- Adım
 - Hakan

- Cihazım
 - Poco F4 pro

- Konular
 - 26

- Konu Sahibi Konu Sahibi

Eski telefonumu sattım şuan telefonum yok. Redmi Note 10 Pro temiz bulamadım, batarya başta olmak üzere kazıklanma korkum nedeniyle ikinci el telefon almak da istemiyorum açıkçası. Oynadığım birkaç oyun var 60 fps vermesi yeterli. Hala listemde ama. Yada tuşlu telefon bulup bir ay sonra f7 alacağım.Yeni telefon almanızda ki amaç sadece aosp rom kurmak, Leica Kamera kullanmak mı ? Benim size nacizane tavsiyem Redmi Note 10 Pro & Pro Max olur. Sadece Aosp rom ve Leica kamera isterseniz eğer bir bakın derim. Yurt içi veya Yurt dışı fark etmeksizin 4K - 5K - 6K fiyatları var ve imei işlemlerini filan kendiniz yapabiliyorsunuz. 20'nin üzerinde Aosp rom ve Leica kamera çeşidi bulabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir problem yaşamanız durumunda forumda tavsiye ettiğim cihazın çok fazla kullanıcısı olduğu için kolaylıkla çözüm üretilebilir.
Mtk tercih etmeme sebebim sadece root olayı değil. Arada pokemon go açıyorum koşu günlerimde bana eşlik ediyordu.
bu oyun mediatek işlemciler ile iyi performans gösteremiyor fps sürekli dalgalanıyor dimensty 8350'de bile. mi9 vardı arkadaşımın onda bile sabit 60 fps stabil ve çok akıcı deneyim sunuyorken tepe model dimensty işlemcilerde bile dalgalı fps sunuyor. Pvp başta olmak üzere savaşa girdiğinde anlık drobu iliklerine kadar hissediyorsun bu tabi firmadan kaynaklı ama düzenlemeyi düşünmüyorlar.Hani oyunu ülkede oynayan üç beş kişiden biri olduğumdan örnek gösteremiyorum.
Dolasıyıyla bana en azından SD 855 veya dengi sd işlemcili aosp desteği olan (çünkü miui'den nefret ediyorum o neden aosp) en az 8 gb ram cihaz lazım. Bataryası sağlam hurdalık olmamışlarda olur.
Benim gözüme kestirdiğim nothing 1 idi ama sıfırı gereksiz derecede pahalı. YD F7 ile arasında üç bin oynuyor, bir ay bekle F7 al artık mantıklı gelmeye başladı kısacası. Tabi Xiami'lerde boot kilidi açılıyor mu aosp kurulur mu bu da ayrı mesele.
Eskiden ne güzeldi...
 Soru
“Pokémon GO’da neden Snapdragon işlemcili telefonlar daha stabil çalışıyor? MediaTek işlemcili bir cihaz aldığımda, amiral gemisi olsa bile özellikle PvP ve raid baskınlarında FPS dropları yaşıyorum.”
 Açıklama
Bu fark, birkaç teknik ve yazılımsal nedenden kaynaklanıyor:
 1. Oyun motoru ve optimizasyon farkı
Pokémon GO, Unity Engine üzerinde geliştiriliyor.Unity ve birçok popüler oyun motoru Snapdragon (Qualcomm) platformlarına göre optimize edilmiştir.
- Qualcomm, geliştiricilere Adreno SDK, Game SDK ve Vulkan profilleri sunar.
 - Bu yüzden oyunlar genellikle Snapdragon cihazlarda test edilir ve optimizasyon önceliği bu taraftadır.
 MediaTek’te aynı seviye destek ve araç yoktur, bu da optimizasyonun eksik kalmasına neden olur. 
 2. GPU farkı: Adreno vs Mali/Immortalis
- Snapdragon çiplerde Adreno GPU,
 - MediaTek çiplerde Mali veya Immortalis GPU bulunur.

- Daha iyi shader derleme,
 - Daha kararlı sürücü,
 - Daha düzgün “frame pacing” (kare zamanlaması) sağlar.

3. Sürücü ve termal farkı
- Snapdragon GPU sürücüleri Google Play üzerinden güncellenebilir (Project Mainline).
 - MediaTek sürücüleri genellikle sistem güncellemesine gömülüdür ve daha geç optimize edilir.
 - Snapdragon işlemciler ısınmayı kademeli yönetir; MediaTek işlemciler ise ani throttling yapar.
 Bu da raid veya PvP sırasında ani FPS düşüşlerine neden olur. 
 4. GPS ve sensör yükü farkı
Pokémon GO, GPS, kamera ve sensörleri yoğun kullanır.- Snapdragon’da ayrı DSP (Digital Signal Processor) ve Sensor Hub birimleri vardır.
 - MediaTek’te bu işlemler genellikle CPU’ya yüklenir.
 CPU daha fazla ısınır, FPS istikrarsız hale gelir. 
 5. ROM ve topluluk desteği
Snapdragon cihazlar genelde geliştiriciler tarafından daha fazla desteklenir.- Kernel kaynak kodu açık, özel ROM ve sürücü sayısı fazla.
 - Bu da oyunlar için “tuned” (özel ayarlanmış) sürücülerin oluşmasını sağlar.
MediaTek çiplerde kaynak kodlar çoğu zaman kapalıdır, dolayısıyla optimize etmek zordur. 
 Kısa Özet
| Özellik | Snapdragon | MediaTek | 
|---|---|---|
| Oyun motoru uyumu | ||
| GPU stabilitesi | ||
| Sürücü güncellemesi | ||
| Termal yönetim | ||
| GPS/sensör yükü | 
 Sonuç
Snapdragon işlemcili cihazlar, Pokémon GO gibi Unity tabanlı oyunlardadaha kararlı FPS, daha az drop ve daha tutarlı performans sunar.
MediaTek’te ise oyun içi ısınma, sensör yükü ve sürücü optimizasyon eksikliği FPS dalgalanmalarına yol açar.

Son düzenleme: