Tavsiye Poco x6'yı Tavsiye Edermisiniz ?

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
26
Yeni telefon almanızda ki amaç sadece aosp rom kurmak, Leica Kamera kullanmak mı ? Benim size nacizane tavsiyem Redmi Note 10 Pro & Pro Max olur. Sadece Aosp rom ve Leica kamera isterseniz eğer bir bakın derim. Yurt içi veya Yurt dışı fark etmeksizin 4K - 5K - 6K fiyatları var ve imei işlemlerini filan kendiniz yapabiliyorsunuz. 20'nin üzerinde Aosp rom ve Leica kamera çeşidi bulabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir problem yaşamanız durumunda forumda tavsiye ettiğim cihazın çok fazla kullanıcısı olduğu için kolaylıkla çözüm üretilebilir.
Eski telefonumu sattım şuan telefonum yok. Redmi Note 10 Pro temiz bulamadım, batarya başta olmak üzere kazıklanma korkum nedeniyle ikinci el telefon almak da istemiyorum açıkçası. Oynadığım birkaç oyun var 60 fps vermesi yeterli. Hala listemde ama. Yada tuşlu telefon bulup bir ay sonra f7 alacağım.

Mtk tercih etmeme sebebim sadece root olayı değil. Arada pokemon go açıyorum koşu günlerimde bana eşlik ediyordu.
bu oyun mediatek işlemciler ile iyi performans gösteremiyor fps sürekli dalgalanıyor dimensty 8350'de bile. mi9 vardı arkadaşımın onda bile sabit 60 fps stabil ve çok akıcı deneyim sunuyorken tepe model dimensty işlemcilerde bile dalgalı fps sunuyor. Pvp başta olmak üzere savaşa girdiğinde anlık drobu iliklerine kadar hissediyorsun bu tabi firmadan kaynaklı ama düzenlemeyi düşünmüyorlar.Hani oyunu ülkede oynayan üç beş kişiden biri olduğumdan örnek gösteremiyorum.

Dolasıyıyla bana en azından SD 855 veya dengi sd işlemcili aosp desteği olan (çünkü miui'den nefret ediyorum o neden aosp) en az 8 gb ram cihaz lazım. Bataryası sağlam hurdalık olmamışlarda olur.

Benim gözüme kestirdiğim nothing 1 idi ama sıfırı gereksiz derecede pahalı. YD F7 ile arasında üç bin oynuyor, bir ay bekle F7 al artık mantıklı gelmeye başladı kısacası. Tabi Xiami'lerde boot kilidi açılıyor mu aosp kurulur mu bu da ayrı mesele.
Eskiden ne güzeldi...

❓ Soru​

“Pokémon GO’da neden Snapdragon işlemcili telefonlar daha stabil çalışıyor? MediaTek işlemcili bir cihaz aldığımda, amiral gemisi olsa bile özellikle PvP ve raid baskınlarında FPS dropları yaşıyorum.”

💬 Açıklama​

Bu fark, birkaç teknik ve yazılımsal nedenden kaynaklanıyor:

⚙️ 1. Oyun motoru ve optimizasyon farkı

Pokémon GO, Unity Engine üzerinde geliştiriliyor.
Unity ve birçok popüler oyun motoru Snapdragon (Qualcomm) platformlarına göre optimize edilmiştir.

• Qualcomm, geliştiricilere Adreno SDK, Game SDK ve Vulkan profilleri sunar.
  • Bu yüzden oyunlar genellikle Snapdragon cihazlarda test edilir ve optimizasyon önceliği bu taraftadır.
    ➡️ MediaTek’te aynı seviye destek ve araç yoktur, bu da optimizasyonun eksik kalmasına neden olur.

🎮 2. GPU farkı: Adreno vs Mali/Immortalis

• Snapdragon çiplerde Adreno GPU,
  • MediaTek çiplerde Mali veya Immortalis GPU bulunur.
Adreno GPU’lar genellikle:

• Daha iyi shader derleme,
  • Daha kararlı sürücü,
  • Daha düzgün “frame pacing” (kare zamanlaması) sağlar.
➡️ Sonuç: Snapdragon cihazlarda FPS dalgalanması daha az, görüntü daha stabildir.
➡️ MediaTek’te ani 60→35 FPS düşüşleri (drop) sık görülür.

🔥 3. Sürücü ve termal farkı

• Snapdragon GPU sürücüleri Google Play üzerinden güncellenebilir (Project Mainline).
  • MediaTek sürücüleri genellikle sistem güncellemesine gömülüdür ve daha geç optimize edilir.
  • Snapdragon işlemciler ısınmayı kademeli yönetir; MediaTek işlemciler ise ani throttling yapar.
    ➡️ Bu da raid veya PvP sırasında ani FPS düşüşlerine neden olur.

🛰️ 4. GPS ve sensör yükü farkı

Pokémon GO, GPS, kamera ve sensörleri yoğun kullanır.

• Snapdragon’da ayrı DSP (Digital Signal Processor) ve Sensor Hub birimleri vardır.
  • MediaTek’te bu işlemler genellikle CPU’ya yüklenir.
    ➡️ CPU daha fazla ısınır, FPS istikrarsız hale gelir.

