Soru POCO X3 Pro MIUI 14 Sürüm Düşürme Hk.

serdar_gs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Herkese iyi günler dilerim.
Arkadaşlar cihaz TR cihazı 6/128 versiyonu TR romu kurulu. MIUI 14 geldikten sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım en belirgin olanı batarya performansının ciddi düşüş yaşaması daha sonra sanki parlaklığın biraz düşük olması, hızlı erişim butonunu açarken hafif titreklik, telefonu yeniden başlattığımda batarya istatistiklerinin açılma süresinden itibaren gösterilmesi, bazı temalarda simgelerin değişmemesi (özellikle google telefon-mesaj ve rehber) ve bir kaç sorun daha oldu.
MIUI 13'e düşürmeyi düşündüm ama telefonu bi fabrika ayarlarına sıfırlayıp deneyeyim dedim bir süredir böyle kullanıyorum pil kullanımı bir nebze düzelsede MIUI 13 kullanımımdan yinede kötü durumda. MIUI 13'te günlük ortalama 6-7 saat ekran süresi alırdım (bunun en az 3-4 saati oyun olurdu) MIUI 14'te ortalama 5 saat ekran süresi alıyorum. Fabrika ayarlarına döndükten sonra temiz MIUI 14 ile pil kısmına girdiğimde ekran süresini de artık göstermiyor yeni sürümde kaldırmışlar galiba buda canımı sıktı.

Uzun lafın kısası MIUI 13'e dönmeyi düşünüyorum ilk defa Xiaomi cihaz kullanıyorum alalı 10 ay falan oldu sürüm düşürme yaptığımda bir sıkıntı yaşar mıyım? Bootloader kilidinden bahsedilmiş bazı yerlerde orjinal TR romu kuracağım yine bootloader kilidi açma gerekli mi? Biraz araştırdığım kadarı ile telefon üzerinden yüklü rom dosyasını indirip yükleme esnasında MIUI 13 dosya ismini değiştirip 14 yüklermiş gibi kursam bu yöntem ile olur mu önerileriniz nedir?

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
35
İsterseniz Endonezya MIUI 13.0.5e geçin ama önce bl kilidini açmanız lazım

Son düzenleme:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
İsim değiştirerek rom yükleme işlemi her cihazda işe yaramıyor. Aldığınızda hangi sürümdeyse, düşürme işlemini o sürüme kadar yapabilirsiniz ve evet boot kilidi açmadan rom yükleme yapamazsınız. Her şekilde kilidi açmanız gerekiyor. AntiRollBack kontrolünü aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

serdar_gs

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İsim değiştirerek rom yükleme işlemi her cihazda işe yaramıyor. Aldığınızda hangi sürümdeyse, düşürme işlemini o sürüme kadar yapabilirsiniz ve evet boot kilidi açmadan rom yükleme yapamazsınız. Her şekilde kilidi açmanız gerekiyor. AntiRollBack kontrolünü aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.
Galiba Android 11 üzerinde işe yaramıyormuş o yöntem. Aldığımda MIUI 12 ile çıktı kutudan ama hangi sürüm vardı hatırlamıyorum hiç kullanmadan direk MIUI 13 güncellemesini yapmıştım. Bootloader kilidi falan uğraşmak istemiyorum açıkçası onun içinde cihazı garanti dışı bırakıyor diyenler var şu durumda sürüm düşürme yapmak imkansız o zaman tek çare MIUI 14.0.3 veya daha üstü kararlı bir sürümü bekleyeceğim. En çok canımı sıkan pil performansının düşmesi ve pil bölümü içerisinde ki ekran süresi kısmının kaldırılması ne kadar ekran sürem var göremiyorum. Son çare ayarlardan bölgeyi Global bir ülkeye alıp 14.0.3 sürümü gelirse yüklesem mi diye düşünüyorum ama o zamanda farklı ülke ayarlamaları ve uygulamaları sıkıntısı yaşarım diye yapmadım.

Üst Alt