Hocam ben anlatayım kısacası
Aşağıdaki linkten cihazımıza uygun rom dosyasını indirelim
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Daha sonra indirdiğimiz tgz uzantılı dosyamızı masaüstüne klasöre çıkarın.
İnternetten minimal adb and fastboot ve miflash yazılımlarını indiriyoruz.
www.xiaomitools.com sitesinde ikisi de mevcut.
Daha sonra bunları da masaüstüne bir klasöre çıkaralım ve minimal adb and fastbootu bilgisayarımıza kuralım.
Şimdi eğer bootloader kilidiniz açık değilse burada bir bekleme sorunu yaşayacağız. Cihaz snapdragon olduğu için 168 saatlik bir bekleme süremiz olacak.
- İşlemler de şöyle cihaz ayarlarına girin ve eğer bir mi hesabınız yoksa telefon numaranızla bir mi hesabı açın. Daha sonra mobil verinizi aktif edip wifiyi kapatın (wifide olmuyor bu işlemler). Ayarlar>Telefon Hakkında>MIUI sürümüne 7 kere tıklayın ve aşağıda artık bir geliştiricisiniz yazısını görmelisiniz. Bu yazıyı gördükten sonra geri gidin ve ek ayarlar kısmından geliştirici seçeneklerine girin. OEM kilit açma seçeneğini aktif edin ve onun iki altındaki Mi kilit açma durumuna gelin. Gerekli izinleri girin ve hesap ve cihaz ekle diyin. Aşağıda başarıyla eklendi yazısını gördükten sonra asla mi hesabınızdan çıkış yapmayın. Sizin 168(1 hafta) saatlik bir bekleme süreniz olacak kilifi açmak için. Aradan bir hafta geçtikten sonra bilgisayarımıza
xiaomitools.com sitesinden mi unlock tool uygulamasını indirelim ve masaüstüne klasöre çıkaralım.
- Daha sonra aradan bir hafta geçtikten sonra cihazımızı tamamen kapatıp güç tuşu ve ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz ekrana fastboot yazısı gelince elinizi çekin. Bilgisayara kablo aracılığı ile bağlayın. Aygıt yöneticisinde cihaz Android Bootloader Interface olarak gözüküyorsa sürücüler yüklenmiştir. Yüklenmemişse indirdiğimiz mi flash uygulamasını açın üstteki driver kısmından install diyip işlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Daha sonra mi unlock tool uygulamasını açıp başvuru yaptığınız mi hesabı ile giriş yapın ve cihazı fastboot modunda bilgisayara bağlayın ve unlock diyin başarılı olduktan sonra kilit açılacak ve cihaz sıfırlanmış bir şekilde açılacak. Daha sonra mi flash uygulamasını açıp select kısmından indirdiğimiz romun klasörünü seçiyoruz. Eğer klasörü seçince hata veriyorsa o klasörün içinde başka bir klasör vardır demek o klasörü seçin. Cihazı fastboot modda bağlayın ve refresh diyin cihazınız gözükecek. En önemli kısım burası aşağıdaki seçeneklerden clean all seçili olsun. Flasha bastıktan sonra yükleme işlemi başlar ve işlem bitene kadar bağlantıyı bilgisayar ve cihaz arasındaki bağlantıyı kesmeyin. Success yazısını görünce işlem tamamlanmıştır cihaz açılır.
Not : Yapacağınız uygulamalardan ben sorumlu değilim. Youtube üzerinden video izleyerek daha iyi anlayabilirsiniz.
Cihazın bootloader kilidini açınca garantiniz devre dışı kalır.
Clean all seçeneğini işaretlemezseniz cihaz brick olur oraya dikkat ediniz.
cihazınız yurtdışı ise imei silinir bu işlemleri uygulamayın yurtdışı ise. Cihaz açılmaz
Hemen burayı okuyup işlemleri uygulamayın. Bolca video izleyin lütfen. Ben kabaca anlattım sadece.
İyi forumlar...