Yardım Poco X7 proda verimlilik çekirdekleri varmı?

GalagodoşRemzi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
SunuyErme
Cihazım
Nokia 3310
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta v9.6.0.0
Telefon Modeli
J5
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar bazı forumlarda verimlilik çekirdekleri yok diyorlar bu telefon için. Bazıları genelde markayı çamura atan şahıslar. İşte performansı iyi gitmiyor, verimli değil işlemcisi diyorlar, bunu bana güzelce açıklarmısınız? Kanıt sunacak şeklinde. Bazıları var diyor, bazıları yok anlamadım.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Poco X7 Pro'nun işlemcisi Dimensity 8400 Ultra. 1 adet maks performans (3.25 Ghz), 3 adet performans (3.0 Ghz) ve 4 adet verimlilik (2.1 Ghz) çekirdeği var.

Ancak performans bu sayılarla ölçülmez. D8400 işlemcisi orta-üst segment işlemcisi MTK'nin. En üst segment işlemcisi değil (9xxx serisi var). Genshin'i falan full ayarlarda açmaz ama diğer birçok oyunu çok rahat oynatır.

Tabi bunun yanında yazılım kararlılığı önemli. Xiaomilerde bazı zamanlar yazılımsal sorunlar olabiliyor (Game Turbo kaynaklı vs.) ama işlemci gücünü aşırı düşürecek şekilde olmaz.

Verimlilik çekirdeklerinin varlığı da pil performansına tek başına olumlu katkı sağlamaz. Yine yazılımsal olarak pil kullanım performansı değişiklik gösterir.

Oyla:

GalagodoşRemzi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
SunuyErme
Cihazım
Nokia 3310
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Poco X7 Pro'nun işlemcisi Dimensity 8400 Ultra. 1 adet maks performans (3.25 Ghz), 3 adet performans (3.0 Ghz) ve 4 adet verimlilik (2.1 Ghz) çekirdeği var.

Ancak performans bu sayılarla ölçülmez. D8400 işlemcisi orta-üst segment işlemcisi MTK'nin. En üst segment işlemcisi değil (9xxx serisi var). Genshin'i falan full ayarlarda açmaz ama diğer birçok oyunu çok rahat oynatır.

Tabi bunun yanında yazılım kararlılığı önemli. Xiaomilerde bazı zamanlar yazılımsal sorunlar olabiliyor (Game Turbo kaynaklı vs.) ama işlemci gücünü aşırı düşürecek şekilde olmaz.

Verimlilik çekirdeklerinin varlığı da pil performansına tek başına olumlu katkı sağlamaz. Yine yazılımsal olarak pil kullanım performansı değişiklik gösterir.
Anladığım kadarıyla verimlilik çekirdekleri var bu cihazda demi. 4x 2.1 GHz ARM Cortex-A725 bunlar verimlilik oluyor. Teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt