Yardım POCO X7 Pro Verimlilik çekirdeklerinin olmaması

cenkerbuldag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cenker
Cihazım
POCO X7 Pro
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 2.0.8.0
Telefon Modeli
Poco X7 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar ben bu cihazı aldım ama sonradan farkettim ki cihazda verimlilik çekirdeği yok. 8 tane çekirdeği var ve hepsi ARM Cortex-A725. Birkaç tanesi underclock edilerek 2.1 GHz'ye düşürülmüş ama bu verimlilik çekirdeği olduğu anlamına gelmiyor. Bu çekirdekler ne kadar underclock edilirse edilsin çok büyükler ve çok fazla güç tüketiyorlar. Cihazın ömrü açısından çok büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
12
Arkadaşlar ben bu cihazı aldım ama sonradan farkettim ki cihazda verimlilik çekirdeği yok. 8 tane çekirdeği var ve hepsi ARM Cortex-A725. Birkaç tanesi underclock edilerek 2.1 GHz'ye düşürülmüş ama bu verimlilik çekirdeği olduğu anlamına gelmiyor. Bu çekirdekler ne kadar underclock edilirse edilsin çok büyükler ve çok fazla güç tüketiyorlar. Cihazın ömrü açısından çok büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
cihaz ömrü değil de pilin çabuk bitmesi gibi durumlar olabilir ama cihaz zaten 6000mah gibi devasa batarya kapasitesine sahip sorun olacağını sanmıyorum

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Mimari elbette güç tüketimine etki ediyor ancak underclock zaten güç tüketimini düşüren bir şey olduğu için doğrudan verimlilik moduna girmiş oluyor cihaz. Yani ayrı mimari çekirdek yok ama verimlilik için çekirdek var işlemcide. Ayrıca yeni mimariler gittikçe daha iyi pil verimliliği sunuyor daha iyi performans sunarken. Bu nedenle aynı mimaride hız düşürümü yapılmasının zararı yok verimlilik açısından. Ki o 4 çekirdek maksimum 2.1 ghz, her zaman 2.1 ghz güçte çalışmıyor.

Son düzenleme:
Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Yüksek frekans olayına fazla takılmayın yeni nesil işlemcilerin hepsinde durum aynı.
SD 8 Elite daha beter ona bakarsanız
3.53 GHz yardımcı işlemcisi var.

Yüksek frekansa rağmen gayet verimli çalışıyor hepsi.

Poco X7 Pro pil tüketimi konusunda gayet iyi durumda üstüne 6.000 pil de olunca çok iyi sonuçlar veriyor.

Oyla:

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
1x3.25 GHz Cortex-A725
3x3.0 GHz Cortex-A725
4x2.1 GHz Cortex-A725

Performanslı çekirdeğin underclock yapılması verimlilik çekirdeği ile aynı işi görüyordur bence :)

Oyla:

01halil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
16
Ben 2 aydır tecrübe ediyorum işlemci güçlü 1.5m gibi antutu alan orta segment için performansli bir cihaz ve batarya kullanımı gayet iyi olduğu kanaatindeyim ben sürekli wifi yada mobil veri açık, otomatik parlaklıkta 10 saat ekran süresi alıyorum bence tatmin edici şu anda örnek veriyorum misal mi 14t pro, Xiaomi 15 gibi cihazlar 7-8 saat süreler verdiği paylaşılıyor bu durumda tüketimin çok olmadığı ve 6000 batarya hakkını verdiğini söyleyebiliriz tabi farklı markalarda daha iyi sonuçlar olabilir

Oyla:
Üst Alt