Yardım Poco X7 Pro Aldım Ama Çok Pişmanım

Serkanbasar788

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
serkan
Cihazım
pocox7 pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
2.0.203.0
Telefon Modeli
poco x7 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Poco x7 pro aldım çok çok pişmanım nedenine gelince işim gereği telefonu sık sık kullanırım oyun oynarım sık sık Futbol hastasıyım ve telefonumda hep futbolla alakalı bir oyun vardır geçen gün dedim bir football manager 2023 son sürüm yükleyim dedim aaaaa oda ne telefonumla uyumlu değilmiş yüklemiyor ulan dedim sanki 10 yıl önce çıkan oyun daha 1 yıllık oyun allah allah dedim ve eşimin son sürüm samsung en son çıkan model şakkk diye yüklendi eeee bu yüklediğim telefon poco x7 den daha güncel bir cihaz nasıl oluyor bu iş ?? satıp samsung almayı düşünüyorum ama bu neden böyle oluyor merakta etmiyor değilim cihaz dediğin cihazın keyfine göre değil parayı verenin keyfine göre hareket eder bu şuna benziyor arabayı para verip sen alıyorsun ama insiyatif komşuda beyinle mantıkla örtüşen bir durummu tabikide hayır buda buna benziyor :)

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
xiaomi ye bir mail atalım uygulama yüklenince şaak diye ses çıkaran bildirim yapsın :)
Xiaomi ne yapsa yaranamıyor ki 😂
Aslında burada ana sorun uygulama geliştirileri. Bu desteğin kesilme işi 2019'dan beri bilinen bir şey. Yeni sürüme yönlendirmek için uygulama sahibi firma bilinçli şekilde 64 desteğine geçiş yapmıyor.

Olay tamamen maddiyat ile alakalı cihazı zarara satıp yeni cihaz alacak bütçeniz varsa 2023 cihazı alırsınız.

Emulatör seçeneği de mevcut ancak çok uğraştırıcı geliyor bana nedense.

Oyla:

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Meslek
Memur
Konular
14
Ben de Poco X7 Pro makinemi hanıma verdim pişmanım.
Kasap kedisi gibi bakıp duruyorum eski sarı kıza :)

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
bence cihazla alakalı aynı boyutlu ve android 15 sürümü kullanan samsung telefona yüklenen poxo x7 ye yüklenmiyor :) yazdığım ilk yorumu okuyup cevap verin sallamasyon yapmayın :)
Sallamasyon? :D

Samsung'un dandik modeline tabii yüklenir. Yukarıda kafeinsiz hocam da yazmış 32 bittir o cihaz. Madem paranız yok, yüklemeyi de beceremiyorsunuz alın bir tane 32 bir eski cihaz öyle oynayın crackli oyunlarınızı. Adam gibi cihazda oynayacağım derseniz de paşa paşa parasını verip alacaksınız o oyunu, yok artık öyle cahile bile beleş. Kafası çalışan, az biraz anlayan yine kullanabiliyor bu apkları ama birazcık kafanın çalışması, sallamasyon yorumları bile dikkatlice inceleyecek, yarı yarıya telefon satmayacak kadar zeka kırıntısı lazım. inlove~~

Oyla:

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
12
Poco x7 pro aldım çok çok pişmanım nedenine gelince işim gereği telefonu sık sık kullanırım oyun oynarım sık sık Futbol hastasıyım ve telefonumda hep futbolla alakalı bir oyun vardır geçen gün dedim bir football manager 2023 son sürüm yükleyim dedim aaaaa oda ne telefonumla uyumlu değilmiş yüklemiyor ulan dedim sanki 10 yıl önce çıkan oyun daha 1 yıllık oyun allah allah dedim ve eşimin son sürüm samsung en son çıkan model şakkk diye yüklendi eeee bu yüklediğim telefon poco x7 den daha güncel bir cihaz nasıl oluyor bu iş ?? satıp samsung almayı düşünüyorum ama bu neden böyle oluyor merakta etmiyor değilim cihaz dediğin cihazın keyfine göre değil parayı verenin keyfine göre hareket eder bu şuna benziyor arabayı para verip sen alıyorsun ama insiyatif komşuda beyinle mantıkla örtüşen bir durummu tabikide hayır buda buna benziyor :)
Hocam sorunun nedeni bazı oyunlar mediatek'e destek vermiyor örnek GTA SA netflix sürümü mediatek Xiaomiyi satıp snapdragon Xiaomi aldım sorunum çözüldü boşuna çöpdiatek den uzak durun diye bas bas bağırmıyoruz forumda, geliştiriciler destek vermek istemiyor mediatek işlemcili cihazlara.

Oyla:

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3
Hocam sorunun nedeni bazı oyunlar mediatek'e destek vermiyor örnek GTA SA netflix sürümü mediatek Xiaomiyi satıp snapdragon Xiaomi aldım sorunum çözüldü boşuna çöpdiatek den uzak durun diye bas bas bağırmıyoruz forumda, geliştiriciler destek vermek istemiyor mediatek işlemcili cihazlara.
Şu çöp lafına illet oluyorum. Mediatek alanlar neden aldığını biliyor. Xiaomi alanlar neden aldığını biliyor. Şahin alıp Lamborghini şöyle güzel böyle hızlı demek sadece geyik.

Önce önceliğinizi belirleyip, sonra cebinize göre cihaz alabilirsiniz.

10 yıl iPhone kullanan biri olarak onda batarya sorunları var. Her güncellemede birileri isyan eder. Bir önceki sürüme bile düşemezsiniz.

Vel hasıl bütçenize göre cihazla mutlu olmak,
Yada mutlu olcağınız cihaz almak daha mantıklı.

NX769J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Sefadumann

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sefa
Cihazım
Poco X6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
13
hocam öyle bir konu açmışsınız ki gören de telefon elinizde alev aldı sanır foruma dün kayıt olmuşsunuz 10 dk sonra konuyu açmışsınız telefonu zaten satıp samsung almışsınız hemde aldıgınız fiyatın yarı fiyatına satmışsınız neyse mesajım burada dursun yine böyle aldıktan hemen sonra yarı fiyata telefon satacak olursanız alayım hiç ugraşmayın
bende alabilirim hem de yarı fiyatına 😁 şaka bir yana katılıyorum hocam size konu sahibi hocam öyle bir yazmış ki bende telefon yandı çöktü falan sandım

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Sen de ne söylediğini bilmiyorsun ki ?
İşlemci markasının bir önemi yok asıl mesele mimari.
Bahsettiğin GTA SA Netflix sürümü de X7 Pro'da sorunsuz çalışıyor.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
konu şu şekilde oluyor çöptek falan değil insanların işine göre telefon var işlemci var misal ben custom rom yapacagım gerekli editleri yaptım 2 farklı xiaomi modeline rom yapacagım biri sd digeri mtk işlemcili cihaz işlemci güçleri de aynı birine romu derledim 3-5 sorun çıktı onları da hallettim ve romu yayınladım bu telefon sd işlemciliydi neyse diger telefona da romu derledim işlemcisi mtk aynı editler onda da mevcut herşey aynı derledikten sonra çıkan sorun sayısı 25-30 ee ben bu mtk cihaza daha fazla emek vermem lazım kaynak kodlarında eksiklik var geliştiriciye destek olmuyor firma sen olsan 1 rom yaptın 1-2 gün ugraştın stabil birşey çıktı ortaya tamam dedin mtk cihaza 10 gün ugraştın anca stabil oldu kim bedavadan 10 gün ugraşmak ister ki ? hobi olarak 1-2 gün birşeylerle ugraşılılır bedava 10 gün çalışmak mantıklı değil geliştiriciler de ister istemez sd işlemciye yöneliyor telefonu sadece telefon oyun sosyalmedya için kullananlara mtk daha iyi işlemciyi üreticiler de daha ucuza alıyor herkesin işine geliyor ama biz gibi meraklı kişiler biraz uzak duruyoruz "mtk amd ekran kartı" "nvidia sd ekran kartı " özeti bu şekilde

Oyla:

