Soru POCO X7 Pro için Custom ROM

VHOLDY

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note11PRO
Meslek
Developer
Konular
58

xqeqeret12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şevket
Cihazım
Poco x3 Nfc
Konular
8
Peki X7 Pro ile TWRP üzerinden veya OrangeFox üzerinden root atılamaz mı?
knkm ben poco x6 pro kullanıyorum kernel dağıtmadığı için custom rom olayları çok zor. root için de kernelsu felan yükleyebilirsin root atmak için biraz araştırman lazım atılır ama atmana değmez bence çok fazla modül flashlayıp araştırma yapman gerekiyor. Onun dışında x6 proya kullanıcılar tarafından custom kernel yapıldı telegram gruplarında her hafta güncellenen aosp ve hyper os modları var daha dün bir dev kendi kernel geliştirdiği için custom romların önü açıldı iyice he önceden de vardı x7 proda da olur ama mesela ekran gelir gider oyunlarda gpu yarım verimli olur arada uygulamalarda sorun restartlar deep sleepe girmeme gibi sorunlar yaşarsın. AOSP romları telegram gruplarına bakarak öğrenebilirsin oralarda root rehberleri de olur şu an x6 proya custom kernel çıktığı için bu bahsettiğim çoğu sorunu çözdüler. Belki ileride x7 pro eskidiğinde kullanıcılar custom kernel yaparsa sıkıntısız aosp kurabilirsin şu an da kurulabilir muhtemelen ama rahatlatmaktan çok daraltır cihazı. SD ve mediatek olayına gelince illa sd almaya gerek yok redmi note 11 pro 12 pro gibi cihazlarda canavar gibi rom desteği var sorun kernelden dolayı. He bide mediatekler kolay brick olabiliyor o yüzden bulaşmaman tavsiye ediliyor. Ben aosp kullanma taraftarıyım custom kerneli bekliyordum ve flashlayacağım çünkü hyper os hiç bir zaman adam olmadı olamayacakta. Launcher bile değiştiremiyoruz...

Üst Alt