız yönünde olur.

Bu arada her iki powerbank da sitemizin marketinde daha uygun fiyatlı ve kargo ücretsiz. Bir göz atabilirsiniz.
Xiaomi Mi Pro 10000mAh Type-C USB Power Bank

Eğer kararınız M Pro olursa bence mutlaka bu kılfıtan da edinin. Cidden çok çok iyi.
Xaiomi 10000 mah deri kılıf

Hocam cevap için teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz kılıf ile Mi Pro çok şahane dururdu ama sırf ZMI daha estetik ve portatif durduğu ve ayrıca üzerinde fazladan Micro-B olduğu için tercih etmek istedim ama ZMI'nın hakkında, Mi Pro kadar yorum göremediğim için sipariş etmekten çekindim.

Acaba hangi model daha yeni? ZMI mı Mi
mi?

Ayrıca telefonu şarj etme konusunda:

G5 telefonumu bu powerbanklardan herhangi biriyle, bir ucu USB diğer ucu Type-C kablo ile şarj etmek yerine, iki ucu da Type-C olan bir kablo ile direkt Powerbank'ın üzerindeki Type-C çıkışından şarj etmem daha hızlı mı olur? Yani sonuçta Powerbank üzerinde USB Type-A ve Type-C şeklinde 2 tane giriş var. Bunlardan biri powerbank'ı şarj ederken diğeri telefonu şarj ediyor olamaz değil mi? İkisini de dilediğim gibi kullanabilirim.

Sonuçta yapısı gereği Type-C portu 3 Amper, USB çıkışı 2.4 Amper değil mi? Yani ben USB to Type-C kablo ile telefonu şarj etmeye kalksam da, gücü Powerbank'ın USB çıkışından aldığım için direkt Type-C çıkışındaki gibi 3 Amper gücü veremeyecek, bu durumda telefon, USB portun 2.4 Amper gücü ile şarj olacak yanlış mıyım? Ama iki ucu da Type-C olan kablo ile Powerbank'ın Type-C çıkışından direkt G5 telefonumun Type-C girişine bağlarsam tam anlamı ile Type-C gücünü kullanmış olacağım.

Powerbank'ın kendisini şarj etme konusunda:

Kutu içerisinden herhangi bir şarj adaptörü çıkmıyor. Peki ben Powerbank'ın kendisini ne ile şarj edeceğim? LG G5 imin kendi şarj adaptörü ile direkt Type-C den etsem olur mu?

Bu konular hakkında da bilgilendirirseniz minnettar kalırım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam maalesef ZMI'nin bu versiyonunu test etmedim. Eski versiyonu kullandım ama bu versiyonu kullanan bir arkadaş yorumlarsa daha iyi olacaktır tahmin ediyorum.

Girişler konusunda ise; USB çıkışı ile powerbank şarj ediyor, Type-C ile şarj oluyor ancak ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ampermetre ile ölçüm yapılması gerekir diye düşünüyorum ki chatin_62 mutlaka ölçmüştür :) Ona bir soralım.

Kutu içerisinden şarj adaptörü çıkmıyor, sadece şarj için kullanacağınız kablo çıkıyor. Bu kablonun USB olan ucunu her hangi bir şarj adaptörüne veya USB girişi olan bir prize bağlayarak powerbank şarj edebilirsiniz.

Oyla:

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
Hocam maalesef ZMI'nin bu versiyonunu test etmedim. Eski versiyonu kullandım ama bu versiyonu kullanan bir arkadaş yorumlarsa daha iyi olacaktır tahmin ediyorum.

Girişler konusunda ise; USB çıkışı ile powerbank şarj ediyor, Type-C ile şarj oluyor ancak ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ampermetre ile ölçüm yapılması gerekir diye düşünüyorum ki chatin_62 mutlaka ölçmüştür :) Ona bir soralım.

Kutu içerisinden şarj adaptörü çıkmıyor, sadece şarj için kullanacağınız kablo çıkıyor. Bu kablonun USB olan ucunu her hangi bir şarj adaptörüne veya USB girişi olan bir prize bağlayarak powerbank şarj edebilirsiniz.

Yani iki ucu da Type-C olan bir kabloyu, Powerbank'ın Type-C çıkışından LG G5'in Type-C çıkışına bağlayarak telefon şarj olmuyor mu? Ben bu şekilde USB den daha hızlı şarj olur diye düşünmüştüm? Telefon İlla ki USB çıkışından mı şarj ediliyor? Yada Powerbank illa ki Type-C ucundan mı şarj oluyor?

Ayrıca eğer test etti ise chatin_62 arkadaşın, ZMI Ultra Slim konusundaki yorumlarını da sabırsızlıkla bekliyorum.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Bende de mi powerbank 2 var 10.000 lik olan. Hatta yukarı da kılıf tam benim cihaza göre ama elim gitmedi almaya. Tavsiye ederim. Gerçi benim cihaz da type c port yok bide quick charge 2.0 ı destekliyor olması lazım. Mi pro modeli daha ozellikliymis. Bana göre de mi pro almanız daha mantıklı yukarı da kılıf tam yakıyor onu da almayı unutmayın

Oyla:

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
Bende de mi powerbank 2 var 10.000 lik olan. Hatta yukarı da kılıf tam benim cihaza göre ama elim gitmedi almaya. Tavsiye ederim. Gerçi benim cihaz da type c port yok bide quick charge 2.0 ı destekliyor olması lazım. Mi pro modeli daha ozellikliymis. Bana göre de mi pro almanız daha mantıklı yukarı da kılıf tam yakıyor onu da almayı unutmayın

Ah birde ZMI Ultra Slim kullanan biri gelip de yorum yapsa hocam, o zaman kararımı vermem hız kazanacak :)

Oyla:

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7

Hocam bir önceki bu mesajıma cevap verebilirseniz minnettar kalırım:

Yani iki ucu da Type-C olan bir kabloyu, Powerbank'ın Type-C çıkışından LG G5'in Type-C çıkışına bağlayarak telefon şarj olmuyor mu? Ben bu şekilde, USB'de olduğundan daha hızlı şarj olur diye düşünmüştüm? Telefon İlla ki Powerbank'ın USB çıkışından mı şarj edilecek yani? Yada Powerbank illa ki Type-C ucundan mı şarj oluyor?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam bir önceki bu mesajıma cevap verebilirseniz minnettar kalırım:

Yani iki ucu da Type-C olan bir kabloyu, Powerbank'ın Type-C çıkışından LG G5'in Type-C çıkışına bağlayarak telefon şarj olmuyor mu? Ben bu şekilde, USB'de olduğundan daha hızlı şarj olur diye düşünmüştüm? Telefon İlla ki Powerbank'ın USB çıkışından mı şarj edilecek yani? Yada Powerbank illa ki Type-C ucundan mı şarj oluyor?

Hocam hiç denemedim. Ama Powerbank üzerindeki type c girişi powrbank'ı şarj etmek için kullanılıyor.Belki denemiş olan bir başka arkadaş vardır...

Oyla:

radyoaktif

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
G5
Konular
7
Hem daha yeni olduğu hemde daha portatif olduğu için için hafta içi Xiaomi ZMI Ultra Slim sipariş edeceğim arkadaşlar, kararımı bu yönde verdim gibi. Umarım Mi Pro'yu aratmaz.

Oyla:
Üst Alt