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
12
Sen de ne söylediğini bilmiyorsun ki ?
İşlemci markasının bir önemi yok asıl mesele mimari.
Bahsettiğin GTA SA Netflix sürümü de X7 Pro'da sorunsuz çalışıyor.
12T cihazımda çalışmıyordu onu geçtim cihaz brick oldu twrp yüklü olmasına rağmen twrp ye geçmedi cihaz fastboot moda geçmedi şarjını sıfırladım tekrar denedim olmadı denemediğim yazılım kalmadı en sonunda öğrendim ki mediatek cihazlarda brick durumunda bu olabiliyormuş parayla yetkili hesap alıp o şekilde kurtardım ama snapdragon olsa test pointle bile kurtarabilirsin demek istediğim mediatek herkese uygun bir işlemci değil Tofaş Lamborghini kıyaslamasında yapmayın mediatek işlemciler de aynı paralara satılıyor tercih meselesi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

A
konu şu şekilde oluyor çöptek falan değil insanların işine göre telefon var işlemci var misal ben custom rom yapacagım gerekli editleri yaptım 2 farklı xiaomi modeline rom yapacagım biri sd digeri mtk işlemcili cihaz işlemci güçleri de aynı birine romu derledim 3-5 sorun çıktı onları da hallettim ve romu yayınladım bu telefon sd işlemciliydi neyse diger telefona da romu derledim işlemcisi mtk aynı editler onda da mevcut herşey aynı derledikten sonra çıkan sorun sayısı 25-30 ee ben bu mtk cihaza daha fazla emek vermem lazım kaynak kodlarında eksiklik var geliştiriciye destek olmuyor firma sen olsan 1 rom yaptın 1-2 gün ugraştın stabil birşey çıktı ortaya tamam dedin mtk cihaza 10 gün ugraştın anca stabil oldu kim bedavadan 10 gün ugraşmak ister ki ? hobi olarak 1-2 gün birşeylerle ugraşılılır bedava 10 gün çalışmak mantıklı değil geliştiriciler de ister istemez sd işlemciye yöneliyor telefonu sadece telefon oyun sosyalmedya için kullananlara mtk daha iyi işlemciyi üreticiler de daha ucuza alıyor herkesin işine geliyor ama biz gibi meraklı kişiler biraz uzak duruyoruz "mtk amd ekran kartı" "nvidia sd ekran kartı " özeti bu şekilde
Aynen öyle hocam meraklısını custom rom root gibi şeyler uğraşanlara Mediatek gelmiyor ama eşe dosta günlük kullanan insana birebir uygun fiyatlı cihazı çok fazla ben demiyorum kullanılmaz demek istediğim bu foruma girenler genelde rom root meraklısı olduğu için alırken ona göre dikkat edin diyorum yoksa mediatek ilede gayet güzel oyun oynanıyor ama destek sınırlı işte

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
12T cihazımda çalışmıyordu onu geçtim cihaz brick oldu twrp yüklü olmasına rağmen twrp ye geçmedi cihaz fastboot moda geçmedi şarjını sıfırladım tekrar denedim olmadı denemediğim yazılım kalmadı en sonunda öğrendim ki mediatek cihazlarda brick durumunda bu olabiliyormuş parayla yetkili hesap alıp o şekilde kurtardım ama snapdragon olsa test pointle bile kurtarabilirsin demek istediğim mediatek herkese uygun bir işlemci değil Tofaş Lamborghini kıyaslamasında yapmayın mediatek işlemciler de aynı paralara satılıyor tercih meselesi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

A

Aynen öyle hocam meraklısını custom rom root gibi şeyler uğraşanlara Mediatek gelmiyor ama eşe dosta günlük kullanan insana birebir uygun fiyatlı cihazı çok fazla ben demiyorum kullanılmaz demek istediğim bu foruma girenler genelde rom root meraklısı olduğu için alırken ona göre dikkat edin diyorum yoksa mediatek ilede gayet güzel oyun oynanıyor ama destek sınırlı işte
Bahsettiğiniz cihaz 3 sene öncenin modeli. Burada X7 Pro'dan bahsediyoruz.
Ayrıca MTK için root da sorunsuz aktif şekilde rootlu kullanıyorum konuda bahsi geçen X7 Pro'yu.

MTK işlemcinin tek handikap noktası custom recovery ile işlerin zor olması harici olarak herhangi bir eksik söz konusu değil. İşini bilene custom recovery de gerekli değil zaten.

Ayrıca MTK desteği olmadığını iddia ettiğiniz uygulamalar neler gerçekten merak ettim. Üstte GTA SA Netflix dediniz indirip açtım başka varsa görmek isterim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:
Üst Alt