Yardım Pocophone F1 sorunları Hk.

sylozi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
OZAN
Cihazım
POCOPHONE F1
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 10.3.5.0
Telefon Modeli
Pocophone F1
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Sevgili arkadaşalar,

Pocophone F1 kullanıcısıyım öncesinden iPhone kullanıyordum android bilgili siz düşünün. Telefonumda ki bir kaç sıkıntı konusunda sizlerin yardımına ihtiyacım var.
Supercell'in brawl stars oyununda hareket etmede sürekli dokunmatik ten kaynaklı olduğunu düşündüğüm takılmalar meydana geliyor. Bir diğer sorunumda kimi ararsam arayım hoparlörden geliyor ses ve kapanmıyor.

Tecrübeleriniz ne der acaba donanımsal mı yazılımsal mı?

MIUI 10.3.5.0 sürüm.

Şimdiden teşekkür ederim.

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
F1 kullananların çoğu bu sorundan muzdarip ve güncellemelerle geçmiyor. Yani kronik bir sorun.
Lütfen Yanlış bilgilendirme yapmayalım hocam. Ben dahil çoğu kullanıcı bu sorunu ya hiç yaşamadı ya da güncellemeler veya farklı ROM kurulması ile sorunlarını çözüme kavuşturdu.

sylozi hocam geçmiş olsun . Aşağıdaki yöntemleri denemenizi tavsiye ederim.

1) Dokunmatik Sorunu :
Geçmiş olsun hocam :(

Cihaz ilk çıktığı dönemlerde Kullanıcılar tarafından daha sık dile getirilen , Lakin gelen güncellemeler ile çoğu kullanıcı açısından çözüme ulaşan bu sorunun kaynağının çoğunlukla yazılımsal olduğu görülmektedir.

Lakin sorunun yazılımsal olarak kesin çözümü henüz bulunamamıştır. Güncellemeler ve Farklı ROM kullanma ile sorunlarını çözen kullanıcılar mevcut.

Öncelikle , Yapmadığınız güncellemeler var ise yaptıktan sonra Yedek alarak cihazınızı Fabrika ayarlarına döndürmeyi veya Hard Reset işlemi uygulamayı deneyin.

İkinci bir seçenek olarak Farklı ROM (EU Beta/Stabil , MiRoom vs.) lar kurmayı deneyebilirsiniz.

Fakat sorun çok rahatsız edici boyutlarda olmadığı sürece Ekran değişimi yoluna gitmenizi önermem.
Orjinal ekran ile değişim yapılmadığında çeşitli memnuniyetsizlikler oluşabiliyor.
2) Aramalarda Hoparlör İle Cevaplama Sorunu:
Uygulamalar >> Güvenlik >> Oyun Hız Artırıcı >> Eller serbest arama yanıtlama kapatın.
Sorun çözülmez ise Game Turbo 'yu tamamen kapatmayı deneyin.

Game Turbo 'yu kapattıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini tespit edin.
Eğer sorun çözülmedi ise , Cihazınız güncel sürümde değil ise güncelledikten sonra yedek alarak cihazınızı Fabrika Ayarlarına Döndermeyi veya Hard Reset İşlemi uygulamayı deneyiniz.

Eğer sorun yine çözülmez ise Game Turbo 'yu cihazınızdan kaldırmayı deneyin. :)

Oyla:

ZGRCN

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Mi 8 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
21
Lütfen Yanlış bilgilendirme yapmayalım hocam. Ben dahil çoğu kullanıcı bu sorunu ya hiç yaşamadı ya da güncellemeler veya farklı ROM kurulması ile sorunlarını çözüme kavuşturdu.

sylozi hocam geçmiş olsun . Aşağıdaki yöntemleri denemenizi tavsiye ederim.

1) Dokunmatik Sorunu :
Cihaz ilk çıktığı dönemlerde Kullanıcılar tarafından daha sık dile getirilen , Lakin gelen güncellemeler ile çoğu kullanıcı açısından çözüme ulaşan bu sorunun kaynağının çoğunlukla yazılımsal olduğu görülmektedir.

Lakin sorunun yazılımsal olarak kesin çözümü henüz bulunamamıştır. Güncellemeler ve Farklı ROM kullanma ile sorunlarını çözen kullanıcılar mevcut.

Öncelikle , Yapmadığınız güncellemeler var ise yaptıktan sonra Yedek alarak cihazınızı Fabrika ayarlarına döndürmeyi veya Hard Reset işlemi uygulamayı deneyin.

İkinci bir seçenek olarak Farklı ROM lar (EU Beta/Stabil , MiRoom vs.) kurmayı deneyebilirsiniz.

Fakat sorun çok rahatsız edici boyutlarda olmadığı sürece Ekran değişimi yoluna gitmenizi önermem.
Orjinal ekran ile değişim yapılmadığında çeşitli memnuniyetsizlikler oluşabiliyor.

2) Aramalarda Hoparlör İle Cevaplama Sorunu:
Yanlış bilgilendirme yapmadım. Telefonda kullanıcıdan kaynaklı oluşmayan bir sorun var ve bu sorunun sizde veya başkalarında olmaması durumu değiştirmez, ki çoğu kullanıcı bu sorunu yaşıyor konu sahibine sadece tavsiyede bulundum.
Ayrıca bir markanın sorunlu bir ürünü hala satmaya devam etmesi ve sorun için daha etkili çözümler üretmemesi üzücü bir durum sonuçta herkes telefon aldıktan sonra Romlar ile uğraşacak değil ya.

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Yanlış bilgilendirme yapmadım. Telefonda kullanıcıdan kaynaklı oluşmayan bir sorun var ve bu sorunun sizde veya başkalarında olmaması durumu değiştirmez, ki çoğu kullanıcı bu sorunu yaşıyor konu sahibine sadece tavsiyede bulundum.
Ayrıca bir markanın sorunlu bir ürünü hala satmaya devam etmesi ve sorun için daha etkili çözümler üretmemesi üzücü bir durum sonuçta herkes telefon aldıktan sonra Romlar ile uğraşacak değil ya.
Yanlış bilgilendirmeden kastım şudur :
Şuan 'Çoğu' kullanıcı bu sorunu yaşamıyor .

Bir cihazda yaşanan soruna kronik diyebilmek için Yüzdesel olarak yüksek oranda kullanıcının bu sorunu yaşıyor ve de bu sorunu çözemiyor olması gerekir.

Sorun yaşayan cihazlar elbette mevcut. Sorunu gerek Güncelleme , gerek Farklı ROM kurulumları, gerek ise Ekran değişimleri ile çözen kullanıcılar mevcut.
Fakat sorunu çözemeyen kullanıcılarda mevcut.

Markanın elbet sıfır sorun politikası gütmesi gerekir. Olması gereken budur . Bu konuda size sonuna dek katılıyorum.
Lakin şuan neredeyse tüm cep telefonu markalarının cihazlarında Kronik/Kronik olmayan , Kullanımı Engelleyen/Engellemeyen , Büyük/Küçük sorunlar mevcut.
Maalesef piyasada sorunsuz cihaz bulmak çok zor :(

Oyla:

sylozi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
OZAN
Cihazım
POCOPHONE F1
Konular
6
Dokunmatik olayı can sıkıcı hal almaya başladı. Yedek bir telefon bulur bulmaz servise götüreceğim. Hoparlör sorunu hiç birşey yapmadan düzeldi. Ama bu süreçte telefondan çok soğudum. Sorunsuz bir pocophone kullanıcısı olmayı tercih ederdim. Nasip.

Oyla:

bayramavci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram
Cihazım
Pocophone F1
Konular
32