🧩 5. ROM ve topluluk desteği

Snapdragon cihazlar genelde geliştiriciler tarafından daha fazla desteklenir.

• Kernel kaynak kodu açık, özel ROM ve sürücü sayısı fazla.
  • Bu da oyunlar için “tuned” (özel ayarlanmış) sürücülerin oluşmasını sağlar.
    MediaTek çiplerde kaynak kodlar çoğu zaman kapalıdır, dolayısıyla optimize etmek zordur.

📊 Kısa Özet​

ÖzellikSnapdragonMediaTek
Oyun motoru uyumu🔥 Yüksek⚠️ Orta
GPU stabilitesi🔥 Adreno (dengeli FPS)⚠️ Mali (drop riski)
Sürücü güncellemesi🔥 Play Store’dan bağımsız⚠️ Sistemle sınırlı
Termal yönetim🔥 Kademeli throttling⚠️ Ani FPS düşüşü
GPS/sensör yükü🔥 DSP destekli⚠️ CPU’ya biner

🎯 Sonuç​

Snapdragon işlemcili cihazlar, Pokémon GO gibi Unity tabanlı oyunlarda
daha kararlı FPS, daha az drop ve daha tutarlı performans sunar.
MediaTek’te ise oyun içi ısınma, sensör yükü ve sürücü optimizasyon eksikliği FPS dalgalanmalarına yol açar.

Son düzenleme:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
Eski telefonumu sattım şuan telefonum yok. Redmi Note 10 Pro temiz bulamadım, batarya başta olmak üzere kazıklanma korkum nedeniyle ikinci el telefon almak da istemiyorum açıkçası. Oynadığım birkaç oyun var 60 fps vermesi yeterli. Hala listemde ama. Yada tuşlu telefon bulup bir ay sonra f7 alacağım.

Mtk tercih etmeme sebebim sadece root olayı değil. Arada pokemon go açıyorum koşu günlerimde bana eşlik ediyordu.
bu oyun mediatek işlemciler ile iyi performans gösteremiyor fps sürekli dalgalanıyor dimensty 8350'de bile. mi9 vardı arkadaşımın onda bile sabit 60 fps stabil ve çok akıcı deneyim sunuyorken tepe model dimensty işlemcilerde bile dalgalı fps sunuyor. Pvp başta olmak üzere savaşa girdiğinde anlık drobu iliklerine kadar hissediyorsun bu tabi firmadan kaynaklı ama düzenlemeyi düşünmüyorlar.Hani oyunu ülkede oynayan üç beş kişiden biri olduğumdan örnek gösteremiyorum.

Dolasıyıyla bana en azından SD 855 veya dengi sd işlemcili aosp desteği olan (çünkü miui'den nefret ediyorum o neden aosp) en az 8 gb ram cihaz lazım. Bataryası sağlam hurdalık olmamışlarda olur.

Benim gözüme kestirdiğim nothing 1 idi ama sıfırı gereksiz derecede pahalı. YD F7 ile arasında üç bin oynuyor, bir ay bekle F7 al artık mantıklı gelmeye başladı kısacası.
f7 güzel cihaz aosp romlarda çıkmaya başladı tavsiye ederim poco f6 da güzel cihaz bulabilirmisiniz fiyatı nedir bilmiyorum ama güzel bir model ben f5 den f7 ye geçtim f5-f6 arasında çok küçük farklar vardı o yüzden geçiş yapmamıştım

Kaanklc12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir Kaan
Cihazım
Redmi 12 Pro +
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Snapdragon cihazlar bence bu devirde telefonla uğraşan birisi için alınmaz. MTK olan cihazlarda brick vs. olunca kurtarması daha kolay ondan ötürü bana kalsa MTK işlemcili cihazlara yönelin. (Dimensity öncelikli) Ama yine de soracak olursanız;

Kamerası 64 megapiksel OIS destekli 1080p 60 FPS videolar çekebiliyor gayet güzel ama 4k konumuna geçince nesline göre geride kalıyor.

Ekran konusunda 6.67 inç AMOLED FHD+ bir ekranı var 120hz seçeneğiyle sunulmuş gayet güzel görür, tek sıkıntısı her cihazda olduğu gibi burn-in sorunu olur zamanla ama AMOLED kalitesine değer.

Batarya konusunda standart her telefon gibi 5000mah batarya kullanılmış 67watt şarj desteği ile gayet iyi bir günü rahat çıkarır.

Gelelim en önemli kısım işlemciye Snapdragon 7s Gen 2 kullanılmış 2.4ghz hızında günlük kullanım için yeterli olabilir ama çok oyun oynayacaksanız hem ısınma hem de performans açısından başka bir model cihaz tercih edilebilir, hem de rom root işleri ile uğraşıyorsanız bulaşmamanızı tavsiye ederim.

Piyasaya Android 13 ile gelmiş 4 sene yazılım güncellemesi alması bekleniyor denmiş yani yakında Android 16 ya kadar ancak destek verir sonra da kesilir.

Sonuca gelirsek bana göre gündelik, sade kullanım için alınır ama oyun, rom, root ve benzeri işler için MTK işlemcili cihazlara yönelmelisiniz.

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
26
Snapdragon cihazlar bence bu devirde telefonla uğraşan birisi için alınmaz. MTK olan cihazlarda brick vs. olunca kurtarması daha kolay ondan ötürü bana kalsa MTK işlemcili cihazlara yönelin. (Dimensity öncelikli) Ama yine de soracak olursanız;

Kamerası 64 megapiksel OIS destekli 1080p 60 FPS videolar çekebiliyor gayet güzel ama 4k konumuna geçince nesline göre geride kalıyor.

Ekran konusunda 6.67 inç AMOLED FHD+ bir ekranı var 120hz seçeneğiyle sunulmuş gayet güzel görür, tek sıkıntısı her cihazda olduğu gibi burn-in sorunu olur zamanla ama AMOLED kalitesine değer.

Batarya konusunda standart her telefon gibi 5000mah batarya kullanılmış 67watt şarj desteği ile gayet iyi bir günü rahat çıkarır.

Gelelim en önemli kısım işlemciye Snapdragon 7s Gen 2 kullanılmış 2.4ghz hızında günlük kullanım için yeterli olabilir ama çok oyun oynayacaksanız hem ısınma hem de performans açısından başka bir model cihaz tercih edilebilir, hem de rom root işleri ile uğraşıyorsanız bulaşmamanızı tavsiye ederim.

Piyasaya Android 13 ile gelmiş 4 sene yazılım güncellemesi alması bekleniyor denmiş yani yakında Android 16 ya kadar ancak destek verir sonra da kesilir.

Sonuca gelirsek bana göre gündelik, sade kullanım için alınır ama oyun, rom, root ve benzeri işler için MTK işlemcili cihazlara yönelmelisiniz.
Hayır katılmıyorum. Root işlemi yaparken çökerttiğim infinix gt 30 'u ayağa kaldırmak bana 2500tl'ye mal oldu. Hiç olmazsa nispeten güçlü ve birkaç yıllık cihazlarda rom göçünce twrp vs ile kurtarma şansın oluyor.Yukarıda da spoiler içinde yazdığım üzere oynadığım oyunun optimizasyon sorunundan dolayı da tercih etmeyeceğim dimensty yada şu Kızılayın dağıttığı g99 varyantlarını.

sd gen2 ısındığını F5 kullanırken biliyorum ama seçenekler bu şartlarda çok az. Sanırım para biriktirip F6 almak daha ağır basıyor artık

Kaanklc12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir Kaan
Cihazım
Redmi 12 Pro +
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Hayır katılmıyorum. Root işlemi yaparken çökerttiğim infinix gt 30 'u ayağa kaldırmak bana 2500tl'ye mal oldu. Hiç olmazsa nispeten güçlü ve birkaç yıllık cihazlarda rom göçünce twrp vs ile kurtarma şansın oluyor.Yukarıda da spoiler içinde yazdığım üzere oynadığım oyunun optimizasyon sorunundan dolayı da tercih etmeyeceğim dimensty yada şu Kızılayın dağıttığı g99 varyantlarını.

sd gen2 ısındığını F5 kullanırken biliyorum ama seçenekler bu şartlarda çok az. Sanırım para biriktirip F6 almak daha ağır basıyor artık
Haklı olduğunuz konular var tabii hatta geçen de sizinle konuştuk GT 20Pro telefonumu halen daha kurtaramadık, MTK cihazdan yanayım ama her MTK maalesef iyi değil, özellikle İnfinix, Tecno gibi fazla destek bulunmayan cihazlarda. Ben size Xiaomi bandından bahsetmiştim.

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
26
Haklı olduğunuz konular var tabii hatta geçen de sizinle konuştuk GT 20Pro telefonumu halen daha kurtaramadık, MTK cihazdan yanayım ama her MTK maalesef iyi değil, özellikle İnfinix, Tecno gibi fazla destek bulunmayan cihazlarda. Ben size Xiaomi bandından bahsetmiştim.
dediğim gibi kendimden biliyorum auth ile yazılıyor isterse jtag yapsın usta token yoksa rom yazamaz o cihazlara. Bende zor yoldan öğrendim tool , token vs alıp kaldırdım ayağa. Mediatek seçmeme sebebim yukarıda yazdıgım gibidir chat gpt onaylı bilgi :D
Neyse konumuz benim hala cihaz seçememem :D

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
mtk cihazlarda da auth işlemi var eskisi gibi sp flash toolla 2 tuşa basıp atayım durumu yok yani o konuda sd ve mtk aynı diyebiliriz hatta mtk daha çabuk hard brick olabildigi için sd işlemci o konuda daha iyi çok uzun zamandır kullandıgım herhangi sd işlemcili cihazı hard brick etmedim ama 3-4 kez mtk hard brick ettiğimi hatırlıyorum arkadaşlar eski redmi note 8 pro zamanlarındaki gibi düşünüyor mtk cihazları ama artık öyle değil bilginize

Üst Alt