Yardım Poco X3 Pro Yakınlık Sensörü Sorunu

yasarsk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
-_-Gergin
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.2.0
Telefon Modeli
Poco X3 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba,

Daha 3-4 gün önce elime geçen poco x3 pro telefonumun yakınlık sensöründe sorun var (geldiğinden beri). Çağrı esnasında ekran kararıyor, cep modu açıkken kulaklık alanını kapatmayın uyarısını veriyor vb. Donanım ayarlarından proximity sensor kalibrasyonunu da yapamıyorum sürekli 0 olarak gözüküyor, kamera kullanıp baktım kızılötesi çalışıyor ayrıca telefonla gelen ekran koruyucuyu da çıkarttım fakat sorun devam ediyor bilgisi olan var mi? İlla garantiye mi vermem lazım :(
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bawer21

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İnan
Cihazım
Poco F3
Konular
4
Cep modu açıkken o uyarıyı vermesi normal. Çünkü o özelliğin kullanım alanı orası. Diğer sorunlarınızın çözümünü bilmiyorum maalesef.

Oyla:

yasarsk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
-_-Gergin
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
Cep modu açıkken o uyarıyı vermesi normal. Çünkü o özelliğin kullanım alanı orası. Diğer sorunlarınızın çözümünü bilmiyorum maalesef.
Normal ama sensörün önü açıkken o uyarıyı vermesi hiç normal değil :( güncellemeler de tam

Oyla:

Bawer21

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İnan
Cihazım
Poco F3
Konular
4
Normal ama sensörün önü açıkken o uyarıyı vermesi hiç normal değil :( güncellemeler de tam
Hmmm, sensörün önü açıkken o uyarıyı verdiğini bilmiyordum. Cep modu açıkken yazmışsınız, sensörün önü açıklen cep modu uyarısı veriyor yazmanız yerinde olur. Konuyu okuyacak olan diğer arkadaşlar için. Çünkü tam olarak açık bir ifade sayılmaz o. Bu arada size işe yarar bilgi vermek isterdim, üzgünüm.

Oyla:

iarknn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
M2101K6G
Konular
1
Kullanılan sensör kalitesi + yazılım kaynaklı sorunlar birleşince ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. MIUI tarafında yapılan yazılım güncellemeleriyle genelde bu tür problemler giderilmeye çalışılıyor. Zaten Xiaomi de durumun farkında ve şirket bundan sonra üretilecek tüm telefon modellerinde yakınlık sensörünün farklı bir firma tarafından karşılanacağını duyurdu. Size tavsiyem telefonunuzda yazılım güncellemesi varsa onu uygulayın.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara39

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
433
yasarsk Evet yakınlık sensörünüzde problem var hocam. Öncelikle cihazı sıfırlayıp tekrar kontrol edin. Eğer düzelmez ise donanımsal bir problem var demektir ve servise göndermeniz gerekir.

iarknn Belirttiğiniz modeller arasında Poco X3 NFC modeli yok hocam. Bu model için genel bir durum değil yani.

Oyla:

yasarsk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
-_-Gergin
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
Kullanılan sensör kalitesi + yazılım kaynaklı sorunlar birleşince ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. MIUI tarafında yapılan yazılım güncellemeleriyle genelde bu tür problemler giderilmeye çalışılıyor. Zaten Xiaomi de durumun farkında ve şirket bundan sonra üretilecek tüm telefon modellerinde yakınlık sensörünün farklı bir firma tarafından karşılanacağını duyurdu. Size tavsiyem telefonunuzda yazılım güncellemesi varsa onu uygulayın.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güncellemeler tam, son çare format kaldı o da olmazsa garanti yolu gözükecek. Format çözerse yazarım.

Oyla:
Üst Alt